NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

LASERSKO POMLAJEVANJE OHLAPNE NOŽNICE

Kaj je sindrom ohlapne nožnice?

O sindromu ohlapne nožnice govorimo, ko ženska opazi, da občutek v intimnih predelih ni enak, da spolnost s partnerjem doživljata manj intenzivno ali da ima preprosto preširoko nožnico.

Vzroki za ohlapno nožnico

Sindrom ohlapne nožnice je posledica različnih vplivov na steno nožnice. Najpogostejši vzroki so prekomerno raztezanje nožnice ob porodu, prirojena slabost vezivnega tkiva in procesi staranja.

Možnost zdravljenja ohlapne nožnice

Dosedanje zdravljenje brez invazivnih postopkov ni dalo resnih rezultatov. Operativno se sindrom ohlapne nožnice zdravi s sprednjo in zadnjo vaginalno plastiko. Pooperativnih težav je precej, rezultat pa navadno bolnice ne navduši. Takega posega zdravstveno zavarovanje ne krije. 

NOVOST - Laserski poseg!

Najnovejša in trenutno edina zares uspešna metoda zdravljenja sindroma ohlapne nožnice je uporaba laserja. Metoda se je do sedaj izkazala za varno, enostavno in zares učinkovito. Uporabljamo Fotonin laser ErYAG z valovno dolžino svetlobe 2940 nm. S fototermalnim učinkom vpliva na kolagenska vlakna v tkivu, ki oblaga nožnico in endopelvično fascijo in povzroči preoblikovanje, prerazporeditev in ponovno rast kolagena, zato se na področju, ki smo ga osvetljevali z laserjem (vhod v nožnico in nožnica po vsej dolžini), ta odebeli. Tako se preoblikuje tkivo okoli nožnice in se nožnično cev zoža.

Okvirne cene:

Pomlajevanje nožnice + stresna urinska inkontinenca (SUI):
750 €

Opis:

Priporočljivo je, da se izvajata laserska posega za stresno urinsko inkontinenco SUI in ohlapno nožnico hkrati. Tako dosežemo največji možni učinek. Pri zdravljenju vedno naredimo 3 tretmaje. Tretmaji se opravijo v razmaku 4-6 tednov.  
  • 1. tretma: 350 eur, 2. tretma: 250 eur, 3. tretma: 150 eur

Poseg

S pogovorom in z ginekološkim pregledom ugotovimo statiko medeničnega dna, ugotavljamo sindrom ohlapne nožnice in grobo ocenimo stopnjo SUI (stresne urinske inkontinence). Če ni bistvenega zdrsa maternice ali nožnice, se pacientki svetuje laserski poseg.

Posega ne moti vstavljen maternični vložek niti hormonska kontracepcija, hormonsko nadomestno zdravljenje ali predhodna sterilizacija, ne izvaja pa se med menstruacijo.

Postopek poteka na ginekološkem stolu in traja okoli 10 minut. Vhod v nožnico poškropimo z lokalnim anestetikom, tako da ves postopek poteka povsem brez bolečin. Zaradi varovanja oči pred lasersko svetlobo, pacientka ves čas posega nosi zaščitna očala. Ob začetku posega ginekolog v nožnico vstavi posebno prirejen ginekološki »kljun«. Vanj vstavi 360 o lasersko sondo z zlatim napršilom in v nekaj hodih s kratkimi laserskimi impulzi se osvetljuje celotno vaginalno steno. Nato ginekolog zamenja lasersko sondo, v kljun vstavi 90 o lasersko sondo z zlatim napršilom in v nekaj hodih s kratkimi laserskimi impulzi osvetljuje sprednjo vaginalno steno. Kljun nato izvleče in z ročnim nastavkom osvetljuje vhod v nožnico. Ta del postopka je posebno zahteven in ključen za izboljšanje kvalitete spolnih odnosov. S tem se poseg zaključi.

Po posegu

Uspehi zdravljenja

95 % pacientk je zatrdilo, da občutijo zmerno zožanje nožnice in s tem večjo kvaliteto v spolnosti. V povprečju se je nožnica zožala za 17 %.

PRIJAVITE SE NA POSVET Z GINEKOLOGOM

Vpišite podatke v spodnja polja in v najkrajšem možnem času vas bomo poklicali in vam uredili vaš posvet.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form