NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Miti in dejstva o labioplastiki

Jernej Bernik

Labioplastika je poseg, ki vam lahko povrne samozavest in vas reši vsakdanjih mučnih občutkov, zato tokrat o njej razbijamo mite in razkrivamo resnico.

Razmišljate o labioplastiki? Verjemite, niste edina. Večina izmed žensk namreč pri sebi opaža povečanost malih sramnih ustnic, ki skorajda prikrijejo velike in niso le posledica slabše samopodobe, temveč povzročajo tudi neprijeten občutek med vsakdanjim nošenjem spodnjega perila, spolno in telesno aktivnostjo. Labioplastika je gotovo eden izmed posegov, o katerem je ženskam nerodno spregovoriti, čeprav to še zdaleč ni redek pojav in ženske močno ovira pri vsakdanjem življenju. Ker je labioplastika poseg, ki vam lahko povrne samozavest in vas reši vsakdanjih mučnih občutkov, tokrat o njej razbijamo mite in razkrivamo resnico.

1. LABIOPLASTIKA JE IZKLJUČNO LEPOTNI POSEG

MIT. Res je, da se številne ženske odločajo za ta poseg iz lepotnih razlogov, a obstaja še več drugih higienskih in praktičnih razlogov, zakaj se ženske odločijo, da se ta postopek izvede. Predolge male sramne ustnice namreč lahko povzročijo nelagodje pri določenih vrstah telesne vadbe, kot so vožnja s kolesom in vplivajo načistočo na vaginalnem področju. Prav tako lahko dolge sramne ustnice povzročijo neprijeten občutek med uriniranjem in spolnim odnosom.  

2. POSEG JE IZJEMNO BOLEČ

MIT. Kljub temu, da se labioplastika izvaja na občutljivem delu telesa, ki je sicer dobro oživčeno, so bolečine med samo operacijo zmerne. Sam postopek se izvaja ambulantno v lokalni, regionalni ali splošni anesteziji in traja približno od pol ure do ene ure. Pojavijo se lahko le manjše bolečine po posegu, ki jih lahko lajšamo z običajnimi protibolečinskimi tabletami ali s hlajenjem, celjenje pa ne pusti nobenih vidnih brazgotin, saj so te skrite na notranji strani sramne ustnice.  

3. SPOLNI ODNOSI NISO VEČ ENAKI

DEJSTVO. Res je, spolni odnosi ne bodo nikdar več enaki, ampak bodo celo boljši! Ženske po posegu poročajo o izboljšanju spolne stimulacije in ogromnem zadovoljstvu. Nikakor pa ne obstaja možnost, da bi se morali soočiti z zmanjšano občutljivostjo, saj živčni končiči, ki so odgovorni za spolni občutek, ležijo drugje.

4. PO POSEGU JE POTREBNO DOLGO OKREVANJE

MIT. Sploh ne! Pacientkam se v naslednjih 2-3 tednih po operaciji res priporoča, da se izogibajo kopanju v klorirani vodi, ne izvajajo nikakršnih pretiranih telesnih aktivnosti ter spolno abstinenco do 4 tedne, a vsekakor čas okrevanja ne traja več mesecev. Paziti morate le na to, da poskrbite za pravilno celjenje. Vse podrobnosti oceljenju pa izveste na brezplačnem strokovnem posvetu.   

5. POVEČANJE MALIH SRAMNIH USTNIC NI POSLEDICA PREKOMERNIH SPOLNIH ODNOSOV

DEJSTVO! Ne glede na vrsto spolne aktivnosti in pogostost le-teh, to na vaše sramne ustnice ne vpliva na noben način. Povečane male sramne ustnice so v večini primerov prirojene, nekatere pa ta pojav začnejo opažati kot posledico poroda, poškodb in staranja telesa.

labioplastika - zmanjšanje sramnih ustnic
Prijavi Se Na Posvet Z Kirurgom Specialistom
Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki