Kirurška vstavitev testikularne proteze

Kirurška vstavitev testikularne proteze (implant) je kirurški postopek s katerim se v mošnjo vstavi testikularna proteza.
peyronijeva bolezen trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
45 min
peyronijeva bolezen anestezija
ANESTEZIJA
lokalna / splošna
peyronijeva bolezen hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična / 1 noč
peyronijeva bolezen čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
14 dni
peyronijeva bolezen nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
4 - 6 tednov

Odsotnost testisa v mošnji lahko za moškega predstavlja izjemno travmatično psihološko izkušnjo. Razlogov za izgubo ali odsotnost testisa je več. Orhiektomija (kirurška odstranitev testisa) je lahko posledica maligne bolezni, torzije testisa, poškodbe ali tudi kot posledica vnetja (orhitis) ali druge bolezni. Agenezija testisa je stanje, pri katerem se testis ne razvije. Kriptorhizem je stanje, pri katerem pride do motnje pri spuščanju testisa skozi ingvinalni kanal v mošnjo med razvojem otroka. Posledica kriptorhizma je lahko atrofija testisa in kasneje kirurška odstranitev zaradi večje nevarosti maligne alteracije. Ob takih situacijah je včasih zaradi potrebe oziroma želje bolnika indicirana kirurška vstavitev testikularne proteze iz psiholoških ali estetskih razlogov.

O posegu

Testikularna proteza nadomešča odstranjen/odsoten testis v mošnji. Velikost, pozicija in občutek ob vstavljeni protezi je lahko zelo podoben biološkemu testisu, vendar le ta ne bo nikoli enak biološkemu testisu. Testikularno protezo je mogoče vstaviti takoj ob kirurški odstranitvi testisa. Tovrstni poseg se lahko tudi kadarkoli pozneje opravi kot ločen poseg (ali po odstranitvi testisa ali zaradi odsotnosti testisa).

  INFORMATIVNA CENA

  od 4850 €  
  ali 135 €  
  na 36 obrokov  

  Cena posega vključuje:

  • individualni posvet in pregled,
  • operativni poseg,
  • uporabo najboljših materialov,
  • anestezijo,
  • pooperativni pregled.

  Priprava na poseg

  Pred odločitvijo za poseg se oglasite v naši kliniki, kjer se bomo pogovorili o celotnem poteku operacije, vaših željah, možnih zapletih, zdravljenju in okrevanju po samem posegu. Na neobvezujočem posvetu se boste dogovorili tudi o ustrezni higieni operiranega predela pred in po posegu. Na dan operacije morate biti tešči, kar pomeni, da ne smete zaužiti hrane ali tekočin vsaj 6h pred posegom.

  Poseg kirurške vstavitve testikularne proteze

  Operacija se opravi v lokalni anesteziji, lahko tudi v spinalni anesteziji in sedaciji. Lahko tudi v splošni anesteziji. Opravi se kirurška incizija kože mošnje (lahko tudi subingvinalno). Le-ta je minimalne dolžine glede na samo velikost testikularne proteze (implant).
  V mošnji se izoblikuje prostor, v katerega se testikularna proteza (implant) vstavi. Protezo je možno v dnu mošnje tudi pritrditi s šivom. Po tem, ko je proteza vstavljena, sledi anatomsko šivanje rane v plasteh in preveza. Šivni material je samorazgradljiv.

  Možna tveganja in zapleti

  Bolečina je zmerna in je obvladljiva z uporabo protibolečinskih zdravil, ki so dosegljiva v lekarni (paracetamol).  Potrebna je redna higiena spolovila in vsakodnevno previjanje rane. Šivni material je samorazgradljiv in bo izginil v roku dveh do treh tednov. V pooperativnem obdobju lahko pričakujete oteklino predela nekje do dveh tednov po posegu in sufuzije (pomodrelost, ki je posledica manjših krvavitev). Dokončno se bo rana zacelila v roku od 4-6 tednov, do takrat pa vam odsvetujemo tudi spolne odnose.  

  Imate dodatna vprašanja o posegu?

  Vse odgovore lahko izveste na našem neobvezujočem posvetu s kirurgom.

  Trudimo se, da vam zagotovimo vrhunsko izkušnjo pred, med in po posegu. Zato se o vseh želenih aspektih posega lahko dogovorite na našem strokovnem posvetu brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

  Datum posveta boste določili z našim operaterjem in nato po pošti prejeli vse pomembne informacije, da se boste lahko lažje pogovorili o vprašanjih, ki so pomembna za vas.

  Na posvet se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite preko elektronske pošte na info@lepotni-kirurgi.si.  

  Veselimo se srečanja z vami.

  PRIJAVITE SE NA POSVET S KIRURGOM

  Izpolnite svoje podatke v spodnja polja in v najkrajšem možnem času vas bomo poklicali ter z vami poiskali najboljši termin za vaš poseg pri kirurgu. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

  Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

  Oops! Something went wrong while submitting the form