NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

SCULPTRA

Ključni dejavnik starajočega videza je izguba kolagena v koži obraza. Kolagen deluje kot podporna struktura za vašo kožo, daje koži volumen in vašemu obrazu obliko. Pri približno 30 letih starosti se začne izguba kolagena zmanjševati elastičnost in vlaga kože.

Kaj je Sculptra?

Sculptra ali poli - L - mlečna kislina (PLLA) je edinstveno polnilo za obraz, ki nadomešča izgubo kolagena med procesom staranja. Znanstveno je zasnova tako, da spodbuja naravno rast kolagena in povrne volumen kože. Učinek traja več kot dve leti.

Tradicionalna dermalna polnila obravnavajo samo gube, gubice in brazde, sculptra pa deluje drugače. Obnavlja izgubljeni volumen tako, da spodbuja rast vašega lastnega kolagena in omogoča, da postopoma dosežemo naravno mladostni videz obraza.

Za kaj je Sculptra primerna?

Sculptra je primerna za:

  • globoke gube med nosom in usti (nazolabialne gube), imenovane tudi smejalne gube
  • linije pod kotički ust (marionetne linije)
  • gube na bradi
  • ostale obrazne gube
  • obnovo obraznega volumna

Pomembni varnostni napotki pri uporabi Sculptre

Sculptre ne smete uporabljati, če ste alergični na katero koli sestavino preprarata ali ste imeli v preteklosti pojav keloida ali hipertrofičnega brazgotinjenja. Preparat ne sme biti apliciran, medtem ko imate okužbo kože ali vnetje na območju zdravljenja. Preparata ni dovoljeno aplicirati v območje ustnic. Uporaba na koži v bližini oči ni priporočljiva.

Neželeni učinki lahko vključujejo nelagodje na mestu inijiciranja, rdečino, modrice, krvavitve, srbenje in otekanje. Drugi neželeni učinki so lahko majhne zatrdline pod kožo, ki se včasih občutijo pri pritisku na obravnavanem območju. Javljeni so bili tudi pojavi večjih bunkic, ki nastanejo kasneje, lahko v povezavi z vnetjem in razbarvanjem kože ali brez tega.

Na posvet z dr. Fabjanom in njegovo ekipo, se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite na: estetika@fabjan.si

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet s kirurgom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form