PRIJAVA NA POSVETonline naročanje

LiposuKCIJA

Liposukcija je poseg, s katerim odstranimo maščobo s tistih delov telesa, kjer jih ne moremo odpraviti le s hujšanjem intelesno aktivnostjo. S pomočjo liposukcije trajno preoblikujemo telo brez vidnih brazgotin in značilnim kratkim okrevanjem.
liposukcija trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
30 - 120 min
liposukcija anestezija
ANESTEZIJA
splošna anestezija
liposukcija hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
ni
potrebna
liposukcija čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
3 - 7 dni
liposukcija odstranitev šivov
ODSTRANITEV ŠIVOV
5 - 7 dni
liposukcija odsotnost z dela
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni

Liposukcija je zelo priljubljen postopek oblikovanja telesa. Trdovratna maščoba, ki se ne odziva na dieto ali telesno vadbo se lahko odstrani iz večine delov telesa.  Z liposukcijo si lahko povrnete postavo kot ste si jo že dolgo želeli.

Koristi liposukcije

Liposukcija ni alternativa za diete in telovadbo, vendar pa lahko odstrani trdovratne predele maščobe, ki se niso odzvali na zdrav način življenja. Predeli, ki jih lahko obdelamo z liposkucijo so:

 • trebuh,
 • stegna,
 • zadnjica,
 • pas,
 • kolena,
 • nadlahti,
 • vrat,
 • brada,
 • lica.

Liposukcijo lahko opravimo kot samostojen poseg ali v kombinaciji z drugimi posegi, kot je npr. obrazni lifting.

CENA LIPOSUKCIJE

od 2.000 € ali 56 € mesečno na 36 obrokov 

Cena posega vključuje:

 • individualni pregled in posvet, 
 • operativni poseg,
 • uporabo najboljših materialov,
 • anestezijo,
 • pooperativni pregled.

Kako deluje?

Liposukcija deluje tako, da razstavlja maščobo in jo sesa iz telesa. Obstaja veliko metod, dr. Fabjan in njegova ekipa pa najraje izvaja metodo SmartLipo, saj je to najvarnejša in najmanj invazivna metoda z minimalnim časom okrevanja. SmartLipo uporablja zelo majhno kanilo, poleg pa se uporablja tudi laser. Laser natančno razbija maščobo in zapira žile, poleg tega pa močno zmanjša otekline in modrice. Prednost metode SmartLipo je ta, da gladi in zateguje kožo, tako da ne pusti za seboj ohlapne, odvečne kože, ki jo druge tehnike liposukcije lahko. Poseg SmartLipo je primeren za velika in majhna področja maščobe.

Kandidati za liposukcijo

Poseg liposukcije je zelo učinkovit način za oblikovanje vašega telesa.  Vendar pa mora kandidat za liposukcijo ustrezati naslednjim pogojem:

 • biti mora v dobri fizični kondiciji,
 • od svoje idealne teže ne sme odstopati več kot 15 kg,
 • biti mora stabilen v svoji teži.

Poseg liposukcije ni primeren za vsakogar. Dr. Fabjan ne priporoča liposukcije za posameznike s spodnjimi stanji:

 • sladkorna bolezen,
 • bolezni pljuč,
 • motnje strjevanja,
 • srčne bolezni,
 • slaba cirkulacija,
 • debelost.

Okrevanje po posegu

V času okrevanja po liposukciji, boste nosili kompresijsko oblačilo ali elastični povoj. Ta pomaga nadzorovati otekline, poleg tega pa pomaga oblikovati tudi kožo do lepe postave.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da sem primeren kandidat za liposukcijo?

Primeren kandidat za liposukcijo ste, če ste v dobri fizični kondiciji, ste stabilni v svoji teži in od svoje idealne teže ne odstopate več kot 15 kilogramov. Liposukcijo vam svetujemo v primeru, da že vsaj tri mesece nazaj prenehali s hujšanjem in ne načrtujete dodatne izgube teže.

Ali je rezultat po liposukciji trajen?

Med liposukcijo so vaše maščobne celice trajno odstranjene, vendar se lahko v primeru povečanja teže pojavijo nove maščobne celice, ki se porazdelijo po različnih področjih vašega telesa. Z nezdravim načinom življenja, pomanjkanjem telesne vadbe in slabo prehrano tudi najboljši rezultati liposukcije ne bodo trajni in ne bodo ustrezali vašim pričakovanjem.

Katere dele telesa lahko preoblikujem z liposukcijo?

Najpogosteje preoblikovana območja liposukcije so trebuh, boki, zunanji, sprednji in notranji predel stegen, kolena, roke, zadnjica. Prav tako preoblikujemo tudi področje prsi, brade in vratu.

Bom imel/a po liposukciji veliko odvečne kože?

Ne, po liposukciji ne boste imeli odvečne kože. Ko je liposukcija pravilno opravljena, se kožo prilagodi na način, da ustreza osnovnemu tkivu. Da se koža najbolje prilega je ključnega pomena, da je vaša koža elastična, o čemer se podrobno dogovorite na posvetu.

Kako dolgo moram nositi kompresijsko oblačilo/elastični povoj?

Običajno se pacientom priporoča, da kompresijsko oblačilo/elastični povoj ves čas (razen med tuširanjem) nosijo vsaj dva tedna po posegu. Po tem obdobju je dobro, da ga še nekaj časa nosite samo čez dan. Ta pomaga, da se vaša koža lepo preoblikuje, nadzoruje otekline ter preprečuje nakopičenje tekočine.

Koliko območij se lahko preoblikuje med eno liposukcijo?

Običajno se lahko z enim samim postopkom liposukcije preoblikuje od tri do štiri območja. Večina pacientov potrebuje le eno operacijo za vsa področja preoblikovanja. V primeru, da so potrebna dodatna območja, jih je mogoče opraviti že 48 ur kasneje.

Koliko maščobe običajno odstranite z liposukcijo?

Med liposukcijo vam odstranimo dovolj maščobe, da dobimo sorazmeren in naraven rezultat. Vse je odvisno od posameznega primera. Cilj ni, da odstranimo čim več maščobe, temveč da odstranimo pravo količino na ustreznih področjih. V večini primerov to obsega okrog 2 l maščobe.

Koliko maščobe se lahko največ odstrani, da je liposukcija še varna?

Največja količina maščobe, ki joje mogoče varno odstraniti, je običajno med 6 in 8 kilogrami maščobe (med 3 in4 litri). Večji odstranjen volumen maščobe pomeni večje tveganje za resnezaplete. Če bi potrebovali odstranitev več kot 6 do 8 kilogramov maščobe, jenajbolj varno, da liposukcijo razdelimo na ločene kirurške posege, ki jih so vrazmaku med 3 in 4 tedni.

Kaj se zgodi, če po liposukciji pridobim na teži?

V primeru, da boste poliposukciji pridobili večjo količino teže (več kot 5 kg), se bo maščoba seveda shranilanekje na vašem telesu. Področja, kjer so maščobne celice odstranjene zliposukcijo, se bo kopičilo relativno malo maščobe, medtem ko se bo naobmočjih, ki niso bila obdelana z liposukcijo, naložilo bistveno več maščobe.

Koliko teže lahko izgubim z liposukcijo?

Ključnega pomena je, da ne pričakujete, da boste z liposukcijo izgubili veliko kilogramov. Ker se maščoba odstrani z določenih predelov, je liposukcija namenjena estetskim izboljšavam. Čeprav liposukcije ne smemo obravnavati kot nadomestilo hujšanja, lahko pri določenih pacientih dosežejo pomembne estetske izboljšave.

Kako hitro lahko opazim rezultate?

Kdaj boste opazili rezultate, se razlikuje od vsakega posameznika. Večina naših pacientov poroča o tem, da že v roku enega meseca opazi rezultate na svojem telesu, ko otekanje uplahne. Končni rezultat liposukcije je običajno viden v roku od 6-12 mesecih.

Kakšne so možnosti nepravilnosti, jamic in asimetrije po liposukciji?

Možnosti napak ali pomankljivosti po liposukciji je pri nas izjemna majhna. Trudimo se, da bi dosegli čim bolj enakomeren in naraven rezultat. V primeru, da vaša koža ni dovolj elastična in nima dobrega tonusa, se bomo predhodno o tem pogovorili na posvetu.

Katere tehnike liposukcije obstajajo?

Poznamo veliko tehnik liposukcije, najpogosteje izvajane pa so laserska liposuckija, VaserlIpo, SmartLipo, mikroliposukcija in obsežna liposukcija. Pri nas najraje izvajamo SmartLipo, saj ta predstavlja navarnejšo in najmanj invazivno metodo z minimalnim časom okrevanja.

Kako vem, za katero tehniko liposukcijo sem primeren?

Resnica je, da na to vprašanje ni nobenega pravilnega odgovora. V večini primerov je najboljša tehnika liposukcija za doseganje želenih rezultatov tista, ki jo izbere vaš kirurg.

Kdaj je pravi čas za izvajanje liposukcije?

Pravi čas za liposukcijo je odvisen od vsakega posameznika in ne od letnega časa. Pomembno je, da imate takrat dovolj časa za okrevanje, podporo bližnjih, če jih boste potrebovali, delovnika, vremenskih razmer, ki vplivajo na vaše počutje in posebnih dogodkov. V primeru, da si ne morete privoščiti počitka, z liposukcijo raje počakajte na pravi čas.

Za katere dele je primerna laserska liposukcija (SmartLipo)?

Laserska liposukcija deluje na način da z minimalnim invazivnim posegom uporablja toploto za topljenje maščobnih celic. Za razliko od tradicionalne liposukcije, ki zahteva kar nekaj časa počitka, se lahko na številne lažje aktivnosti vrnete nekoliko prej. Uporabljamo jo v primeru, da ste resnično blizu svoje idealne telesne teže, vendar imate na problematičnih območjih majhen delež odvečne maščobe.

Ali lahko liposukcijo združim tudi z drugimi posegi?

Da. V večini primerov pri moških liposukcijo kombiniramo z abderoplastiko ali z ginekomastijo.

Se lahko izčrpana maščoba iz mojega telesa shrani in uporabi kasneje?

Ne, izčrpane maščobe ni možno shraniti za prihodnje, uporabi se jo lahko le istočasno v kombinaciji z drugimi posegi.

Kakšni so stranski učinki liposukcije?

Liposukcija je še vedno operacija, zato obstaja nekaj tveganj. Zmanjšate jih tako, da upoštevate navodila naših usposobljenih kirurgov pred in po operaciji. Obstaja več možnih tveganj, ki so povezani z anestezijo, največja nevarnost pa se pojavi, če se prezre možne zaplete pri tem, da se v enem posegu izsesa preveliko količino maščobe. Sicer pa je liposukcija varna. Redki problemi, ki se lahko pojavijo pri kateremkoli kirurškem posegu, vključujejo okužbe, krvavitve, razjede kože in poškodbe živcev.

Razlika med lipolizo in liposukcijo?

Bistvena razlika med lipolizo in liposukcijo je, da pri liposukciji maščobo izsesamo s pomočjo votle cevke (kanile), medtem ko se pri lipolizi utekočinjena maščoba izloča preko limfnega sistema telesa. Lipolizo vam običajno priporočamo le v primeru, da ste blizu svoje idealne teže in si želite le nekaj manjših popravkov.

Imate dodatna vprašanja o posegu?

Vse odgovore lahko izveste na našem neobvezujočem posvetu s kirurgom.

Trudimo se, da vam zagotovimo vrhunsko izkušnjo pred, med in po posegu. Zato se o vseh želenih aspektih posega lahko dogovorite na našem strokovnem posvetu brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

Datum posveta boste določili z našim operaterjem in nato po pošti prejeli vse pomembne informacije, da se boste lahko lažje pogovorili o vprašanjih, ki so pomembna za vas.

Na posvet se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite preko elektronske pošte na info@lepotni-kirurgi.si.  

Veselimo se srečanja z vami.

VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form