NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

LIPOSUKCIJA

Liposukcija je poseg, s katerim odstranimo maščobo s tistih delov telesa, kjer jih ne moremo odpraviti le s hujšanjem in telesno aktivnostjo. S pomočjo liposukcije trajno preoblikujemo telo brez vidnih brazgotin in značilnim kratkim okrevanjem.
liposukcija
TRAJANJE POSEGA
30 - 120 min
liposukcija cena
ANESTEZIJA
splošna anestezija
liposukcija cena
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
liposukcija cena
ČAS OKREVANJA
3 - 7 dni
liposukcija cena
ODSTRANITEV ŠIVOV
5 - 7 dni
liposukcija
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni

Liposukcija je najpogostejši postopek preoblikovanja telesa, saj doseže vso trdovratno maščobo, ki je odporna na dieto in telesno vadbo. Z zanesljivo metodo odstranjevanja maščevja skozi majhne odprtine v koži enakomerno odstranimo odvečno maščobno tkivo s problematičnih delov telesa. S tem vam omogočimo privlačno postavo, kot ste si jo že dolgo želeli.

PREDNOSTI LIPOSUKCIJE

Liposukcija ni metoda hujšanja in se ne izvaja kot nadomestek diet in telovadbe, vendar pa lahko odstrani trdovratno maščobo, ki jo ne uspemo odpraviti z zdravim načinom življenja. V večini primerov rezultati ne kažejo vidnih znakov grudic ali nepravilnosti.

Liposukcijo lahko opravimo kot samostojen poseg ali v kombinaciji z drugimi posegi kot je npr. obrazni lifting, abderoplastika.

Liposukcija trebuha in bokov

Staranje telesa povzroča prerazporeditev telesne maščobe in kopičenje le-te znotraj trebušne votline, okoli notranjih organov ter med trebušnimi mišicami in kožo. Porod lahko ženski zapusti številne trdovratne maščobne celice, ki so odporne na telovadbo in zdravo prehrano. Maščoba, ki je običajno odporna na zdrav življenjski stil, se nahaja tik pod kožo navrhu trebušne stene in jo z liposukcijo enostavno odstranimo, medtem ko se maščobe, ki je shranjena globoko pod trebušno steno, z liposukcijo ne da odstraniti.

Liposukcija nog (stegen)

Liposukcija stegen lahko vidno izboljša videz nog in popolnoma izbriše težavo neprijetnega drgnjenja kože med stegni. Ob tovrstnem posegu je priporočljivo, da se zgolj zaradi simetrije obenem zdravi tudi področje kolen.

Liposukcija podbradka

Liposukcija brade je ena izmed najbolj opaznih sprememb pri pacientovem videzu, saj lahko le manjša količina odstranitve maščob naredi veliko razliko. Številni se kljub povečani izgubi telesne teže soočajo z ostankom maščobnega tkiva v predelu brade. Liposukcija brade vam omogoča, da se znebite neželenega podbradka in vašemu obrazu povrne mladostni videz.    

INFORMATIVNA CENA LIPOSUKCIJE

od 2000 € ali 56 € mesečno na 36 obrokov 

Cena posega vključuje:

  • individualni pregled in posvet,
  • operativni poseg,
  • uporabo najboljših materialov,
  • anestezijo,
  • pooperativni pregled.

POSTOPEK POSEGA LIPOSUKCIJE

Obstaja veliko metod liposukcije, najpogosteje izvajane pa so: Laserska liposukicja, Vaserlipo, SmartLipo, mikroliposukcija, obsežna liposukcija, itd. Dr. Fabjan in njegova ekipa najraje izvaja metodo SmartLipo, saj je to najvarnejša in najmanj invazivna metoda z minimalnim časom okrevanja. SmartLipo uporablja zelo majhno kanilo, poleg pa se uporablja tudi laser. Laser natančno razbija maščobo in zapira žile, poleg tega pa močno zmanjša otekline in modrice. Prednost SmartLipo je ta, da gladi in zateguje kožo, tako da ne pusti za seboj ohlapne, odvečne kože, ki jo druge tehnike liposukcije lahko. Poseg SmartLipo je primeren za velika in majhna področja maščobe.

Liposukcijo na manjših predelih telesa izvajamo v lokalni anesteziji. Pri odstranitvi več maščobnega tkiva, pa je potrebno poseg izvesti v splošni anesteziji.

Kandidati za liposukcijo

Poseg liposukcije je zelo učinkovit način oblikovanje vašega telesa.  Vendar pa mora kandidat za liposukcijo ustrezati naslednjim pogojem:

  • biti mora v dobri fizični kondiciji,
  • od svoje idealne teže ne sme odstopati več kot 15 kg in
  • biti mora stabilen v svoji teži.

Liposukcijo vam svetujemo, če ste prenehali s hujšanjem vsaj tri mesece in ne načrtujete dodatne izgube teže ali nosečnosti.

OKREVANJE PO LIPOSUKCIJI

Čas okrevanja je odvisen od predela in obsega liposukcije. V času okrevanja, boste nosili kompresijsko oblačilo ali elastični povoj. Ta pomaga nadzorovati otekline in preprečuje nakopičenje tekočine. Poleg tega kompresijska oblačila pomagajo oblikovati tudi kožo do lepe postave.

Pogosta vprašanja

Gumb

Kako vem, da sem primeren kandidat za liposukcijo?

Primeren kandidat za liposukcijo ste, če ste v dobri fizični kondiciji, ste stabilni v svoji teži in od svoje idealne teže ne odstopate več kot 15 kilogramov. Liposukcijo vam svetujemo v primeru, da že vsaj tri mesece nazaj prenehali s hujšanjem in ne načrtujete dodatne izgube teže ali nosečnosti.

Gumb

Ali je rezultat po liposukciji trajen?

Med liposukcijo so vaše maščobne celice trajno odstranjene, vendar se lahko v primeru povečanja teže pojavijo nove maščobne celice, ki se porazdelijo po različnih področjih vašega telesa. Z nezdravim načinom življenja, pomanjkanjem telesne vadbe in slabo prehrano tudi najboljši rezultati liposukcije ne bodo trajni in ne bodo ustrezali vašim pričakovanjem.

Gumb

Lahko z liposukcijo izgubim veliko telesne teže?

Ključnega pomena je, da ne pričakujete, da boste z liposukcijo izgubili veliko kilogramov. Ker se maščoba odstrani z določenih predelov, je liposukcija namenjena estetskim izboljšavam. Čeprav liposukcije ne smemo obravnavati kot nadomestilo hujšanja, lahko pri določenih pacientih dosežemo pomembne estetske izboljšave.

Gumb

Koliko maščobe običajno odstranite z liposukcijo?

Med liposukcijo vam odstranimo dovolj maščobe, da dobimo sorazmeren in naraven rezultat. Vse je odvisno od posameznega primera. Cilj ni, da odstranimo čim več maščobe, temveč da odstranimo pravo količino na ustreznih področjih. V večini primerov to obsega okrog 2 l maščobe.

Gumb

Koliko maščobe se lahko največ odstrani, da je liposukcija še varna?

Največja količina maščobe, ki jo je mogoče varno odstraniti, je običajno med 6 in 8 kilogrami maščobe (med 3 in 4 litri). Večji odstranjen volumen maščobe pomeni večje tveganje za resne zaplete. Če bi potrebovali odstranitev več kot 6 do 8 kilogramov maščobe, je najbolj varno, da liposukcijo razdelimo na ločene kirurške posege, ki jih so v razmaku med 3 in 4 tedni.

Gumb

Kaj se zgodi, če po liposukciji pridobim na teži?

V primeru, da boste po liposukciji pridobili večjo količino teže (več kot 5 kg), se bo maščoba seveda shranila nekje na vašem telesu. Področja, kjer so maščobne celice odstranjene z liposukcijo, se bo kopičilo relativno malo maščobe, medtem ko se bo na območjih, ki niso bila obdelana z liposukcijo, naložilo bistveno več maščobe. Torej, če ženska pridobi težo po liposukciji bokov, zunanjih stegen in trebuha, se sorazmerno več maščobe kopiči drugje, kot so ženske prsi, obraz, hrbet in noge.

Gumb

Ali bo liposukcija pripomogla k zmanjšanju celulita?

Koristi liposukcije so razvidne pod kožo, zato izboljša obliko vašega telesa, ne pa kakovosti kože. Z liposukcijo torej ne morete preoblikovati nobenih površinskih nepravilnosti kože, kot so celulit, strije ali brazgotine.

Gumb

Kakšna je razlika med lipolizo in liposukcijo?

Bistvena razlika med lipolizo in liposukcijo je, da pri liposukciji maščobo izsesamo s pomočjo votle cevke (kanile), medtem ko se pri lipolizi utekočinjena maščoba izloča preko limfnega sistema telesa. Lipolizo vam običajno priporočamo le v primeru, da ste blizu svoje idealne teže in si želite le nekaj manjših popravkov.

Gumb

Bom imel/a po liposukciji veliko odvečne kože?

Ne, po liposukciji ne boste imeli odvečne kože. Ko je liposukcija pravilno opravljena, se kožo prilagodi na način, da ustreza osnovnemu tkivu. Da se koža najbolje prilega je ključnega pomena, da je vaša koža elastična, o čemer se podrobno dogovorite na posvetu.

Gumb

Kaj lahko pričakujem, če zanosim po liposukciji?

Vsekakor liposukcija ne vpliva na možnost zanositve. Ženske, ki zanosijo po liposukciji, pridobijo teži in jopo porodu izgubijo, si običajno povrnejo svojo telesno strukturo prednosečnostjo.  

Gumb

Koliko območij se lahko preoblikuje med eno liposukcijo?

Običajno se lahko z enim samim postopkom liposukcije preoblikuje od tri do štiri območja. Večina pacientov potrebuje le eno operacijo za vsa področja preoblikovanja. V primeru, da so potrebna dodatna območja, jih je mogoče opraviti že 48 ur kasneje.

Gumb

Se lahko izčrpana maščoba iz mojega telesa shrani in uporabi kasneje?

Ne, izčrpane maščobe ni možno shraniti za prihodnje, uporabi se jo lahko le istočasno v kombinaciji z drugimi posegi.

VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form