PRIJAVA NA POSVETonline naročanje

Povečanje ustnic s polnili

Hialuronska kislina je primerna za glajenje, zmanjševanje gub in polnjenje predelov kože in podkožja, kjer je prisotno pomanjkanje tkiva.
povečanje ustnic
TRAJANJE POSEGA
20 min
mezoterapija
ANESTEZIJA
ni potrebna
mezoterapija
HOSPITALIZACIJA
ni potrebna
mezoterapija
ČAS OKREVANJA
7- 10 dni
mezoterapija
ODSOTNOST Z DELA
ni potrebna

Možnosti povečanja ustnic

Za povečanje ustnic obstaja več možnosti:

  • polnilo s hialuronsko kislino: rezultat traja do šest mesecev,
  • lastna maščoba: rezultat je deloma trajen, odstotek mašobe, ki preživi, je med posamezniki različen.

Trajnih polnil (aquamid, biopolimeri, silikon) ne uporabljamo, saj lahko povzročajo hude zaplete.

O posegu

Polnjenje s hialuronsko kislino
Hialuronska kislina je prozoren viskozen gel, dobavljen v sterilni injekciji. Je naraven polisaharid, ki se pojavlja kot pomemben sestavni element v koži, podkožju, vezivnem tkivu in sklepih. V estetske namene se uporablja preparat, ki ni živalskega izvora in je zato varen, možnost hujših reakcij je minimalna. Preparati se glede na znamko med seboj razlikujejo, a se glede tveganje bistveno ne razlikujejo.Preparati hialuronske kisline se v estetski kirurgiji uporabljajo v namen povečevanja volumna tkiv. Uporabljajo se za glajenje, zmanjševanje gub in polnjenje predelov kože in podkožja, kjer je prisotno pomanjkanje tkiva.

Po posegu

Po aplikaciji je koža na teh mestih občutljivejša na zunanje dejavnike (vročina, mraz, UV svetloba), zato jo je potrebno nekaj dni po aplikaciji pred njimi obvarovati in hladiti. Hialuronska kislina se sčasoma razgradi in zato ne učinkuje trajno. Trajnost učinka je odvisna od samega preparata in reakcije telesa nanj. Ker hialuronsko kislino telo sčasoma razgradi, je za trajni učinek potrebno njeno dodajanje. Preparati hialuronske kisline se pogosto kombinirajo z drugimi preparati (npr. botulinumom) ali tudi s kirurškimi posegi. Za manj bolečo aplikacijo uporabljamo kremo, ki vsebuje anestetik, ali pa injekcije lokalne anestezije. Preparati hialuronske kisline povzročajo začasno rdečino, otekanje in znake zbodljajev, kar v nekaj dneh navadno izzveni.

PRIJAVITE SE NA POSVET S KIRURGOM

Izpolnite svoje podatke v spodnja polja in v najkrajšem možnem času vas bomo poklicali ter z vami poiskali najboljši termin za vaš poseg pri kirurgu. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form