PRIJAVA NA POSVETonline naročanje

Odstranitev odvečne kože mošnje - redukcija skrotuma

Redukcija skrotuma je odstranitev odvečne kože mošnje.
redukcija skrotuma trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
60 min
redukcija skrotuma anestezija
ANESTEZIJA
lokalna/ splošna anestezija
redukcija skrotuma hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična/ 1 noč
redukcija skrotuma čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
14 dni
redukcija skrotuma nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
4 - 6 tednov

Skrotum (mošnja) je kožna vreča, v kateri se nahajata testisa.

Kakšne so prednosti odstranitve odvečne kože mošnje?

Odvečna koža je lahko prirojena, lahko je enostavno posledica staranja. Najpogosteje je odvečna koža mošnje posledica ingvinoskrotalne hernije (kile) ali hidrokele (vodene kile).

Odvečna koža mošnje vam lahko povzroča težave ob higieni, ponavljajoča se vnetja kože, nelagodje pri hoji, športnih aktivnostih in drugih opravilih in pri nošenju tesnih oblačil.

  INFORMATIVNA CENA

  od 2000 €  
  ali 56 €  
  na 36 obrokov  

  Cena posega vključuje:

  • individualni posvet in pregled,
  • operativni poseg,
  • uporabo najboljših materialov,
  • anestezijo,
  • pooperativni pregled.

  Priprava na poseg

  Pred odločitvijo za poseg se oglasite v naši kliniki, kjer se bomo pogovorili o celotnem poteku operacije, vaših željah, možnih zapletih, zdravljenju in okrevanju po samem posegu. Na neobvezujočem posvetu se boste dogovorili tudi o ustrezni higieni operiranega predela pred in po posegu.

  Poseg odstranitve odvečne kože mošnje:

  Na dan posega vas bo urolog ponovno pregledal in preveril, ali ste popolnoma seznanjeni o vašem posegu in zdravljenju.  

  Koža mošnje se kirurško odstrani, nakar sledi šivanje kirurške rane s samorazgradljivim materialom. Običajno se v operiran predel vstavi drenažna cevka, ki se odstrani dan po operaciji. Lokacija brazgotine je odvisna od tipa korekcije, glede na to je lahko brazgotina bolj ali manj vidna.

  Podrobnosti posega si lahko ogledate v galeriji.

  Okrevanje po posegu:

  Ko je kirurški poseg zaključen, vas premestimo v prostor, ki je namenjen opazovanju. Tam boste pod budnim očesom anesteziologa in urologa, ki je operacijo opravil. Ko vpliv anestezije popusti (običajno 1-2 uri), boste odpuščeni v domačo oskrbo. Včasih je potrebno opazovanje preko noči. V primeru večjega tveganja pooperativne krvavitve je ob samem kirurškem posegu vstavljena drenažna cevka, ki se odstrani dan po operaciji.

  Bolečina je zmerna in je obvladljiva z uporabo protibolečinskih zdravil, ki so dosegljiva v lekarni (paracetamol).  Potrebna je redna higiena spolovila in vsakodnevno previjanje rane. Šivni material je samorazgradljiv in bo izginil v roku dveh do treh tednov.

  V pooperativnem obdobju lahko pričakujete oteklino predela nekje do dveh tednov po posegu in sufuzije (pomodrelost, ki je posledica manjših krvavitev). Dokončno se bo rana zacelila v roku od 4-6 tednov, do takrat pa vam odsvetujemo tudi spolne odnose.

  Možni zapleti in tveganja:

  V redkih primerih se po posegu pojavi nakopičenje krvi, edem kože in podkožnih tkiv ali lokalna inferkcija. V tem primeru ustrezno ukrepamo z antibiotičnim zdravljenjem, le redko je potrebna kirurška reintervencija.

  Namen operativnega zdravljenja je izboljšanje kvalitete življenja in samopodobe posameznika.

  Imate dodatna vprašanja o posegu?

  Vse odgovore lahko izveste na našem neobvezujočem posvetu s kirurgom.

  Trudimo se, da vam zagotovimo vrhunsko izkušnjo pred, med in po posegu. Zato se o vseh želenih aspektih posega lahko dogovorite na našem strokovnem posvetu brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

  Datum posveta boste določili z našim operaterjem in nato po pošti prejeli vse pomembne informacije, da se boste lahko lažje pogovorili o vprašanjih, ki so pomembna za vas.

  Na posvet se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite preko elektronske pošte na info@lepotni-kirurgi.si.  

  Veselimo se srečanja z vami.

  VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

  Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

  Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

  Oops! Something went wrong while submitting the form