NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

DVIG PRSI

Pri dvigu dojki dvignemo na prvotni položaj na prsnem košu, kožo napnemo in bradavici postavimo na vrh preoblikovanih dojk. Odvečno kožo odstranimo, kolobarje ob bradavici lahko zmanjšamo. Dojki lahko ob dvigu povečamo z vstavitvijo silikonskih vsadkov.
dvig prsi trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
90 - 120 min
dvig prsi anestezija
ANESTEZIJA
splošna anestezija
dvig prsi hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
dvig prsi čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
7 - 14 dni
dvig prsi odstranitev šivov
ODSTRANITEV ŠIVOV
7 - 10 dni
dvig prsi odsotnost z dela
ODSOTNOST Z DELA
7 - 14 dni

Dvig prsi je zelo razširjen poseg, še posebej pri ženskah po porodu. Dvig prsi vam bo povrnil mladosten, poln in zdrav videz dojk, ki se lahko pogosto izgubi z leti ali med nosečnostjo. Dvig prsi vam priporočamo, če so vaše prsi povešene ali pa je njihova koža izgubila elastičnost.

Kakšne so prednosti dviga prsi?

Dvig prsi ne poveča volumna prsi (v tem primeru glejte povečanje prsi), vendar bodo vaše prsi zaradi učvrstitve tkiv kljub temu izgledale večje in polnejše, oblika pa se bo izboljšala. Drugi pozitivni učinki dviga prsi so:

 • odstranitev odvečne kože,
 • dvig povešenih prsi,
 • čvrstejše oprsje,
 • izboljšana oblika,
 • zmanjšanje areole. 

Najpogostejši razlogi za dvig prsi so:

 • nosečnost,
 • zmanjšanje telesne teže,
 • starost,
 • genske predispozicije.

Dvig prsi je idealen poseg za vas, če imate dovolj tkiva v oprsju, vendar vam primanjkuje čvrstosti in oblike.

Informativna cena za dvig prsi

Od
3.500 €
Ali
97 €
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

 • individualni pregled in posvet
 • operativni poseg
 • anestezijo in uporabo najboljših materialov
 • silikonske obliže za hitro celjenje brazgotine
 • pooperativni pregled

Priprava na poseg

Včasih ni lahko natančno določiti, kateri poseg je potreben za dosego določenega rezultata. Zato je posvet s kirurgom med drugim namenjen tudi oceni trenutnega stanja in opisu želenega stanja po posegu. Na podlagi tega bosta s kirurgom lahko določila, kateri poseg bi bil za vas najbolj primeren.

Potek dviga prsi

Veliko žensk se odloči za kombinacijo dviga in povečanja prsi, saj se s to kombinacijo zagotovi še boljša umestitev, oblika in čvrstost vašega oprsja. Pri kombinaciji teh dveh posegov dosežemo, da je videz prsi polnejši in bolj čvrst. Pri manj izraziti povešenosti lahko že s samim vsadkom poskrbimo za boljši položaj bradavice, pri bolj izraziti povešenosti pa je treba uporabiti tehniko, ki vključuje preoblikovanje kože.

Okrevanje po posegu 

Po posegu bomo za vaš počitek poskrbeli v naši sobi za okrevanje, kjer boste ves čas pod našim skrbnim nadzorom, da bo okrevanje potekalo brez kakršnihkoli zapletov.
Vaše prsi bodo oskrbljene s posebnim kompresijskim nedrčkom, kar bo omogočilo čim hitrejše okrevanje, zato se boste že po nekaj urah že lahko vrnili nazaj domov.

Preden boste odšli domov, vam bomo podali vsa potrebna navodila; kako skrbeti za vaše prsi, kakšna so zdravila za podporo pri zdravljenju in preprečevanje infekcije ter napotke za hitrejše okrevanje. Prav tako boste dobili tudi datum pooperativnega kontrolnega pregleda pri kirurgu.

Pri okrevanju vam priporočamo uporabo dezinfikatorja, ki poskrbi za pravilno higieno in oskrbo po operativnem posegu.

Pogosta vprašanja

Gumb

Kako vem, da je dvig dojk primeren poseg zame?

Najboljše kandidate za dvig dojk ste, če imate zadostno količino naravnega prsnega tkiva, vendar ste nezadovoljne z obliko in postavitvijo prsi. Če razmišljate o dvigu prsi, morate imeti dobro telesno in duševno zdravje, trenutno niste noseče ali dojite ter imate realistična pričakovanja glede rezultatov. Najbolj so vidni rezultati pri ženskah, ki imajo majhne, povešene prsi.  

Gumb

Ali je rezultat posega dviga dojk trajen?

Če upoštevate navodila svojega kirurga, bodo rezultati dviga prsi trajni. V primeru, da ohranjate svojo telesno težo in sledite zdravemu načinu življenja, boste lahko dolgo obdržali videz vaših prsi. Sčasoma pa se bodo seveda vaše prsi zaradi učinkov staranja in težnost še naprej nekoliko spreminjale. V primeru, da nameravate zanositi v bližnji prihodnosti, se o tem pogovorite s svojim kirurgom na posvetu.

Gumb

Kakšen je način dviga dojk in kje bo potekal rez?

Način dviga dojk je odvisen od oblike in stopnje povešenosti dojk ter položaja bradavic. Ob dvigu dojk kožo tudi napnemo, kar ob minimalni povešenosti dosežemo že z manjšim izrezom kože okrog kolobarja prsne bradavice. Ob sočasnem dvigu in povečanju prsi uporabimo navpični rez, ki poteka od kolobarja prsne bradavice do gube pod dojko. V primeru, da je odvečne kože veliko, je potreben še dodaten rez, ki je skrit v gubo pod dojko. Redko se zgodi, da je za dvig dojk dovolj le krajši rez pod dojkama.

Gumb

Ali obseg dviga dojk vpliva na občutljivost bradavice?

Odvisno od velikosti prsi in količine dviga, ki ga je potrebno izvesti, je potrebno bradavico morda tudi prestaviti ali spremeniti, da izgleda bolj naravno z novim položajem prsi. V tem primeru je občutljivost prsne bradavice začasno zmanjšana za približno tri mesece, v redkih primerih pa poročajo o trajni izgubi občutljivosti.

Gumb

Ali bo operacija dviga dojk potekala v splošni ali v lokalni anesteziji?

Zaradi vaše varnosti in udobja poseg običajno poteka v splošni anesteziji.

Gumb

Kako poteka dvig prsi brez vsadkov in kako z vsadki?

Dvig prsi je pravi poseg za vas, če si želite predvsem spremembe oblike in položaja vaših prsi, medtem ko dvig združimo z vsadki, ki želite vaše prsi povečati in jim dodati polnost, predvsem v zgornjem delu.

Gumb

Ali lahko po dvigu dojk še vedno normalno dojim?

Da, pri dvigu dojk odstranjujemo le kožo in ne tkiva dojk, zato pri večini primerov ohranimo tkiva mležne žleze in živce. Najbolje, da se o tem predhodno pogovorite na posvetu.

Gumb

Kakšna so tveganja in možni zapleti?

Nobena operacija ali medicinski poseg ni popolnoma brez možnosti, da bi šlo lahko karkoli narobe in dvig dojk ni nobena izjema. Takojšnji zapleti pri dvigu prsi so lahko krvavitev, okužba, poškodbe živcev in motena cirkulacija. Dolgotrajni zapleti vključujejo slabo zdravljenje, brazgotinjenje in deformirane prsi. Tu moramo poudariti, da so zapleti pri dvigu dojk v naših klinikah izjemno redki.

Gumb

Kdaj mi priporočate, da se odločim za dvig dojk?

Priporočljivo je, da se dvig dojk opravi po zaključenem rodnem obdobju, zgolj iz razloga, ker ne moremo predvideti, kako bo nosečnost vplivala na obliko in položaj prsi.  

Gumb

Ali lahko dojke ob dvigu tudi povečamo?

Da, največkrat se zgodi, da ob dvigu dojk le-te tudi povečamo, da prsim zagotovimo bolj naravno postavitev na prsnem košu.

Imate dodatna vprašanja o posegu?

Vse odgovore lahko izveste na našem neobvezujočem posvetu s kirurgom.
Trudimo se, da vam zagotovimo vrhunsko izkušnjo pred, med in po posegu. Zato se o vseh želenih aspektih posega lahko dogovorite na našem strokovnem posvetu brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

Datum posveta boste določili z našim operaterjem in nato po pošti prejeli vse pomembne informacije, da se boste lahko lažje pogovorili o vprašanjih, ki so pomembna za vas.
Na posvet se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite preko elektronske pošte na estetika@fabjan.si.  
Veselimo se srečanja z vami.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet s kirurgom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form