NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

6 prednosti zmanjšanja vaših prsi

Estetika Fabjan

Čeprav je povečanje prsi ena izmed najbolj priljubljenih postopkov na svetu (v naši kliniki naredimo vsaj 300 tovrstnih operacij vsako leto) postaja operacija zmanjšanja prsi čedalje pogostejša.

Težke prsi - zmanjšanja prsi

Če bi vprašali ljudi na ulici, kaj vedo o kozmetični kirurgiji dojk, bi verjetno vsi odgovorili "prsni vsadki." A pod tem pojmom obstaja več posegov prsi, kot so na primer povečanje prsi, dvig prsi, kot tudi zmanjšanje prsi in pa korekcija prsnih bradavic. Obstaja veliko razlogov, da bi nekatere ženske z večjimi prsmi le-te želele zmanjšati, od različnih kozmetičnih interesov do zdravstvenih težav. Uganete, nad čim se naše pacientke največkrat pritožujejo? Da tudi najboljši športni nedrček ne more preprečiti nelagodnega občutka pri nečem tako preprostim, kot je tek. Zahvaljujoč povečani prepoznavnosti zmanjšanja dojk so številne ženske z velikimi prsmi začele spoznavati, kako lahko zmanjšanje velikosti prsi pozitivno vpliva na njihovo vsakdanje življenje in samopodobo. Spodaj predstavljamo 6 najpogostejših razlogov, zakaj je zmanjšanje prsi prava odločitev za vas.

zmanjšanje prsi

Razlogov, zakaj se odločiti za zmanjšanje prsi:

1. Zmanjšanje bolečin

Za mnoge ženske, zlasti tiste z majhnimi telesnimi okvirji, jim velike prsi dobesedno predstavljajo fizično breme. Podpiranje teže vaših prsi lahko vodi do težav v vratu, hrbtu in ramenih, ki lahko ovirajo vašo sposobnost aktivnega življenja. Z redukcijo velikosti prsi lahko zmanjšate to napetost in zmanjšate ali celo popolnoma odpravite bolečino. 

2. Boljše prileganje oblačil

Nakupovanje in Iskanje oblačil, ki se lepo prilegajo glede na vašo postavo?  Težave in stres na vidiku! Kupovanje oblačil, ki so prevelika za vas, zgolj iz razloga, da jih lahko zapnete spredaj, brez nepotrebnega vlečenja, vas pogosto lahko spravi v slabo voljo. S posegom prsi se bodo le-te lahko bolje prilegale oblačilom in ublažile stres nakupovanja in odločitev, kaj boste nosili zjutraj. Hkrati pa se boste znebili še trakov nedrčkov, ki puščajo vidni odtis in v ekstremnih primerih tudi brazgotinjenje v vaših ramenih. 

3. Izboljšanje telesnega razmerja

Veliko je žensk, ki so nesrečne in nesamozavestne glede oblike, velikosti in trdnosti svojih velikih prsi. Njihove prsi so lahko asimetrične in želijo, da so enakomerno razporejene. Operacija redukcije prsi jim omogoča, da se njihove prsi preoblikujejo v velikost in obliko, ki jim je bolj prijetna, s čimer si povečajo svojo samopodobo.  

4. Več užitka med vadbo

Zmanjšanje prsi lahko izboljša tudi vaše vadbene izkušnje! Če so bolečine v prsih, ramenih ali hrbtu ves čas prisotne z vami v telovadnici, bi lahko manjše prsi pomenile bistveno bolj prijeten trening in izboljšale vašo samozavest.  

5. Izboljšana higiena

Spodnji del prsi in koža pod njimi so bolj dovzetni deli za neprijetne izpuščaje in nabiranje umazanije. Zmanjšanje prsi lahko pomeni njihovo popolno preprečitev in vam olajša težave na področju higiene.

6.  Znebite se neprimernih pogledov

Na žalost so lahko velike prsi razlog, da ljudje strmijo v njih. Neželena pozornost večkrat zmoti povsem običajen pogovor in zmanjšuje samozavest. Čeravno je lahko ta pozornost pozitivno usmerjena, lahko to vzbuja vprašanje, če se ostali do vas obnašajo tako prav zaradi vaših prsi.

Operacija zmanjšanja prsi je varna in ima kratek čas okrevanja. S tem postopkom vam poleg postavitve prsi v geometrijsko ravnovesje z ostalim telesom, odstranimo tudi vaše težave, ki so vam jih povzročale prevelike prsi Večina žensk poroča tudi o tem, da zmanjšanje prsi vpliva na izboljšanje intimnih trenutkov s partnerjem. Po operaciji lahko relativno kmalu nadaljujete s svojimi vsakdanjimi aktivnostmi.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki