ZA NAPOTNICE - Šenčur: 04 236 55 50ZA NAPOTNICE - Nova Gorica: 08 205 40 66

ED

ED je definirana kot bolezensko stanje za katerega je značilno, da se sama otrdelost spolnega uda težko vzpostavi in/ali težko vzdržuje v dovoljšnji meri, da omogoča zadovoljiv penetrativni spolni odnos.
cirkumcizija trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
cirkumcizija anestezija
ANESTEZIJA
cirkumcizija hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
cirkumcizija čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
cirkumcizija nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI

Ključna dejstva o posegu

ED je lahko v določeni meri prisotna pri 40% moških v starosti med 40 in 70 let.

ED je lahko posledica žilnih, nevrogenih, hormonalnih in psihogenih bolezenskih stanj.

ED je lahko pri pokazatelj srčno-žilnega obolenja in kot taka opozorilo k ukrepanju.

ED je lahko posledica drugih operacij v medenici z namenom zdravljenja rakave bolezni druge etiologije.

Med pogoste vzroke za ED štejemo sladkorno bolezen, hiperlipidemijo, debelost, hipertenzijo, hipogonadizem (pomanjkanje testoaterona), peyronijevo bolezen (pridobljena ukrivljenost penisa), stanje po zdravljenju raka prostate (obsevanje ali radikalna prostatektomija), raka sečnega mehurja (radikalna cistoprostatektomija), priapizem, stanja po poškodbi itd.

ED

OBLIKE ZDRAVLJENJA ED:


- med prve ukrepe sodijo prenehanje kajenja, zmanjšanje prekomerne telesne teže, redna telesna aktivnost in ustrezno zdravljenje hipertenzije, sladkorne bolezeni in hiperlipidemije.

- v drugi vrsti pride v poštev zdravljenje z intrakavernoznimi injekcijami alprostadila. Alternativa k injekcijam je lahko tudi sočasna ali samostojna uporaba vakumske črpalke.

Ko je terapija neučinkovita ali za bolnika nesprejemljiva, kot zadnja možnost, pride v poštev zdravljenje s penilnim implantom (protezo).

PENILNI IMPLANT (PROTEZA)

Ponavljajoča se ED potrebuje penilni implant, ki omogoča vzpostavitev umetne erekcije ko so druge metode zdravljenja ED izčrpane.

Med penilnimi implanti (protezami) ločimo inflatabilne (hidravlične) in semirigidne (poltrde, upogibne).

- Inflatabilni (hidravlični) penilni implant je hidravlični sistem sestavljen iz treh komponent, ki se kirurško vgradijo v spolovilo. Sestavljata ga dve cilindrični erektilni telesi, zbiralnik tekočine in črpalka s katero se implant aktivira.


S pritiskanjem ob črpalko se tekočina iz zbiralnika sprosti v erektilni telesi in na tak način penilni implant oponaša to, kar je naravni mehanizem erekcije. Ob vstavljenem inflatabilnem (hidravličnem) penilnem implantu spolovilo ohranja naravni videz tako v erekciji kot v flakcidnem stanju.

- semirigidni (poltrdi, upogibni) implant je enostavnejša različica kirurškega zdravljenja, ko se v spolovilo vgradita semirigidni (upogibni) cilindrični telesi in tako vzdržujeta trajno aksialno trdnost spolovila, le to pa je možno upogniti ob telo ob prenehanju spolnega občevanja.

Penilni implant ne vpliva na libido (spolno poželenje),senzibiliteto penisa in sposobnost doživljanja orgazma.


Namen operacije vstavitve penilnega implanta je vzpostavitev trdnosti penisa, ki omogoča zadovoljiv penetrativni spolni odnos in tako pripomore k izboljšanju kvalitete življenja.

INFORMATIVNA CENA

od 
ali
mesečno na 36 obrokov  

Cena posega vključuje:

VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form