NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

STRESNA URINSKA INKONTINENCA

Stresna urinska inkontinenca (SUI) je pogosta težava žensk. Kaže se z nehotenim uhajanjem urina pri hoji po stopnicah, kihanju, kašljanju, teku, spolnih odnosih, smehu …

Vzroki za stresno urinsko inkontinenco (SUI)

Skupen imenovalec nehotenega uhajanja urina je oslabelost zapiralnega mehanizma sečnice, ki je posledica popuščanja tonusa mišice zapiralke in drugih mišic medeničnega dna, obporodnih poškodb, pomanjkanja ženskih spolnih hormonov in drugih degenerativnih sprememb vezivnega tkiva. Dodatno lahko poveča težave s SUI dolgotrajno povečan pritisk v trebuhu, ki se pojavlja pri kroničnem kašlju, debelosti ali dvigovanju težkih bremen.

Skupen imenovalec nehotenega uhajanja urina je oslabelost zapiralnega mehanizma sečnice, ki je posledica popuščanja tonusa mišice zapiralke in drugih mišic medeničnega dna, obporodnih poškodb, pomanjkanja ženskih spolnih hormonov in drugih degenerativnih sprememb vezivnega tkiva. Dodatno lahko poveča težave s SUI dolgotrajno povečan pritisk v trebuhu, ki se pojavlja pri kroničnem kašlju, debelosti ali dvigovanju težkih bremen.

Možnost zdravljenja stresne urinske inkontinence (SUI) z laserjem

Najnovejšo in zelo uspešno metodo zdravljenja stresne urinske inkontinence (SUI) predstavlja uporaba laserske tehnologije. Uporabljamo jo pri blagi do zmerni stresni urinski inkontinenci. Preliminarne klinične preiskave kažejo, da je metoda učinkovita, enostavna in predvsem varna.

Uporabljamo Fotonin laser ErYAG z valovno dolžino svetlobe 2940 nm. Ta valovna dolžina s fototermalnim učinkom vpliva na kolagenska vlakna v tkivu, ki oblaga nožnico in sečnico ter endopelvično fascijo. V kolagenskem tkivu povzroči preoblikovanje kolagena, njegovo prerazporeditev in ponovno rast. Zato se v področju, ki smo ga osvetljevali z laserjem, vhod v nožnico, izvodilo sečnice in endopelvična fascija v sprednji steni nožnice odebeli kolagen. S tem se sečnici in njenemu zapiralnemu mehanizmu nudi čvrsta opora in s tem tudi zadrževanje vode.

Zelo pogosto sta stresna urinska inkontinenca in sindrom ohlapne nožnice povezana in se lahko tudi prepletata, zato našim pacientkam v enem posegu z zamenjavo laserske sonde nudimo zdravljenje obeh!

Poseg

S pogovorom in z ginekološkim pregledom ugotovimo statiko medeničnega dna, ugotavljamo sindrom ohlapne nožnice in grobo ocenimo stopnjo stresne urinske inkontinence (SUI). Če ni bistvenega zdrsa maternice ali nožnice, se pacientki svetuje laserski poseg.

Posega ne moti vstavljen maternični vložek, niti hormonska kontracepcija, hormonsko nadomestno zdravljenje ali predhodna sterilizacija, ne izvaja pa se med menstruacijo.

Postopek poteka na ginekološkem stolu in traja okoli 10 minut. Vhod v nožnico poškropimo z lokalnim anestetikom, tako da ves postopek poteka povsem brez bolečin. Zaradi varovanja oči pred lasersko svetlobo, pacientka ves čas posega nosi zaščitna očala. Ob začetku posega ginekolog v nožnico vstavi posebno prirejen ginekološki »kljun«. Vanj vstavi 360 ° lasersko sondo z zlatim napršilom in v nekaj hodih s kratkimi laserskimi impulzi osvetljuje celotno vaginalno steno. Nato ginekolog zamenja lasersko sondo, v kljun vstavi 90° lasersko sondo z zlatim napršilom in v nekaj hodih s kratkimi laserskimi impulzi osvetljuje sprednjo vaginalno steno. Kljun nato izvleče in z ročnim nastavkom osvetljuje vhod v nožnico. Ta del postopka je posebno zahteven in ključen za izboljšanje kvalitete spolnih odnosov. S tem se poseg zaključi.

Zdravljenje stresne urinske inkontinence (SUI) in pomlajevanje nožnice :

750 €

Opis:

  • Priporočljivo je, da se izvajata laserska posega za stresno urinsko inkontinenco SUI in ohlapno nožnico hkrati. Tako dosežemo največji možni učinek. Pri zdravljenju vedno naredimo 3 tretmaje. Tretmaji se opravijo v razmaku 4-6 tednov.
  • 1. tretma: 350 eur, 2. tretma: 250 eur, 3. tretma: 150 eur
Mentor implantant

Po posegu

Po enem mesecu pridete na kontrolni pregled. S pogovorom in morebitnim ginekološkim pregledom ugotovimo učinek postopka. Če je potrebno, postopek ponovimo.

Uspehi zdravljenja SUI

Pogosta vprašanja

Kako vem, da potrebujem zdravljenje stresne urinske inkontinence?

Primeren kandidat za zdravljenje stresne urinske inkontinence ste, če opažate nekontrolirano uhajanje urina. V primeru, da je to le blaga inkontinenca, boste uhajanje opazili le med športnimi aktivnostmi, smejanju, kašljanju ali pri dvigovanju. Če pa opazite uhajanje urina že z majhnimi gibi, kot so vstajanje, hoja ali sklanjanje, to označujemo kot zmerno ali hujšo urinsko inkontinenco.

Ali je uporaba laserja varna?

Da, uporaba laserja je popolnoma varna in neivazivna ter ne poškoduje organov ali tkiva.

Koliko tretmajev potrebujem za izboljšavo stresne urinske inkontinence?

Za najboljši učinek najprej opravimo tri tretmaje, po katerih večina že poroča o bistvenem izboljšanju stresne urinske inkontinence.  V primeru, da se stanje po enem mesecu, ko imate kontrolni pregled, ne izboljša, postopek ponovimo.

Ali ni urinska inkontitenca logična posledica staranja?

Ne! Spremembe, ki se pojavijo med staranjem, lahko prispevajo k inkontinenci, vendar to ne pomeni, da se morate z njo kar sprijazniti. Vsako obliko urinske inkontinence lahko izboljšamo ali v celoti odpravimo.

Je zdravljenje stresne urinskeinkontitence primerno tudi za starejše?

Da, ker je zdravljenje popolnoma neboleče in varno, je lasersko zdravljenje stresne urinske inkontinence primerno tudi za starejše.  

Ali je za zdravljenje stresne urinske inkontinence potrebna anestezija?

Ne, za zdravljenje stresne urinske inkontitence ni potrebna anestezija, saj je postopek nezahteven in neboleč.

Ali lahko terapije stresne urinske inkontinence združim s še kakšnimi terapijami?

Da, v mnogih primerih je stresna urinska inkontinenca povezana s sindromom ohlapne nožnice, zato vam priporočamo istočasno zdravljenje obeh.

Imate dodatna vprašanja o posegu?

Vse odgovore lahko izveste na našem neobvezujočem posvetu s kirurgom.

Trudimo se, da vam zagotovimo vrhunsko izkušnjo pred, med in po posegu. Zato se o vseh želenih aspektih posega lahko dogovorite na našem strokovnem posvetu brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

Datum posveta boste določili z našim operaterjem in nato po pošti prejeli vse pomembne informacije, da se boste lahko lažje pogovorili o vprašanjih, ki so pomembna za vas.

Na posvet se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite preko elektronske pošte na estetika@fabjan.si.  

Veselimo se srečanja z vami.

PRIJAVITE SE NA POSVET Z GINEKOLOGOM

Vpišite podatke v spodnja polja in v najkrajšem možnem času vas bomo poklicali in vam uredili vaš posvet.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form