NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

TELO

Telo je zrcalo našega notranjega in zunanjega ravnovesja. Harmonična podoba telesa je ključ do samozavesti in vitalnosti. Dokazano je, da mladosten izgled pozitivno vpliva na samopodobo in samozavest ter prispeva k boljšemu počutju in kakovosti življenja. Danes nam sodobna plastična kirurgija z vrsto specifičnih posegov ponuja možnost preoblikovanja telesa. Te operacije zato niso le estetski posegi, saj velikokrat z njimi odpravimo tudi funkcionalne težave.

Posegi telesa, ki jih izvajamo v klinik Fabjan

Na področju plastične kirurgije imajo naši zdravniki že dolgoletne izkušnje, kar jim omogoča natančno razumevanje vaših želja in možnosti za njihovo uresničitev. ter pričakovan rezultate.
Naši kirurgi so doslej opravili že več tisoč operacij s področja liposukcije, abderoplastike, ginekomastije, preoblikovanja zadnjice.

Abderoplastika

Abderoplastika (abdominoplastika) je operativni poseg odstranitve odvečne kože in maščevja iz trebuha, pri čemer ne gre za zmanjševanje telesne teže, ampak za oblikovanje trebuha. To je odlična izbira za ženske, ki so pred kratkim rodile in imajo odvečno kožo na trebuhu.

Liposukcija

Liposukcija je kirurška tehnika, ki se uporablja za izsesavanje maščobe iz različnih predelov telesa; ponavadi trebuha, hrbta, bokov, stegen, meč, nadlakti ali podbradka, lahko pa se izvaja tudi na drugih delih, kjer so prisotne odvečne maščobne obloge ali v primeru lipomov (benignih maščobnih tumorjev).
To ni metoda, ki nadomešča hujšanje, saj smo pri liposukciji omejeni s količino maščobe, ki jo lahko varno odstranimo. Izvajamona jo na tistih delih telesa, kjer s hujšanjem in telesno aktivnostjo ne moremo odpraviti maščobe. Na ta način telo preoblikujemo.

Bodylift

Bodylift je poseg s katerim odstranimo odvečno kožo in maščevje s področja trebuha in hrbta. Je najprimernejši poseg, če se soočate z odvečno kožo po izgubi večje količine telesne teže. Rez naredimo v kožni gubi nad dimljami ter ga nadaljujemo na hrbet.

Preoblikovanje zadnjice - BBL

Preoblikovanje zadnjice lahko opravimo s silikonskimi vsadki ali brez njih, s t.i. maščobnimi grafti (vbrizgavanje lastne maščobe). Tako dosežemo polnejšo in lepše oblikovano zadnjico.

Korekcija nadlakti - brahioplastika

Brahioplastika je kirurški poseg s katerim odstranimo odvečno kožo nadlakti kot posledico hujšanja ali staranja. Pogosto jo kombiniramo z liposukcijo, pri kateri odstranimo tudi morebitno odvečno maščobno tkivo in tako dosežemo boljši rezultat posega.

ŠTEVILO POVPRAŠEVANJ  NA LETO

Abderoplastika
450
Liposukcija
1.100
Brahioplastika
200
Število opravljenih operacij prsi v Kliniki Fabjan
200 + / letno

NAJPOGOSTEJŠI RAZLOGI ZA OPERACIJO:

  • Diastaza rektusov po porodu
  • Odvečna koža po hujšanju
  • Odvečna maščoba po hujšanju
  • Ohlapna koža kot posledica staranja
  • Genetske predispozicije za kopičenje maščobe
  • Funkcionalne težave

Zakaj se odločiti za poseg v estetiki Fabjan?

Če se odločite, da boste poseg opravili v eni izmed naših številnih klinik, vam lahko zagotavljamo oskrbo na najvišjem nivoju.
Imamo skoraj 30 - letne izkušnje s področja plastične kirurgije, naši kirurgi se stalno izobražujejo in izpopolnjujejo svoje znanje. Številni plastični kirurgi, ki delajo na drugih klinikah, prihajajo redno k našim kirurgom po nadgradnjo znanja, tako da delujemo tudi kot izobraževalna ustanova.
Odlikujejo nas tako tehnično znanje kot moralna integriteta, da znamo stranki primerno svetovati in kdaj koga tudi odsloviti (zavrniti), če smatramo, da poseg ne bi prinesel pričakovanih rezultatov ali predstavlja tveganje za njegovo zdravje.
Delujemo v dobro pacienta in ga spremljamo vse od prvega posveta pa do kontrol po posegu.

Začnite svoje popotovanje do popolnega izgleda s prijavo na posvet!

Vsakdo ima svoje edinstvene razloge za poseg in lastno vizijo popolnega videza. Zato vas vabimo na informativni posvet in pregled pri našem kirurgu, ki se ponaša z dolgoletnimi izkušnjami in vam bo znal svetovati ter skupaj z vami poiskati najboljšo rešitev za vaše želje in potrebe.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form