NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Zobozdravstvo

V Estetiki Fabjan dajemo velik poudarek na zadovoljstvo posameznika z lastnim izgledom, zato nam je tudi skrb za zdravje zob zelo pomembna.
Zobozdravstvo je v zadnjih letih precej napredovalo, zato lahko danes izbiramo med različnimi možnostmi kako do zares čudovitega nasmeha. S korekcijo nasmeha se življenje spremeni na bolje; z lepšim izgledom pa se poveča tudi samozavest.

V Kliniki Fabjan pokrivamo vsa področja zobozdravstva: splošno, preventivno in estetsko zobozdravstvo. Ponujamo storitve na najvišjem nivoju, novodobne materiale in strokovno osebje. Uporabljamo vrhunske in preizkušene zobne implantate Neodent Straumann ter protetiko Ivoclar. Smo izredno natančni  in z uporabo najnovejših tehnik in materialov vam povrnemo sproščen nasmeh.

Implantati - Zobni vsadki

Ste se pri pregledovanju cen zobnih implantatov spraševali čemu taka razlika?

Na ceno implantata vpliva več dejavnikov:
- material in znamka implantata in krone
- kdo opravi vstavitev implantata - zobozdravnik ali oralni kirurg
- zobna krona je privijačena ali prilepljena na zobni vsadek

Bodite pozorni: pri cenejših rešitvah, celoten postopek opravi zobozdravnik. V kliniki Fabjan, kljub nekoliko dražji rešitvi, vstavitev implantata vedno opravi kirurg specialist, saj je implantat za kvalitetno izvedbo potrebno namestiti z izjemno natančnostjo.
Pri cementiranju prevlek na implantat lahko pride do zatekanja dlesni pod cementom. Zato je pomembno, da krono privijačimo na vijak in je ne cementiramo, saj jo ob morebitnih težavah lahko enostavno snamemo.
Celoten postopek traja okvirno 2-4 mesece, saj je proces osteointegracije nujen, da se kost zlije z vsadkom, da le-ta postane dovolj stabilen, sicer se lahko pojavijo težave. Ko je osteointegracija zaključena, je zobni implantat dokončno stabilen in lahko nadaljujemo z namestitvijo zobne krone.
Veliki prihranki v ceni so možni tudi pri izbiri vijakov. Pri nas uporabljamo le zobne vijake znamke Neodent Straumann, ki so varni za zdravje, najboljši na svetu in zato vseživljenjska naložba v vaš nasmeh. Pri cenejših različicah se pogosto uporabljajo materiali iz Kitajske ali pa doma izdelani materiali.
Tudi krone so izdelane iz različnih materialov. Od najcenejšega akrilata do dražjih cirkonijev. Pri nas uporabljamo Ivoclar, ki je vodilni na svetu.

Zobozdravstvo v Estetiki Fabjan
Zobozdravstvo na najvišjem nivoju

Zobne prevleke (krone) in mostički

Porcelanaste in cirkonijeve zobne prevleke so zobni nadomestki s katerimi izboljšamo izgled in funkcijo obrabljenega ali poškodovanega zoba. Zobna prevleka ali krona je fiksni protetični nadomestek, ki nadomesti izgubljeno zobno tkivo.
V naši kliniki uporabljamo izključno polno-keramične in cirkonijeve zobne prevleke saj predstavljajo vrhunec zobne protetike. Oba materiala zaznamuje visoka čvrstost in biokompatibilnost (ne povzročajo alergij) ter naraven videz zoba. Material odlično prepušča naravno svetlobo, je prijazen do dlesni, ne povzroča erozij, zato je tudi idealen za izdelavo zobnih mostičkov.

  • IMPLANTAT ali MOSTIČEK?
    Izbira je velikokrat odvisna od števila manjkajočih zob. V primeru enega manjkajočega zoba, se priporoča zobni implantat, če pa je manjkajočih več zob, zobni implantati lahko služijo kot nosilci mostička.

Endodontija, apikotomija, koreninsko zdravljenje

Endodontija se ukvarja z zdravljenjem in preprečevanjem bolezni zobne pulpe (notranjsot zoba z živci in žilami).
Kadar ima zob že močno poškodovano živčevje, ki povzroča velikokrat oteklino, vnetje in bolečino, je potreben postopek koreninskega zdravljenja. Z zdravljenjem koreninskih kanalov ohranimo zob, ki bi sicer moral biti odstranjen. Zob je še živ in se prehranjuje iz okoliških medzobnih tkiv, notranjost pa je mrtva.
V primerih, ko zoba ni možno ohraniti, je potrebna ekstrakcija zoba (puljenje zoba). Manjkajoči zob lahko nadomestimo z zobnim nadomestkom - implantatom. Čeprav morebiti manjkajoči zob ni v vidnem polju, to še ne pomeni, da ga ni treba nadomestiti. Z vsakim manjkajočim zobom se poruši ravnovesje v ustni votlini in zobje se začnejo premikati. Te spremembe ne pridejo čez noč, se pa vselej pojavijo.

Estetske luske - cirkonijeve in keramične luske

Estetske luske predstavljajo neboleč poseg za lep nasmeh. Z zobnimi luskami lahko korigiramo obliko, barvo in velkost zoba, ne da bi ga pri tem pretirano poškodovali. Namestitev porcelanske luske zahteva minimalno pripravo sprednjega dela zoba – zob se obrusi v debelini kontaktne leče (0,3 do 0,5 mm) – kolikor je nujno potrebno; pri tem se poškoduje le najmanjši del zobne sklenine. Kljub izredni tankosti luska prekrije vse nepravilnosti. Ko pa sklenine ni potrebno pobrusiti, govorimo o lumineerjih.
Luske se danes izdelujejo izključno iz vrhunskih materialov, ki predstavljajo polni porcelan. Po korekciji je zob transparenten, naravno proseva in ima popolnoma naraven videz.

Zobni posegi v splošni anesteziji

Na tisoče ljudi se zaradi strahu izogiba obisku zobozdravnika in odlaša tako dolgo, da se splošno zdravje ustne votline močno poslabša, kar vodi v različna bolezenska stanja, ki posledično zahtevajo dolgotrajnejše, zahtevnejše in nemalokrat tudi dražje zdravljenje.
Posege izvajamo v blagi in zmerni sedaciji ter v splošni anesteziji. O vrsti sedacije se pogovorite z zobozdravnikom.
Sedacija in anestezija sta povsem varni metodi, če sta izvedeni pod budnim očesom strokovno usposobljenega osebja; pri nas postopek opravlja zdravnik specialist anesteziolog.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form