NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

LASERSKO ODSTRANJEVANJE ŽILNIH SPREMEMB

V Estetiki Fabjan se zavedamo, kako lahko vidne kapilare in rdečica kože vplivajo na vašo samozavest in kakovost življenja. Te težave se lahko pojavijo iz različnih razlogov, vključno z genetiko, staranjem, izpostavljenostjo soncu ali nezdravim načinom življenja. Ne glede na vzrok, vam jih pomagamo rešiti z uporabo laserske tehnologije.

operacija krčnih žil
TRAJANJE POSEGA
ni potrebna
operacija krčnih žil cena
ANESTEZIJA
do 45 min
operacija krčnih žil cena
HOSPITALIZACIJA
ni potrebna
operacija krčnih žil
ČAS OKREVANJA
odvisno od posameznika
operacija krčnih žil
ODSOTNOST Z DELA
ni potrebna

Kako poteka odstranjevanje kapilar in rdečice kože?

Z vami bomo najprej opravili neobvezujoči posvet, da spoznamo stanje vaše kože in ocenimo, kako se bomo lotili zdravljenja. Določili bomo potrebno število laserskih terapij. Če med obiski ugotovimo, da se stanje vaše kože izboljšuje hitreje ali počasneje kot predvideno, bomo število potrebih tretmajev prilagodili.

Poseg izvajamo z naprednim laserskim sistemom Fotona SP Dynamis. Laserski žarek valovne dolžine Nd:YAG prodre v kožo in selektivno segreva žilne spremembe, ki vsebujejo hemoglobin (pigment), ne da bi pri tem poškodoval okoliško tkivo. Poseg je skoraj brez bolečin, saj hladilni sistem preprečuje bolečino in ščiti zgornjo plast kože pred morebitnimi poškodbami.

Na katerih področjih lahko odstranimo žilne spremembe?

S Fotona SP Dynamis sistemom lahko uspešno odstranimo žilne spremembe na različnih delih telesa. Ne glede na to, ali so vidne kapilare in rdečica prisotne na vašem obrazu, nogah, rokah ali kjerkoli drugje, vam lahko pomagamo izboljšati videz vaše kože. Ali so vaše kožne spremembe primerne za lasersko zdravljenje, boste najlažje izvedeli na posegu.

Kako učinkovito je odstranjevanje?

Lasersko odstranjevanje žilnih sprememb je izjemno učinkovito. Večina naših pacientov opazi vidno izboljšanje že takoj po posegu. Res pa je, da bo za doseganje najboljših rezultatov morda potrebnih več terapij, odvisno od globine, obsega, vrste in barve žilnih sprememb. Kljub temu v 70% primerov dosežemo izjemne rezultate že z enim do dvema posegoma.

Želim posvet
Želim posvet

Kakšna je cena odstranjevanja kapilar in ostalih žilnih sprememb?

Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Število potrebnih terapij se razlikuje pri vsakem posamezniku. Odvisno je od vzroka pojavljanja kapilar in rdečice, njihove razširjenosti, ostalih sočasnih oblik zdravljenja in odziva vaše kože. Prvi korak pri vsakem zdravljenju je v Estetiki Fabjan neobvezujoč pogovor z zdravnikom specialistom. Zdravnik vas bo spoznal, pregledal in se z vami pogovoril o rezultatih, ki jih lahko dosežete.

Takrat bomo določili plan zdravljenja, ki bo vključeval okvirno število terapij. Če med obiski ugotovimo, da se vaše stanje izboljšuje hitreje ali počasneje, kot smo predvideli, bomo število ustrezno prilagodili.

Okvirna cena se začne od 100 EUR dalje. Za več informacij se prijavite na posvet.

Ali poseg boli?

Večina naših pacientov poroča o rahlem občutku zbadanja. Hladilni sistem, ki je vgrajen v naš laserski sistem, skrbi za vaše udobje med posegom in ščiti kožo pred morebitnimi poškodbami.

Kako poteka okrevanje?

Okrevanje po laserskem odstranjevanju žilnih sprememb je praviloma hitro. Takoj po posegu se lahko pojavita rdečica in oteklina na območju zdravljenja, ki običajno izgineta še isti dan. V primeru obsežnejših področij se lahko pojavijo manjši hematomi (črnice), ki ob pravilni negi prav tako izginejo.

Po posegu vam svetujemo, da se izogibate fizični aktivnosti vsaj en do dva tedna. Prav tako priporočamo, da se izogibate neposredni sončni svetlobi in da uporabljate kremo z visokim zaščitnim faktorjem.

Tveganja in možni zapleti

Lasersko odstranjevanje kapilar in rdečice je varno in učinkovito. Neželeni učinki so redki in običajno vključujejo začasno hiperpigmentacijo (temnenje kože) ali hipopigmentacijo (posvetlitev kože). Ključno pri tem je, da upoštevate naša navodila za okrevanje po posegu. Za izogibanje zapletom na klinikah skrbimo še tako, da laserje uporablja samo ustrezno izobraženo osebje, naprave pa redno servisiramo in posodabljamo.

Rezultati posegov

Poseg laserskega odstranjevanja žilnih sprememb
No items found.
Želim posvet

Pogosta vprašanja

Ali lasersko odstranjevanje žilnih sprememb vpliva na delovanje mojega krvnega obtoka?

Ne. Lasersko odstranjevanje žilnih sprememb vpliva samo na površinske kapilare, ki ne vplivajo na splošno delovanje vašega krvnega obtoka.

Ali so rezultati laserskega odstranjevanja žilnih sprememb trajni?

Lasersko zdravljenje lahko trajno odstrani obstoječe žilne spremembe, vendar ne preprečuje nastajanja novih. Zdrav način življenja in skrb za kožo sta ključna za preprečevanje novih žilnih sprememb. Vsekakor pa bo vaša koža še leta po posegu videti bolje, kot če laserske terapije sploh ne bi opravili.

Ali je lasersko odstranjevanje žilnih sprememb primerno za vse tipe kože?

Da, lasersko odstranjevanje žilnih sprememb je primerno za vse tipe kože. Vendar se lahko rezultati in število potrebnih sej razlikujejo glede na vrsto in barvo kože, kot tudi na vrsto, barvo in globino žilnih sprememb.

Ali lahko noseče ali doječe ženske opravijo lasersko odstranjevanje žilnih sprememb?

Čeprav je poseg na splošno varen, svetujemo, da noseče ali doječe ženske počakate s postopkom, dokler ne prenehate z dojenjem. To je zato, ker hormonske spremembe med nosečnostjo in dojenjem lahko vplivajo na rezultate postopka.

Kako je s kompatibilnostjo zdravil in laserja?

Nekatera zdravila in učinkovine v kozmetiki lahko povečajo občutljivost kože na svetlobo in preko tega vplivajo na rezultate laserskega zdravljenja. Če zdravilo, ki ga jemljete, povzroča občutljivost na svetlobo, bo to pisalo ob priloženem navodilu. Učinkovine v kozmetičnih izdelkih, ki povečajo občutljivost na sonce pa so lahko retinol, AHA in BHA kisline, laktična kislina …
Prav tako lahko določena zdravila, kot so antikoagulanti, povečajo tveganje za krvavitve. Pred posegom je zelo pomembno, da nas obvestite o vseh zdravilih, ki jih jemljete, tako da lahko ocenimo, ali je postopek varen in učinkovit za vas oz. da ustrezno prilagosimo lasersko terapijo.

Ali je lasersko odstranjevanje žilnih sprememb združljivo s kemoterapijo?

Na splošno priporočamo, da bolniki, ki prejemate kemoterapijo, počakate s posegom do konca zdravljenja in obdobja okrevanja, da se koža lahko ustrezno obnovi. Kemoterapija lahko vpliva na sposobnost telesa za celjenje, kar lahko vpliva na rezultate laserskega zdravljenja. Vsak posamezen primer se seveda obravnava individualno, zato je pomembno, da o vseh zdravstvenih stanjih in zdravljenjih obvestite zdravnika.

Kaj naj storim, če opazim spremembo na območju, ki ste ga zdravili z laserjem?

Če po laserskem zdravljenju opazite katero koli nenavadno spremembo na koži, kot so spremembe v barvi, obliki ali velikosti, dolgotrajno pordelost, otekanje ali bolečino, se takoj posvetujte z nami ali s svojim zdravnikom. Čeprav so resni zapleti redki, je ključno, da se na morebitne težave odzovemo takoj, da zagotovimo najboljše možne rezultate.

Sorodna vsebina

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form