NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

LASERSKO ODSTRANJEVANJE BRADAVIC

Bradavice so pogosta kožna stanja, ki lahko prizadenejo ljudi vseh starosti. Nastanejo zaradi humanega papiloma virusa (HPV) in se pojavijo kjerkoli na telesu. Čeprav niso nevarne, lahko povzročajo nelagodje in težave s samozavestjo – zlasti če so vidne ali na občutljivih predelih telesa. Z uporabo nagrajene laserske tehnologije Fotona vam lahko pomagamo do gladke in zdrave kože.

operacija krčnih žil
TRAJANJE POSEGA
ni potrebna
operacija krčnih žil cena
ANESTEZIJA
po potrebi
operacija krčnih žil cena
HOSPITALIZACIJA
3 - 7 dni traja rdečica
operacija krčnih žil
ČAS OKREVANJA
ni potrebna
operacija krčnih žil
ODSOTNOST Z DELA
ni potrebna

Na katerih delih teles lahko odstranimo bradavice?

S pomočjo laserja lahko ustrezno usposobljen strokovnjak odstrani bradavice praktično kjerkoli na koži.

Bradavice se lahko pojavijo na različnih delih telesa, vključno z rokami, nogami, obrazom in celo težje dostopnih mestih, kot so podplati stopal ali na vratu. Vsak poseg prilagajamo individualnim potrebam naših pacientov, kar nam omogoča, da dosežemo najboljše rezultate z minimalnim tveganjem za zaplete.

Če želite odstraniti bradavice hitro in učinkovito, bomo z vami najprej opravili posvet. Ocenili bomo, koliko terapij bo potrebnih in kakšne rezultate lahko pričakujete.

Želim posvet

Kako poteka odstranjevanje bradavic z laserjem?

Če na posvetu izpolnimo vsa vaša pričakovanja, bomo začrtali plan zdravljenja.

Bradavico odstranimo s pomočjo Fotoninega laserja SP Dynamis (valovna dolžina Nd-YAG). Laser usmerjeno prodre v notranjost bradavice, jo uniči ter in uniči tudi virus HPV, ki je povzročil bradavico. Po posegu se na mestu odstranjevanje bradavice oblikuje krasta, ki odpade v nekaj tednih.

Okrevanje po posegu

Okrevanje po laserskem odstranjevanju bradavic je običajno hitro. Na mestu posega se lahko pojavi rahla rdečica ali oteklina, ki pa hitro izgine. Naše medicinsko osebje vam bo dalo podrobna navodila o tem, kako skrbeti za kožo po posegu, da zagotovite najhitrejše in najboljše okrevanje.

Želim posvet

Koliko stane lasersko odstranjevanje bradavic?

Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Cena posega se razlikuje glede na tip posega. Za več informacij se prijavite na posvet.

Možni stranski učinki in zapleti

Kot pri vseh medicinskih postopkih, tudi lasersko odstranjevanje bradavic nosi določena tveganja. Ta so minimalna in običajno zelo redka. Med najpogostejše stranske učinke spadajo bolečina ali nelagodje na mestu posega, rdečica ali oteklina. V še redkejših primerih lahko pride do okužbe ali brazgotinjenja.
Za izogibanje zapletom na klinikah skrbimo tako, da laserje uporablja samo ustrezno izobraženo osebje, naprave pa redno servisiramo in posodabljamo.

Rezultati posegov

alt="Lasersko odstranjevanje bradavic Fotona Estetika Fabjan"
No items found.
Želim posvet

Pogosta vprašanja

Ali obstajajo druge metode za odstranjevanje bradavic? Katere?

Poleg laserskega odstranjevanja bradavic obstajajo tudi druge metode zdravljenja. Najpogostejše so:

Krioterapija – zamrzovanje bradavic s tekočim dušikom. To povzroči, da bradavica odmre in na koncu odpade. Krioterapija je učinkovita in pogosto uporabljena metoda. Njena slabost je, da je lahko neprijetna in lahko zahteva več tretmajev kot laser za popolno odstranitev bradavic. V naših klinikah omogočamo tudi to metodo. Na posvetu bomo presodili, katera je primernješa.
Elektrokirurgija – to je postopek, kjer bradavico odstranimo z električnim tokom. Ta metoda je običajno učinkovita, vendar se lahko pojavijo brazgotine.
Kemična zdravila – v nekaterih primerih lahko bradavice odstranimo z uporabo zdravil, ki jih lahko nanesemo neposredno na bradavico. Ta metoda je običajno manj invazivna, vendar je lahko manj učinkovita pri večjih ali globoko ukoreninjenih bradavicah.
Kirurško odstranjevanje – to metodo običajno uporabljamo za večje bradavice ali tiste, ki so odporne na druge metode zdravljenja. Med postopkom kirurg odstrani bradavico z ostrim instrumentom, kot je skalpel. Po posegu lahko ostane brazgotina.

Vsaka metoda ima svoje prednosti in slabosti, zato se mora odločitev za najprimernejšo metodo zdravljenja vedno sprejeti po posvetovanju z izkušenim zdravnikom.

Ali je potrebno poseg odstranjevanja bradavic ponoviti?

V večini primerov je en laserski poseg dovolj za trajno odstranitev bradavice. Vendar pa je v nekaterih primerih, zlasti pri večjih bradavicah ali tistih, ki so globoko ukoreninjene, lahko potrebnih več zaporednih obiskov. To bomo ocenili pred obravnavo.

Kako dolgo traja poseg?

Dolžina posega je odvisna od velikosti in števila bradavic, ki jih je treba odstraniti. Običajno se postopek izvede v 15 do 60 minutah. Vsekakor pa vam bomo na posvetovanju dali bolj točno oceno časa, ki bo potreben za vaš poseg. Odstranitev večinoma opravimo že na dan posveta.

Kaj je dobra preventiva proti pojavljanju bradavic?

Preventiva proti bradavicam vključuje izogibanje neposrednemu stiku z bradavicami druge osebe, nošenje sandalov v javnih tuših, kopališčih ali garderobah ter ohranjanje kože na nogah suhe in čiste. Če po cele dneve nosite zaprto obutev priporočamo tudi, da si večkrat zamenjate nogavice.

Se bradavice lahko ponovijo?

Čeprav je lasersko odstranjevanje bradavic zelo učinkovito, lahko majhne količine HPV virusa ostanejo v telesu in se bradavice spet pojavijo. Z intenzivno lasersko terapijo bomo skušali zagotoviti, da bo verjetnost za to minimalna. Pacientom pa vedno priporočamo nadaljnjo ustrezno nego, ki obsega preventivo ter zdrav življenjski slog, ki izboljša imunost telesa. Ko je vaš imunski sistem oslabljen, ste na enak način kot za prehlad, bakterije in druge viruse, tudi bolj dovzetni za rast bradavic.

Kaj storiti, če ne vem, ali gre za bradavico ali ne?

Če niste prepričani, ali imate bradavico, je najbolje, da se posvetujete z zdravnikom ali dermatologom. V Estetika Fabjan imamo izkušene dermatologe, ki vam lahko pomagajo ugotoviti, ali imate bradavico in kakšno zdravljenje je najbolj primerno za vas.

Kateri laser uporabljate?

Za zdravljenje bradavic uporabljamo večnamenski laser SP Dynamis proizvajalca Fotona. Gre za visoko zmogljivo, večkrat nagrajevano in varno napravo z nastavitvami za različne posege. Poleg odstranjevanja bradavic lahko z laserjem odstranimo tudi dlake, hiperpigmentacijo in rdečico, žilne spremembe ter večje krčne žile.

Ali so bradavice nevarne za zdravje?

Večina bradavic je nenevarna in povzroča le kozmetične težave ali nelagodje. Vendar pa so nekatere vrste humanega papiloma virusa (HPV), ki lahko povzročijo bradavice, povezane z določenimi vrstami raka, kot je rak materničnega vratu. Zato je pomembno, da se posvetujete z zdravnikom, če opazite kakršne koli nenavadne ali trajne spremembe na svoji koži.

Kolikšno odsotnost z dela svetujete?

Če smo bradavico odstranili s področja, kjer ne prihaja do drgnjenja in če se počutite v redu, se lahko k vsakodnevnim aktivnostim in službi vrnete že takoj naslednji dan. Če smo bradavico odstranili npr. z dlani ali nog, svetujemo, da ste doma 1–3 dni.

Sorodna vsebina

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form