PRIJAVA NA POSVETonline naročanje

fue metoda presajanja las

Gre za poseg, kjer se zaradi plešavosti presadijo lasje.
presaditev las trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
120 - 180 min
presaditev las anestezija
ANESTEZIJA
lokalna anestezija
presaditev las hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
presaditev las čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
7- 10 dni

Že stoletja znanstveniki opažajo, da se plešavost po moškem tipu razvije le po puberteti in jo prepreči kastracija pred puberteto, po njej pa izgube las ni mogoče ustaviti. Razlog temu je, da lasni mešički po izpostavitvi androgenim hormonom, postanejo na te hormone občutljivi. Dolgo časa so verjeli, da je moški tip plešavosti podedovana sistemska bolezen, povezana s spolno zrelostjo. Ta ugotovitev pa je bila v nasprotju z opazovanji izpred stoletij, ko so trdili, da lahko vsakdo izgubi lase po vstopu v puberteto. Danes je znano, da je patofiziološka osnova androgene alopecije vpliv moških hormonov na genetsko občutljive posameznike. Kljub temu, da govorimo o moškem tipu plešavosti, je ta tudi najpogostejši vzrok izgube las pri ženskah.

Zdravljenje izgube las s presajanjem foliklov

To je kirurška minimalno invazivna metoda, ki glede na klasične metode skrajša okrevanje ter zmanjša možnost zapletov. Postaja standard zdravljenja plešavosti, a je zaradi tehnične zahtevnosti njeno uveljavljanje počasno.

Kaj je presajanje foliklov?

Presajanje foliklov je sodobna tehnika korekcije plešavosti. Za razliko od starih metod, se presadi posamezne lasne folikle, od katerih vsak vsebuje od 1 do 4 lase. Starejše metode so presajale večje skupine las, kar je posledično pomenilo nenaraven videz. Pri tej metodi pa je rezultat naraven, saj je vzorec rasti presajenih las enak naravnemu.

INFORMATIVNA CENA PRESADITVE LAS

od 2.000 € ali 56 € mesečno na 36 obrokov 

Cena posega vključuje:

  • individualni pregled in posvet,
  • operativni poseg,
  • uporaba najboljših materialov,
  • anestezijo,
  • pooperativni pregled.

Primerni kandidati

Cilj presaditve las je izboljšanje izgleda in povečanje samozavesti, za kar pa je potrebno natančno določiti cilje in se o njih pogovoriti s kirurgom.

Kandidati morajo imeti za pripravo presadkov zdrave lase ob straneh in na zadnji strani glave, s teh področij se namreč odvzamejo folikli, ki se nato presadijo na mesta pomanjkanja. Na rezultat vplivajo tudi tekstura las, smer rasti in valovitost las.

Obstajajo tudi omejitve presajanja las in osebam z nizkim številom las presajanje las odsvetujemo. Pred posegom je potrebno ugotoviti vzrok izpadanja las, proces izpadanja ter genetsko obremenjenost. Ocenimo število potrebnih presadkov, gostoto las, barvo in kakovost las, kvaliteto kože ter predvideno nadaljnje izpadanje las.

Pred posegom

Za poseg z metodo FUE je potrebno lasišče pobriti na dolžino las okoli 3-4 mm. To opravite natančno pri frizerju. Pred posegom boste prejeli navodila glede morebitnih potrebnih preiskav in omejitve jemanja nekaterih zdravil. Poseg opravimo v lokalni anesteziji, zato lahko zjutraj zajtrkujete. Odsvetujemo pitje kave in kajenje. Zjutraj si operite lase z normalnim šamponom in lase osušite s čisto brisačo in fenom. Za poseg oblecite lahka oblačila – najbolje taka, da se ne oblačijo preko glave.

Poseg

Presajanje las opravljamo v lokalni anesteziji. Lokalni anestetik vbrizgamo v lasišče s pomočjo injekcije in tanke igle in prične delovati zelo hitro. Med posegom ste budni in se lahko pogovarjate z operaterjem ali pa s pomočjo posebnih video očal gledate filme. Po želji vam lahko damo tudi zdravilo za spanje, tako boste poseg prespali. Odvzem presadkov poteka enakomerno po veliki površini na zadnji strani glavi in nad ušesi, s čimer se ne spremeni izgled lasišča. Nato se anestezira še prejemno mesto, kamor se vsadi posamezne folikle. Poseg traja več ur, pri večjem številu vsadkov celo ves dan. Po posegu sta odvzemno in prejemno mesto nekoliko krvavkasta, pokrita s krusticami. Pokrijemo ju s posebno gazo, ki se s podlago ne sprime, in glavo povijemo.

Po posegu

Bolečine po posegu so minimalne in za blaženje zadostuje paracetamol. Prav tako so ponavadi minimalne otekline, te izginejo v nekaj dneh, redko trajajo do tri tedne.
Glavo se lahko previje po dveh dneh. Pri tem je potrebno izredno paziti, da obveza ne bi izpulila transplantiranih las. Pri tem se lahko glava tudi opere s toplo vodo z nežnim curkom. Dovoljena je tudi uporaba nežnega šampona v nizkih odmerkih.
Pacienti prejmejo tudi pisna navodila glede nege po posegu presaditve las.
Transplantirani lasje v nekaj dneh do tednih izpadejo, kar je normalno. V nekaj mesecih pričnejo poganjati novi lasje. Končni rezultat se oceni po 12 mesecih.

VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM, SPECIALISTOM

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiram, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form