NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

LIFTing obraza in vratu

Facelifting je poseg, ki združuje več operacij na obrazu hkrati. Dvig srednjega dela obraza v večini primerov združimo z operacijo spodnjih vek, pri čemer dodatno dvignemo še lica pod očmi in s tem popravimo tudi gubo, ki gre od nosu proti ustom.
lifting obraza trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
60 - 120 min
lifting obraza anestezija
ANESTEZIJA
splošna anestezija
lifting obraza hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
lifting obraza čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
7 - 14 dni
lifting obraza odstranitev šivov
ODSTRANITEV ŠIVOV
7 - 10 dni
lifting obraza odsotnost z dela
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni

Izguba mladostnega videza obraza in elastičnosti kože je lahko posledica različnih dejavnikov, kot so dednost, izpostavljenost soncu, sprememba telesne teže in vsakodnevni stres ter naravni proces staranja. S kirurškim dvigom obraza najprej izboljšamo položaj spodaj ležečih mišičnih tkiv, s čimer povrnemo obliko, polnost in izbrišemo globoko vrezane gube srednjega in spodnjega dela obraza ter vratu.

Kakšne so prednosti liftinga obraza?

S kirurškim dvigom obraza povrnemo obliko, polnost in izbrišemo globoko vrezane gube srednjega in spodnjega dela obraza ter vratu. S pomočjo facelifta dosežemo osvežen in naraven videz, ki nam omogoča pomladitev za kar 10 ali 15 let. Posledično po tovrstnem liftingu obraz ni videti »zategnjen«, obenem pa dosežemo zmanjšanje:

Lifting obraza je lahko izveden kot samostojni poseg ali v kombinaciji z drugimi posegi, kot sta dvig obrvi in dvig vek.

 • ohlapnosti kože,
 • maščobe,
 • gub pod spodnjimi vekami,
 • povešenosti celotnega obraza,
 • gub okrog ust in
 • podbradka.

Poseg liftinga obraza

Zaradi udobja in vaše varnost operativni poseg celotnega obraznega liftinga opravimo v splošni anesteziji, medtem ko mini lifting običajno opravimo v lokalni anesteziji.
Vrsto liftinga izberemo ob upoštevanju želja pacienta in stopnje starostnih sprememb na obrazu. Ločimo tri vrste liftingov: dvig čela in obrvi z endoskopsko tehniko, dvig srednjega dela obraza z endoskopsko tehniko in lifting lic in vratu. Pri slednjem napnemo kožo in podkožno tkivo na licih ter na vratu. Reza potekata tik pred ušesom ter za ušesom, odvisno od stopnje povešenosti. Včasih napravimo še dodatni rez pod brado, če gre za bolj izrazito povešeno vratno mišico (platizmo).

Informativna cena:

Od
4500 €
Ali
125 €
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

 • individualni pregled in posvet
 • operativni poseg
 • uporabo najboljših materialov
 • anestezijo
 • pooperativni pregled.

Endoskopski lifting obraza

Endoskopski lifting obraza je minimalno invaziven, zato je po njem vidnih zelo malo brazgotin. Pri posegu se uporablja majhne zareze in miniaturno kamero. Z endoskopskem liftingom obraza pripomorete k odpravi:

Mini-lift

V večini primerov naša ekipa ne priporoča mini obraznega liftinga. Razlog za to je, da je to hiter postopek, kjer rezultati niso dolgotrajni. Včasih naredimo izjemo pri pacientih, ki razumejo omejitve mini obraznega liftinga, a si želijo svež videz za posebne priložnosti, kot je npr. poroka. Zavedajo se, da mini obrazni lifting nima enako primerljivih rezultatov z obsežnejšimi tehnikami klasičnega obraznega liftinga.

Okrevanje po posegu

V času okrevanja po posegu vam bodo kirurgi okoli vašega obraza namestili povoj. Ta omogoča zmanjšanje oteklin in modric po posegu, ki bodo izginile v največ dveh tednih.

Prav tako boste dobili natančna navodila, ki bodo vključevala smernice za oskrbovanje ran za zmanjšanje možnosti okužbe in datum pooperativnega kontrolnega pregleda pri kirurgu.

Šive običajno odstranimo po 7 dneh. Brazgotine po operativnem posegu liftinga obraza niso vidne, saj so skrite v naravni gubi pred in za uhljem.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da sem primeren kandidat za lifting obraza?

Primeren kandidat za lifting obraza ste, če opažate ohlapno kožo okrog vratu, izgubo obrisa linije čeljusti ali povešeno kožo pri licih. Večina kandidatov, ki se odločajo za lifting obraza, so stari od 35. let dalje, vendar smo pri nas mnenja, da je odločitev za ta poseg odvisna od posameznikovega dejanskega videza. Nekateri si lifting obraza izberejo že v relativno zgodnjih letih z namenom, da si podaljšajo svoj mladostni videz.

Koliko časa bodo opazni učinki liftinga obraza?

Na to zastavljeno vprašanje žal ni univerzalnega odgovora, ki bi veljal pri vseh. Lifting obraza vam omogoči, da s svojega obraza izbrišete kar nekaj let, a če se boste še naprej soočali s hitrostjo starosti, ki jo poleg genov določajo kajenje, nepravilno prehranjevanje in stres, bodo učinki liftinga obraza krajši.

Bodo na mojem obrazu po obraznem liftingu vidne brazgotine?

Rez pri obraznem liftingu se običajno naredi v naravni gubi pod ušesom in se nadaljuje za ušesnim trakom, kjer se skrije za linijo las ali naravni pregib. Ko brazgotine čez nekaj mesecev dozorijo, skorajda niso več opazne. V primeru, da se naredi tudi lifting brade, je možen tudi manjši rez pod brado.

Kakšna je razlika med kirurškim in nekirurškim faceliftingom?

Nekirurški postopki obraznega liftinga so koristni za manjše spremembe in vzdrževanje ter podaljševanje mladostnega videza. V nasprotju vam kirurški facelifting omogoča vidno razliko, saj z vašega obraza izbriše kar nekaj let. Razlika je tudi v ceni, zato je najbolje, da se posvetujete z našim kirurgom, ki vam bo znal svetovati in ponuditi najboljšo možno rešitev za vaše želje.

Bodo ljudje lahko opazili, da sem imel/a obrazni lifting?

Obrazni lifting ne spremeni vašega obraza, ampak preprosto dvigne kožo, da je trdnejša in bolj napeta ter odstrani odvečno kožo, da je vaš videz mlajši, bolj svež in predvsem bolj spočit. Da, ljudje bodo opazili, da ste videti bolj mladostni, sicer pa v primeru, da facelift opravi kvalificiran in izkušen kirurg, ta poskrbi, da so brazgotine čim manj opazne.

Kakšna so možna tveganja in zapleti pri obraznem liftingu?

Obrazni lifting je operativni poseg, zato predstavlja določeno tveganje. Slednje se zmanjša, če facelift opravi kvalificiran in izkušen kirurg. Najpogostejši zaplet je nabiranje krvi pod kožo obraza, poškodba živcev (v večini primerov je samo začasna), vnetje in reakcija na anestezijo. Vse podrobnosti vam bo predstavil kirurg na posvetu.  

Kakšni so znaki slabo opravljenega obraznega liftinga?

Znaki slabo opravljenega obraznega liftinga so kopičenje tekočine in otečen videz obraza, okužba, opazne brazgotine, poškodba obraznega živca in spremenjena barva kože.

Kakšna je razlika med mini faceliftingom in običajnim faceliftingom?

Mini facelifting je priporočljiv le ob posebnih priložnostih, ko si želite le kratkotrajno osvežiti vaš obraz, zato se zanj odločajo redko. Osredotoča se na specifična ciljna območja in z njim ne moremo izboljšati področij okrog čela in oči, medtem ko z običajnim liftingom lahko te predele za daljše obdobje.

Česa facelift ne more popraviti?

Facelift se osredotoča na področje spodnje polovice obraza in ne bo pripomogel pri gubah na področju zgornjih in spodnjih vek, za to je primerna blefaroplastika.

Kaj je vampirski facelifting?

Vampirski facelifting je neinvazivni poseg, pri katerem za postopek pomlajevanja vašega obraza izčrpamo nekaj vaše krvi, ki jo primerno obdelamo, nato pa jo ponovno vbrizgamo na želene predele vašega obraza.

Ali lahko obrazni lifting združim še s kakšnim posegom?

Da, obrazni lifting se običajno združi z dvigom spodnjih ali zgornjih vek (blefaroplastiko).

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Želim posvet