NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Laserska odstranitev aken in brazgotin

Akne oziroma “mozolji” so ena najpogostejših bolezni kože. V mladosti se z njimi sreča skoraj vsak mladostnik, nekateri pa se z njimi spopadajo tudi v odrasli dobi.
  • Nastanek akne je povezan z bakterijo acnes, ki se nahaja v žlezi. Odmrle kožne celice in odvečna maščoba v žlezah ustvarjajo popolno okolje za razcvet in rast teh bakterij. Ko se bakterija naseli, se zaradi povečanega proizvajanja maščobe lažje razmnožuje, kar povzroča vnetja in draženje. Zato je večina mozoljev in aken rdečih in otečenih.
  • Lasersko odstranjevanje brazgotin zaradi aken in strij je neinvaziven poseg
  • Postopek dosega odlične rezultate z minimalnim časom okrevanja

Akne niso le kozmetične napake, temveč gre za bolezen kože. Tudi če niso življenjsko nevarne in po več letih izginejo same, pa marsikdaj sprožajo zelo hude stiske. Raziskave so pokazale, da imajo številni pacienti z aknami težave s samozavestjo, ali celo depresijo - sploh mladostniki. Slednji jih tako želijo na vsak način “prekriti”, a zaradi uporabe nekvalitetnih snovi stanje še poslabšajo.

Zaradi slabe ozaveščenosti, je v družbi še vedno prisotno prepričanje, da se temu stanju ne da pomagati, čemur botruje tudi slaba učinkovitost krem v prosti prodaji, ki jih je z vsakim letom še več, podobno pa je tudi s “tretmaji” v raznih salonih. Tako povprečna oseba za vse neučinkovite prijeme zapravi več denarja, kot bi ga, če bi se odločila za kvalitetno izveden poseg.

V primeru, da se zdravljenja loti izučena oseba, je namreč takšno zdravljenje lahko izjemno učinkovito.

Staršem mladostnikov z aknami priporočamo, naj svojim otrokom pridejo nasproti in jim ponudijo pomoč. Najstniki zaradi zadrege marsikdaj ne priznajo, kako zelo jih akne motijo, imejte v mislih, da je pri nekaterih potrebno pogovor načeti večkrat.

Zdravljenje aken se prilagaja individualno, zato vas vabimo, da v spodnji obrazec vpišete svoje kontaktne podatke, kjer že s prvim - brezplačnim posvetom skupaj najdemo za vas najustreznejšo rešitev!