PRIJAVA NA POSVETonline naročanje

izrezanje spermatokele

Spermatokela je cista v predelu obmodka testisa in je napolnjena s tekočino, ki lahko vsebuje spermije.
spermatokela trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
45 min
spermatokela anestezija
ANESTEZIJA
splošna/lokalna anestezija
spermatokela hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična/
1 noč
spermatokela čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
14 dni
spermatokela nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
4 - 6 tednov

Spermatokela je stanje, ki ne potrebuje nujno operativno zdravljenje. Je pa le to indicirano v primeru, da se pojavljajo težave v smislu prekomerne velikosti in pri vsakodnevnih opravilih, se soočate z lokalnimi bolečinami, vnetji moda ali obmodka ali v primeru poškodbe. Lahko tudi v primeru, da vas moti estetski videz. Spermatokela je diagnosticirana s pomočjo kliničnega pregleda in s pomočjo slikovnih metod, kot je ultrazvok.

Kakšne so prednosti izrezanja spermatokele?

Spermatokela običajno ne kaže določenih znakov ali simptomov in ni nevarna, zato je ni potrebno odstraniti, če ne povzroča težav. Je benigno stanje, ki ga ne smemo enačiti s tumorjem testisa, je pa le tega potrebno izključiti. Spermatokela ne bo okvarila delovanja testisa in ne vpliva na vašo plodnost.

V primeru, da se spermatokela poveča, se pojavijo težave pri prekomerni velikosti in vas lahko ovira pri vsakodnevnih opravilih. Lahko se pojavi bolečina v modih in občutek polnosti nad modi.

Za odstranitev spermatokele se odsvetuje aspiracija (drenaža) tekočine z iglo, saj je velika verjetnost, da se bo ta ponovno pojavila. Poseg se lahko zaplete z vnetjem po aspiraciji.

spermatokela

  INFORMATIVNA CENA

  od 1.500 € ali 42 € mesečno na 36 obrokov 

  Cena posega vključuje:

  • individualni posvet in pregled,
  • operativni poseg,
  • uporabo najboljših materialov,
  • anestezijo,
  • pooperativni pregled.

  Priprava na poseg

  Pred odločitvijo za poseg se oglasite v naši kliniki, kjer se bomo pogovorili o celotnem poteku operacije, vaših željah, možnih zapletih, zdravljenju in okrevanju po samem posegu. Na neobvezujočem posvetu se boste dogovorili tudi o ustrezni higieni operiranega predela pred in po posegu. Na dan operacije morate biti tešči, kar pomeni, da ne smete zaužiti hrane ali tekočine vsaj 6 ur pred posegom.

  Potek izrezanja spermatokele:

  Na dan posega vas bo urolog ponovno pregledal in preveril, ali ste popolnoma seznanjeni o vašem posegu in zdravljenju.  

  Spermatokela se izreže v lokalni anesteziji, v sedaciji ali tudi v splošni anesteziji. Opravi se kirurški rez kože mošnje, ki je minimalen glede na samo velikost spermatokele. Obenem se opravi rez same ovojnice testisa in izpraznitev vsebine ter prikaz obmodka s spermatokelo.
  Spermatokela je nato izrezana v celoti. Ovojnico testisa v primeru prevelike velikosti izrežemo in jo prilagodimo, nato pa testis z obmodkom položimo nazaj v mošnjo, kirurško rano anatomsko zašijemo ter nastavimo prevezo.

  Brazgotina se nahaja v poteku kožnih gub mošnje in je dolžine nekaj centimetrov. 

  Okrevanje po posegu:

  Ko je kirurški poseg zaključen, vas premestimo v prostor, ki je namenjen opazovanju. Tam boste pod budnim očesom anesteziologa in urologa, ki je operacijo opravil. Ko vpliv anestezije popusti (običajno 1-2 uri), boste odpuščeni v domačo oskrbo. Včasih je potrebno opazovanje preko noči. V primeru večjega tveganja pooperativne krvavitve je ob samem kirurškem posegu vstavljena drenažna cevka, ki se odstrani dan po operaciji.

  Bolečina je zmerna in je obvladljiva z uporabo protibolečinskih zdravil, ki so dosegljiva v lekarni (paracetamol).  Potrebna je redna higiena spolovila in vsakodnevno previjanje rane. Šivni material je samorazgradljiv in bo izginil v roku dveh do treh tednov.
  V pooperativnem obdobju lahko pričakujete oteklino predela nekje do dveh tednov po posegu in sufuzije (pomodrelost, ki je posledica manjših krvavitev). Dokončno se bo rana zacelila v roku od 4-6 tednov, do takrat pa vam odsvetujemo tudi spolne odnose.

  Možni zapleti in tveganja:

  V redkih primerih se po posegu pojavi nakopičenje krvi ali lokalna infekcija. V tem primeru ustrezno ukrepamo z antibiotičnim zdravljenjem, le redko je potrebna kirurška reintervencija.

  Namen operativnega zdravljenja je izboljšanje kvalitete življenja in samopodobe posameznika.

  Imate dodatna vprašanja o posegu?

  Vse odgovore lahko izveste na našem neobvezujočem posvetu s kirurgom.

  Trudimo se, da vam zagotovimo vrhunsko izkušnjo pred, med in po posegu. Zato se o vseh želenih aspektih posega lahko dogovorite na našem strokovnem posvetu brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

  Datum posveta boste določili z našim operaterjem in nato po pošti prejeli vse pomembne informacije, da se boste lahko lažje pogovorili o vprašanjih, ki so pomembna za vas.

  Na posvet se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite preko elektronske pošte na info@lepotni-kirurgi.si.  

  Veselimo se srečanja z vami.

  VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

  Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

  Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

  Oops! Something went wrong while submitting the form