NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

BODY LIFT

Body lift je kirurški poseg, pri katerem odstranimo odvečno kožo in podkožno tkivo okoli celega trupa.
body lift
TRAJANJE POSEGA
90 - 120 min
body lift
ANESTEZIJA
splošna anestezija
body lift
RICOVERO
dnevna bolnišnična
body lift
ČAS OKREVANJA
14 dni
body lift cena
ODSTRANITEV ŠIVOV
7 - 10 dni
body lift cena
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni

Kaj je bodylift?

Bodylift (body lift) ali cirkumferentna abderoplastika je poseg, kjer odstranimo odvečno kožo okoli celega trupa. Poseg večinoma opravljamo pri osebah, ki so izgubile znatno količino telesne teže. Brazgotina po posegu poteka krožno okoli telesa in sicer spredaj nizko na trebuhu, zadaj pa med zadnjico in hrbtom. Pri posegu popek podobno kot pri klasični abderoplastiki všijemo v novo odprtino v koži.

Odvečno kožo lahko odstranimo na naslednjih področjih telesa:

 • na predelu trebuha, ki lahko vključuje oblikovanje sten trebuha - abderoplastika
 • na predelu trebuha in hrbta - body lift
 • na predelu nadlahti - lifting rok (brahioplastika)
 • na predelu stegen - notranji, zunanji ali zadnji del stegna - lifting stegen (femuropalstika)

Staranje, poškodbe zaradi sonca, nosečnost, nihanje teže in genski faktorji lahko pripomorejo k temu, da vaša koža izgubi svojo elastičnost. Posledično se lahko na vašem telesu pojavi odvečna koža na trebuhu, zadnjici ali na stegnih.  S pomočjo bodylifta lahko ponovno pridobite mladosten izgled.

Kandidati za bodylift

Kandidati za bodylift ste:

 • če imate znatno povečanost mehkih tkiv v enem ali več delih telesa,
 • ste z dobrem zdravstvenem stanju in nimate bolezenskih stanj, ki lahko vplivajo na zdravljenje ali povečujejo tveganje za kirurgijo,
 • posamezniki, ki so zavezani zdravemu načinu življenja, kar vključuje pravilno prehrano in telovadbo.

Informativna cena bodylifta:

Od
5.500 €
Ali
153 €
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

 • individualni pregled in posvet
 • operativni poseg
 • uporabo najboljših materialov
 • anestezijo
 • pooperativni pregled

Pogosta vprašanja

Kaj je razlika med body lift-om, liposukcijo in abdominoplastiko/tummy tuck-om?

Body lift, liposukcija in abdominoplastika so estetski posegi, ki imajo nekoliko drugačen namen in potek.

Glavna razlika je, da pri liposukciji vplivamo samo na odvečno maščobo in ne režemo stran povešene kože, ter da jo lahko izvajamo tudi drugje po telesu, ne samo na trebuhu. Več o liposkuciji. Ponavadi jo imamo za bolj blag poseg kot abderoplastiko in body lift.

Abdominoplastika oz. tummy tuck je kirurški postopek namenjen samo preoblikovanju trebuha, z njo pa se lotimo tako maščevja kot odvečne kože. Rez pri operaciji poteka horizontalno od boka do boka, tik nad področjem s sramnimi dlakami. Je bolj invaziven poseg od liposukcij. Podobna posega sta še brahioplastika, ki je lifting nadlahti (zgornji del rok) in femuroplastika, ki je lifting stegen (nog).

Body lift pa je med vsemi tremi najobširnejši poseg, z njim odstranimo odvečno maščobo in kožo na predelu okoli trupa. Z razliko od abdominoplastike rez ne poteka samo do bokov, temveč se nadalkjuje na hrbtu. Poseg je namenjen osebam po izdatni izgubi telesne teže.

Kakšna anestezija je potrebna?

Ker gre za obsežen poseg, se izvaja vsplošni anesteziji. To pomeni, da boste med operacijo spali in je ne boste čutili.

Kako poteka okrevanje?

Na obravnavano območje čez reze namestimo obliže in vam oblečemo kompresijsko oblačilo oz. namestimo povoje. Oblačilo ali povoji bodo poskrbeli, da se telo pravilno navadi na preoblikovano obliko. Nosili jih boste še nekaj tednov po posegu. V kliniki vas lahko zadržimo eno noč. Naslednji dan vas odpustimo v domačo oskrbo, kjer boste morali počivati vsaj 10 dni. To pomeni, da vam odvsetujemo preveliko naprezanje in svetujemo odsotnost z dela cca tri tedne.

Ali je body lift namenjen hujšanju?

Ne, body lift ni namenjen direkni izgubi telesne teže. Bolje je, če težo že izgubite s samostojnim hujšanjem ali pa npr. bariatrično operacijo (kirurško zmanjšanje želodca za zdravljenje bolezenske debelosti). Nato targetiramo odvečno maščobo. Z liposukcijo odstranimo odvečne maščobne obloge. Kjer ima koža dobro elastičnost in se lahko naravno prilagodi novim oblikam telesa ni potrebnega nič več. V primerih, ko je elastičnost kože slaba, pa na posvetu priporočimo tehnike liftinga telesa skupaj z liposukcijo.

Ali bodo po body-iftu rezultati trajni?

Rezultati bodo zelo trajni, v kolikor boste ustrezno ohranjali zdrav način življenja (redno zmerno gibanje, uživanje raznolike hrane …).

Kako naj storim, če nisem prepričan, ali sem ustrezen kandidat za body lift ali pa se ne znam odločiti o pravem posegu?

Vsaka zgodba do povrnjene samozavesti se v Estetiki Fabjan začne z neobvezujočim posvetom. Na posvetu se boste spoznali s kirurgom, ki vas bo pregledal. Tako bo najbolje ocenil, ali ste primeren kandidat za poseg, svetoval najustreznejšo metodo preoblikovanja telesa za vas in vam tudi predstavil rezultate, ki jih lahko dosežete.

Sorodna vsebina

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form