NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

PILING OBRAZA

Preprečitev poslabšanja stanja kože, bodisi zaradi upočasnitve regeneracije kože, ali zaradi preteklih nesreč, je vsekakor v prvi vrsti uporaba specialnih pilingov, primernih za vaše trenutno stanje kože. Cilj vsakega pilinga je podpora naravnemu procesu obnove kože. Kožne celice se teoretično obnovijo v enomesečnem ciklusu. Ob koncu cikla se stare poroženele celice odstranijo in dajejo prostor za obnovo novim mladim celicam. Takšen ciklus obnavljanja oz. regeneriranja kože je običajen tja do 25. oz. 30. leta. Kasneje se ta ciklus upočasni. In največkrat je lahko posledica poslabšanja stanja kože prav zaradi upočasnitve obnavljanja kože oz. prekomerne poroženitve celic. Koža je postala bolj gosta, nepropustna, kar privede do sive, uvele kože in potrebuje veliko več časa za regeneracijo. 

Preprečitev poslabšanja stanja kože, bodisi zaradi upočasnitve regeneracije kože, ali zaradi preteklih nesreč, je vsekakor v prvi vrsti uporaba specialnih pilingov, primernih za vaše trenutno stanje kože. S pomočjo pilingov pospešimo odstranitev poroženelih starih celic in s tem naredimo prostor mladim celicam, da lažje prodrejo na površino kože. Z njimi izboljšamo kakovost kože, stimuliramo in obnovimo tonus kože, zmanjšamo plitve ali globoke gubice, pore, brazgotine po aknah, hiperpigmentacijo kože. Nadaljuje se z ustrezno nego kože doma, ki jo določimo glede na stanje kože in želje stranke.

Diamantni piling hydrafacial

O posegu

Diamantni piling Hydrafacial® je nov način regeneracije in čiščenja kože. Omogoča nam nežno abrazijo (luščenje) z diamantno glavo. S pomočjo vakuma in različnih substanc se v kožo vbrizgavajo multiaktivne snovi, ki kožo očistijo in nahranijo. Po tretmaju koža občutno pridobi gladkost in nežnost, tvori nove bazalne celice, stimulirajo se fibroblasti, ki povzročajo sintezo kolagena in elastina, izboljša se struktura kože (zmanjšanje površinskih gubic, zmanjšanje brazgotin po aknah, zmanjšanje hiperpigmentacije). Koža je po postopku čista, prekrvavitev tkiv je povečana in s tem je sprožena regeneracija kože.

Možne nevščenosti

Stranskih učinkov praktično ni. Koža lahko prve ure po tretmaju daje pekoč občutek in lahko postane rahlo rdeča. Za zadovoljive rezultate je priporočeno opraviti šest tretmajev v enotedenskem intervalu. Po tretmaju odsvetujemo izpostavljanje soncu in obisk solarija. Obvezna je uporaba krem z visokim zaščitnim faktorjem. Stranka dobi tudi kremo za domačo nego, ki koži pomaga pri hitrejšem okrevanju in obnavljanju.

Green peel

Razlogi za zdravljenje z green peelom

Razlogi za zdravljenje z green peelom so lahko:

 • nečista koža,
 • velike pore,
 • predčasno postarana koža s slabo prekrvavljenostjo,
 • od sonca poškodovana koža, hiperpigmentacija,
 • gube,
 • brazgotine, nosečniške strije, celulit,
 • splošno pomlajevanje in regeneracija kože.

Učinkovitost zdravljenja

Učinkovitost zdravljenja z green peelom je odvisna od individualne sposobnosti regeneracije kože. Glede na stanje kože se piling lahko ponovi večkrat, da se doseže želeno stanje kože in je brez škodljivih stranskih učinkov. S posebno tehniko masaže (trajanje in stopnja pritiska masaže vpliva na jakost luščenja kože) in uporabo zeliščnih mikrodelcev gre za glajenje, luščenje kože. To povečuje pretok in metabolizem kože, posamezne celice znatno oskrbuje s kisikom in tri dni kasneje se koža začne luščiti.

Postopek

1. dan: terapija Green peel (mikrodelci ostanejo na koži 5 dni), koža je pordela in daje rahlo pekoč občutek. 
2. dan: koža je povsem normalna. 
3. in 4. dan: koža se začne luščiti. 
5. – 7. dan: zaključek terapije z nego. 

Stranka dobi navodila za domačo nego, na podlagi katere se koža hitreje regenerira in okreva.

Kemični piling

Izvajamo tri vrste kemičnih pilingov, ki temeljijo na globini delovanja:

 • Površinski piling: je primeren za površinske kožne madeže, hrapavo, suho, utrujeno ali pusto kožo, luščenje kože, plitve gube, in v primerih, ko gre za gosto, nepropustno, zadebeljeno kožo. Površinski piling ne povzroča nobenih nevšečnosti, možno je nevidno luščenje, ali prisotnost rahle rdečine;
 • Srednje globinski piling: uporablja se pri hiperpigmentaciji (neenakomerna barva kože, starostne pege, površinski madeži), brazgotinah po aknah, aktivnih aknah in gubah. 
  Reakcije po tretmaju: takoj po terapiji je močna rdečica, po približno treh dneh sledi močno luščenje.
 • Globok piling: primeren je pri globokih gubah in globokih brazgotinah po aknah. Okrevanje po tretmaju je 14 dni. S tretmajem dosežemo presenetljive rezultate in osupljivo zmanjšanje vidnih znakov staranja kože. .Je postopek kemičnega pilinga s kislinami, ki prodrejo globoko v kožo in jo globinsko obnovijo, odstranijo nepravilnosti, tudi brazgotine in gube. Uporabljajo se kombinacije kislin, ponavadi s tri-klor-ocetno kislino ali fenolom.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet s kirurgom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form