PRIJAVA NA POSVET

Peyronijeva bolezen - korekcija ukrivljenosti penisa

Peyronijeva bolezen penisa je ukrivljenost penisa, ki se pojavi kot posledica bolezenskega dogajanja vezivnega tkiva tunike (tunica albuginea) brecilnega telesa penisa.
cirkumcizija trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
120 - 180 min
cirkumcizija anestezija
ANESTEZIJA
splošna anestezija
cirkumcizija hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
1 noč
cirkumcizija čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
14 - 21 dni
cirkumcizija nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
4 - 6 tednov

Ključna dejstva o posegu

 • Značilna je deformacija penisa v erekciji - kar do 60 % moških ima težave z erekcijo.
 • Peyronijeva bolezen se pojavi pri 6 - 9 % moških, ki so stari med 45 in 60 let, z njo pa so lahko soočajo tudi mlajši moški (10 % bolnikov je mlajših od 40 let).
 • Ocenjujejo, da je depresija prisotna pri 50 % prizadetih s tem obolenjem.
 • Zgodnje prepoznavanje in zdravljenje pomembno zmanjšata pojav psihološkega distresa pri obolelih.
 • Poleg peyronijeve bolezni se lahko pojavljajo tudi druge komorbiditete in rizični faktorji, kot so sladkorna bolezen, hipertenzija, hiperlipidemija, erektilna disfunkcija, kajenje in prekomerno uživanje alkohola.

  Značilna je progresivna fibroza v tuniki in formacija tako imenovanega plaka, v predelu katerega je raztegovanje same tunike albugine onemogočeno. Posledica tega je deformacija penisa v erekciji. Pojavi se lahko ukrivljenost penisa, prikrajšava, indentacija oz. ožanje predela penisa v obliki peščene ure. Lahko se pojavi erektilna disfunkcija. Lahko je vzrok pomembni psihofizični morbiditeti posameznika s tem obolenjem, saj kot tako lahko oteži ali celo preprečuje spolni odnos. Posledica tega je lahko tudi oškodovan partnerski odnos. Etiologija še ni poznana, obstaja pa uspešno zdravljenje, ki ga lahko ponudimo bolniku.

  Peyronijeva bolezen - korekcija ukrivljenosti penisa

  POSEG KOREKCIJE UKRIVLJENOSTI PENISA

  Kirurško zdravljenje je indicirano v kronični fazi obolenja (ko je bolečina v erekciji odsotna in ukrivljenost spolovila stabilna vsaj 6 mesecev).

  Med kirurškimi posegi, ki jih uporabljamo za korekcijo penilne kurvature, ločimo posege, ki penis krajšajo in posege, ki ga daljšajo.
  Kirurško zdravljenje, ki penis krajša in ne vpliva na erektilno funkcijo, se izvaja na daljši strani penilnega telesa:
  - Nesbit,
  - Plikacija.

  Kirurško  zdravljenje,  ki penis daljša, se izvaja na krajši strani penilnega telesa in vključuje incizijo ali izrezanje peyronijevega plaka ter všitje presadka v nastali defekt penilnega telesa.  Je metoda izbora, ko je pomembna ohranitev dolžine penisa oz. prikrajšava penisa ni dopustna in za korekcijo napredovalih - kompleksnih deformitet.
  -  Prerezanje / izrezanje  plaka in všitje presadka.

  Kirurško zdravljenje Peyronijeve kurvature z uporabo penilne proteze izvajamo, ko je erektilna funkcija okrnjena in refraktorna na medikamentozno terapijo.

  Namen in cilj kirurškega zdravljenja so izravnava spolovila, ohranitev dolžine spolovila in vzpostavitev ustrezne trdnosti, ki omogoča zadovoljiv penetrativni spolni odnos.

  INFORMATIVNA CENA

  od 
  3000 €
  ali
  135 €
  mesečno na 36 obrokov  

  Cena posega vključuje:

  • individualni posvet in pregled,
  • operativni poseg,
  • uporabo najboljših materialov,
  • anestezijo,
  • pooperativni pregled.

  VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

  Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

  Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

  Oops! Something went wrong while submitting the form

  Heading