ZA NAPOTNICE - Šenčur: 04 236 55 50ZA NAPOTNICE - Nova Gorica: 08 205 40 66

Sculptra

Potek Posega

Če ste iskali način, kako odstraniti drobne gube in zategniti povešeno kožo, je Sculptra nekaj, kar bi vsekakor morali poznati.

Sculptra je vrsta dermalnega polnila. Med staranjem in izpostavljenostjo okoljskim dejavnikom naša koža izgublja naravno snov, ki zagotavlja našemu telesu vlažilni učinek. Filerji (dermalna polnila) nam omogočajo, da koži na povsem varen, naraven in učinkovit način ponovno zagotovimo mladosten videz in ji povrnemo njeno elastičnost.

Medtem ko so najpogostejši filerji in dermalna polnila izdelana iz hialuronske kisline ali kolagena, je Sculptra nekoliko drugačna, saj je ustvarjena iz mlečne kisline in spodbuja rast Sculptra ne vsebuje živalskih izdelkov ali stranskih proizvodov, zato je tudi veganom prijazna.
Kot že omenjeno, dermalna polnila gladijo tanke črte in gube, koži pa povrnejo volumen in tesnost. Vendar pa za razliko od nekaterih drugih polnil, ki ponujajo takojšnje rezultate, traja nekaj časa, da se po Sculptra tretmajih vidijo rezultati. Zakaj?
Ker Sculptra deluje kot bioaktivator in stimulator kolagena. To pomeni, da Sculptra spodbudi vašo kožo, da proizvaja več in več kolagena. Tako dobite bolj postopen rezultat, saj gladkost in volumen postaneta vidna šele, ko koža ustvari ta dodaten kolagen. Se sprašujete, zakaj ne morete samo uporabljati aktualnih izdelkov, da povečate proizvodnjo kolagena na svoji koži? Lahko, vendar se kolagen proizvaja precej globoko v koži, v dermalni plasti. Izdelki za lokalno uporabo redko prodrejo dovolj globoko, da pridejo do pomembnega učinka pri proizvodnji kolagena. Ker se Sculptra injicira neposredno v kožni sloj kože, to prinese veliko bolj opazno spremembo. Torej, kako dolgo traja, da se po zdravljenju s Sculptra vidijo rezultati? Običajno traja od tri do štiri mesece. Zakaj tako dolgo? Ker to traja, da vaša koža naravno pridobi nov kolagen.


Zdravnik bo najprej označil injekcijsko mrežo na predelu kože, ki jo želite pomladiti.

To je še en način, po katerem se Sculptra razlikuje od nekaterih drugih dermalnih polnil tam. Medtem ko je veliko drugih možno vbrizgati v samo eno področje, Sculptra običajno injiciramo  čez celoten del kože.

Za koga so filerji primerni?

Filerji dobro delujejo na vse tipe kože in tone, niso pa primerni za vse.

Če spadate v eno od naslednjih kategorij, boste verjetno ugotovili, da bi bila drugačne vrste dermalnega polnila bolj primerna za vas:

Če ste pred kratkim uporabljali sredstvo za redčenje krvi
Če imate motnjo krvavitve
Če ste noseči ali dojite
Če ste alergični na katero koli sestavino zdravila Sculptra

Po pomlajevanju s Sculptro, se bo pojavila zmerna oteklina in pordelost. Ti simptomi se pojavljajo 3 -5 dni po posegu. V tem času lahko obraz hladite z ledom in območja masirate 5-krat na dan, po 5 minut vsakič.
Izogibajte se daljši izpostavljenosti soncu oz. sončenju, dokler se rdečina / oteklina ne umiri. Nanesete si lahko zaščitni faktor.
2-3 tedne se izogibajte laserskim, IPL ali tretmajem na področju, kjer je bila izvajana Sculptra.