PRIJAVA NA POSVETonline naročanje

peyronijeva bolezen- korekcija ukrivljenosti penisa

Peyronijeva  bolezen  penisa  je  ukrivljenost  penisa, ki se pojavi kot posledica bolezenskega dogajanja vezivnega tkiva tunike (tunica albuginea) brecilnega telesa penisa. Značilna je progresivna fibroza v tuniki in formacija tako imenovanega plaka, v predelu katerega je raztegovanje same tunike albugine onemogočeno. Posledica tega je deformacija penisa v erekciji.  
peyronijeva bolezen trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
120 - 180 min
peyronijeva bolezen anestezija
ANESTEZIJA
splošna anestezija
peyronijeva bolezen hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
1 noč
peyronijeva bolezen čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
14 - 21 dni
peyronijeva bolezen nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
4 - 6 tednov

Pojavi se lahko ukrivljenost penisa, prikrajšava, indentacija oz. ožanje predela penisa v obliki peščene ure. Lahko se pojavi erektilna disfunkcija. Lahko je vzrok pomembni psihofizični morbiditeti posameznika s tem obolenjem,  saj kot tako lahko oteži ali celo preprečuje spolni odnos. Posledica tega je lahko tudi oškodovan partnerski odnos. Etiologija še ni poznana, obstaja pa uspešno zdravljenje, ki ga lahko ponudimo bolniku.

O posegu

Prevalenca obolenja v populaciji je do 9 %.  Najpogosteje so prizadeti moški v starosti 45 - 60 let.  10 % bolnikov je mlajših od 40 let. Pogosto peyronijevo bolezen spremljajo druge komorbiditete in rizični faktorji, kot so sladkorna bolezen, hipertenzija, hiperlipidemija, erektilna disfunkcija, kajenje in prekomerno uživanje alkohola.  Ocenjujejo, da je depresija prisotna pri  50 % prizadetih s tem obolenjem. Zgodnje prepoznavanje in zdravljenje pomembno zmanjšata  pojav psihološkega distresa pri obolelih.

O poteku Mb Peyronie

Naravni potek bolezni ločimo v dve obdobji oz. fazi.  To sta akutna in kronična faza obolenja. V akutni fazi se pojavi bolečina med erekcijo in postopoma ukrivljenje spolovila. V tej fazi se poslužujemo nekirurškega zdravljenja, katerega namen je manjšanje bolečine in zaustavitev samega procesa.
Kronična faza obolenja nastopi 6-12 mesecev kasneje, ko bolečina več ni prisotna, ukrivljenost se pa stabilizira. Kirurškega zdravljenja se poslužujemo, ko je deformiteta močno izražena in ko je spolni odnos pomembno otežen ali celo onemogočen. Izbor načina kirurškega zdravljenja je pa odvisen od dolžine prizadetega spolovila, stopnje ukrivljenosti, erektilne funkcije in vaših pričakovanj.

  INFORMATIVNA CENA

  od 3000 €  
  ali 135 €  
  na 36 obrokov  

  Cena posega vključuje:

  • individualni posvet in pregled,
  • operativni poseg,
  • uporabo najboljših materialov,
  • anestezijo,
  • pooperativni pregled.

  Priprava na poseg

  Pred pričetkom zdravljenja je pomembno oceniti dejavnike tveganja, ki lahko privedejo do obolenja ali obolenje poslabšajo (sladkorna bolezen, hipertenzija, dislipidemija, kajenje, alkohol). Izrednega pomena je ocena psihološkega bremena. Pogost sopojav je tako imenovana Dupuytrenova kurvatura v predelu rok in stopal. Ocenimo erektilno funkcijo s pomočjo Mednarodnega Indeksa Erektilne Funkcije  - International Index of Erectile Function  (IIEF). V primeru prisotnosti erektilne disfunkcije se svetuje opraviti doplersko ultrazvočno preiskavo penisa v erekciji.

  Poseg korekcije ukrivljenosti penisa

  Kirurško zdravljenje je indicirano v kronični fazi obolenja (ko je bolečina v erekciji odsotna in ukrivljenost spolovila stabilna vsaj 6 mesecev).
  Med kirurškimi posegi, ki jih uporabljamo za korekcijo penilne kurvature, ločimo posege, ki penis krajšajo in posege, ki ga daljšajo.
  Kirurško zdravljenje, ki penis krajša in ne vpliva na erektilno funkcijo, se izvaja na daljši strani penilnega telesa:
  - Nesbit,
  - Plikacija.

  Kirurško  zdravljenje,  ki penis daljša, se izvaja na krajši strani penilnega telesa in vključuje incizijo ali izrezanje peyronijevega plaka ter všitje presadka (grafta) v nastali defekt penilnega telesa.  Je metoda izbora, ko je pomembna ohranitev dolžine penisa oz. prikrajšava penisa ni dopustna in za korekcijo napredovalih - kompleksnih deformitet. Tu se lahko pojavi poslabšanje erektilne funkcije (15 % do 25 % operiranih bolnikov).
  -  Prerezanje / izrezanje  plaka in všitje presadka.

  Kirurško zdravljenje Peyronijeve kurvature z uporabo penilne proteze izvajamo, ko je erektilna funkcija okrnjena in refraktorna na medikamentozno terapijo.

  Podrobnosti posega si lahko ogledate v galeriji.

  Možna tveganja in zapleti

  Potencialna tveganja kirurškega zdravljenja so prikrajšava penisa (odvisno od izbora kirurške tehnike), erektilna disfunkcija (večje tveganje pri korekciji z všitjem presadka), sprememba senzorike glansa penisa (mobilizacija živčno-žilnega snopa) in tipna brazgotina oz. šivni material pod kožo.

  Namen in cilj kirurškega zdravljenja so izravnava spolovila, ohranitev dolžine spolovila in vzpostavitev ustrezne trdnosti, ki omogoča zadovoljiv penetrativni spolni odnos.

  Imate dodatna vprašanja o posegu?

  Vse odgovore lahko izveste na našem neobvezujočem posvetu s kirurgom.

  Trudimo se, da vam zagotovimo vrhunsko izkušnjo pred, med in po posegu. Zato se o vseh želenih aspektih posega lahko dogovorite na našem strokovnem posvetu brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

  Datum posveta boste določili z našim operaterjem in nato po pošti prejeli vse pomembne informacije, da se boste lahko lažje pogovorili o vprašanjih, ki so pomembna za vas.

  Na posvet se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite preko elektronske pošte na info@lepotni-kirurgi.si.  

  Veselimo se srečanja z vami.

  VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

  Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

  Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

  Oops! Something went wrong while submitting the form