NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Blog

Dobrodošli v spletnem blogu Estetike Fabjan, kjer boste izvedeli najnovejše informacije o temah in trendih s področja plastične kirurgije in estetske medicine.
Bodite na tekočem z najnovejšimi novicami o estetski kirurgiji in inovativnimi postopki.

Plastična kirurgija je veja kirurgije, katere namen je anatomska in funkcionalna rekonstrukcija delov telesa, spremenjenih zaradi prirojenih ali pridobljenih deformacij, ter odpravljanje neskladij, povezanih z estetiko posameznika.
Plastična kirurgija se v splošnem deli na dve veji: rekonstrukcijska kirurgija in lepotna (plastična) kirurgija.
Rekonstrukcijska kirurgija je namenjena repozicioniranju in nadomeščanju izgubljenih struktur ter obnovitvi funkcij organov.

Plastična kirurgija postaja čedalje bolj multidisciplinarna veja medicine, saj se njena področja dela prekrivajo s področji drugih specialnosti kot so: dermatologija, urologija, ginekologija. Od tod izvirajo tudi izrazi kot dermatoestetika, uroestetika, ginekoestetika itd.

Poleg tega izraz rekonstruktivna pomeni razširitev dejavnosti na najrazličnejše vrste rekonstrukcij, kot so vaskularna in mikrovaskularna kirurgija, kirurgija perifernih živcev, presaditve mišic, kit in tkiv nasploh.

Dr. Matic Fabjan tako povzame namen plastične kirurgije: »Plastično kirurgijo danes razumemo kot lepo kombinacijo umetnosti in tehnike, kjer se iščeta »funkcija« in »estetika« v korist zdravja posameznika v najširšem smislu.«

Bodite na tekočem z najnovejšimi novicami o estetski kirurgiji in inovativnimi postopki na tem področju. Vsebino strokovno pregleda in dopolni dr. Matic Fabjan s sodelavci.