NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Peyronijeva bolezen: korekcija ukrivljenosti penisa

Kongenitalna - prirojena ukrivljenost spolovila je stanje, ki označuje ukrivljeno spolovilo od rojstva. Najpogosteje je ukrivljenost ventralna, lahko pa tudi dorzalna ali lateralna. S korekcijo pripomoremo k izravnavi spolovila, ohranitvi dolžine spolovila in vzpostavitvi ustrezne trdnosti, ki omogoča zadovoljiv penetrativni spolni odnos.
cirkumcizija trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
120-180 min
cirkumcizija anestezija
ANESTEZIJA
splošna anastezija
cirkumcizija hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
1 noč
cirkumcizija čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
14-21 dni
cirkumcizija nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
6-8 tednov
Peyronijeva bolezen: korekcija ukrivljenosti penisa

Ključna dejstva o posegu

Kirurško zdravljenje ukrivljenega spolovila

Praviloma je zdravljenje kongenitalne ukrivljenosti spolovila samo kirurško.

Namen in cilj kirurškega zdravljenja so izravnava spolovila, ohranitev dolžine spolovila in vzpostavitev ustrezne trdnosti, ki omogoča zadovoljiv penetrativni spolni odnos. Potencialno tveganje kirurškega zdravljenja so prikrajšava penisa  (odvisno od izbora kirurške tehnike), erektilna disfunkcija (večje tveganje pri korekciji z všitjem vsadka), sprememba senzorike glansa penisa (posledica mobilizacije živčno-žilnega  snopa) in tipna brazgotina oz. šivni material pod kožo.

Med  kirurškimi  posegi,  ki  jih  uporabljamo  zakorekcijo  penilne  kurvature  ločimo posege,  ki  penis  daljšajo  in  posege  ki  penis  krajšajo.

Kirurško zdravljenje, ki penis "daljša"

Izvaja se na krajši strani penilnega telesa in vključuje incizijo ali izrezanje peyronijevega plaka (v primeru peyronijeve bolezni) ter všitje  vsadka (grafta) v nastali defekt penilnega telesa.  Ta metode se izbere, ko je pomembna ohranitev dolžine penisa oz. prikrajšava penisa ni dopustna in za korekcijo napredovalih, kompleksnih  deformacij

V uporabi je tehnika Prerezanja / izrezanja  plaka  in  všitje  vsadka  (avtologni  graft,  allograft,  xenograft, sintetični  graft)

Tveganje poslabšanja erektilne funkcije se pojavi pri 15% do 25% operiranih bolnikov.

Kirurško zdravljenje, ki penis "krajša"

Izvaja se na daljši strani penilnega telesa.

Kirurškega zdravljenja se poslužujemo, ko je deformiteta močno izražena in ko je spolni odnos pomembno otežen ali celo onemogočen. Izbor načina kirurškega zdravljenja je odvisen od dolžine prizadetega spolovila, stopnje ukrivljenosti, funkcije in bolnikovih pričakovanj. Izrednega pomena je ocena psihološkega bremena.

INFORMATIVNA CENA

Od
4.150€
Ali
110€
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

  • operativni poseg
  • uporabo najboljših materialov
  • anestezijo
  • pooperativni pregled.

Več o posegu

Okrevanje

Po operaciji je spolovilo povito z blago kompresijsko prevezo, ki se jo praviloma odstrani 1-2 dni po posegu. V nadaljevanju je potrebna redna preveza rane ob kontrolah osebnega zdravnika. Odstranitev šivov 10-14 dni po operaciji v kolikor šivi ne odpadejo sami. Ta čas mora rana biti suha in čista. Pomembna je spolna abstinenca v prvih 6-8 tednih po operaciji in izogibanje ter preprečevanje erekcije v prvih 14 dnevih po operaciji.

Erekcije ni mogoče povsem preprečiti, je pa zato pomembno upoštevati navodila operaterja v primeru močne ali celo boleče erekcije po operaciji.

Pooperativna rehabilitacija včasih vključuje uporabo medikamentozneterapije v obliki tablet za izboljšanje prekrvavitve v predelu spolovila in stimulacijo erekcije, ko je to po operaciji varno. O tem odloča zdravnik operater.

O pooperativni oskrbi in rehablitaciji vas bo poučil operater.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form