NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Resnica o "mommy makeoverju", ki jo morajo vedeti vse mamice

Estetika Fabjan

Čeprav ljudje plastično kirurgijo pogosto stigmatizirajo kot zgolj estetski popravek in zapravljanje denarja, "mommy makeover" ponuja veliko več. Razkrivamo presenetljivo paleto koristi pri preobrazbi mamic.

mommy makeover preobrazba mamic

Kaj je preobrazba mame oz. mommy makeover?

Preobrazba mamic, znana tudi kot "Mommy Makeover," je ime za celostni pristop k estetskim izboljšavam telesa po nosečnosti. Z imenom mommy makeover mislimo na kombinacijo več estetskih posegov, ki koristijo ženskam, ki so šle skozi nosečnost. Tako pristop združuje več intervencij v enem dnevu (ali parih dneh), da bi čim bolje popravili nevšečnosti, ki jih opažate na svojem telesu. 

Nosečnost, dojenje in materinstvo izčrpajo telo


Med najpogosteje vključenimi posegi so:

Liposukcija: Odstranitev odvečnih maščobnih oblog, ki se lahko naberejo med in po nosečnosti.

Abdominoplastika: Tudi znana kot "tummy tuck" ali abderoplastika. Ta poseg se osredotoča na trebuh in vključuje odstranjevanje odvečne kože in maščobnega tkiva ter zatezanje mišic trebušne stene.

Korekcije prsi: Sem štejemo povečanje, zmanjšanje in dvig prsi, pri čemer je slednji še posebej privlačen za ženske po nosečnosti. Poseg dvigne in oblikuje dojke, ki so morda izgubile svojo obliko ali volumen zaradi nosečnosti ali dojenja.

Pomlajevanje ohlapne nožnice: Ta poseg lasersko izboljša vaginalni tonus in njeno funkcijo, kar je še posebej koristno po porodu. Za kaj vse lahko uporabljamo lasersko tehnologijo, si preberite tukaj

Labioplastika: To je estetska in funkcionalna izboljšava malih sramnih ustnic, ki jo opravimo kirurško.

V paket mommy makeover lahko vključimo katerokoli kombinacijo teh ali drugih posegov, odvisno od potreb in želj posameznice. V kliniki se srečujemo tako z mamicami, ki do nas pridejo z jasnim ciljem, kot tudi ženskami, s katerimi po pregledu skupaj oblikujemo priporočila, kaj bi bilo za njih najbolje. 

Dve od največjih prednosti združevanja posegov sta ekonomska in časovna učinkovitost. Združevanje posegov npr. prihrani stroške anestezije za posamezne operacije. Poleg tega sta čas, porabljen za okrevanje, in čas odsotnosti iz službe običajno krajša, kot če bi vsak poseg opravili posebej. 

Kdaj po porodu je žensko telo pripravljeno na preobrazbo? Zgornje meje ni – obiščete nas lahko tudi, če ste rodili že pred leti in vas moti, kako se je skozi čas spremenilo vaše telo. Za bolj nedavne mamice pa priporočamo, da je vaše telo v stabilnem stanju in da je minilo vsaj 6 mesecev po porodu ali po končanem dojenju, preden se odločite za ta korak. Vašo ustreznost bomo najbolje ocenili na neobvezujočem posvetu, ki ga lahko opravite kadarkoli. 

Tako je "Mommy Makeover" veliko več kot zgolj estetski popravek; je priložnost za ženske, da se počutijo bolje, samozavestnejše in srečnejše v svojem telesu. Poleg estetskih vidikov mommy makeoverje opravljamo zato, da ženskam omogočimo večjo samozavest ter boljšo funkcionalnost v vsakdanjem življenju. 

Preobrazba mame vas postavi na prvo mesto

Materinstvo je samo po sebi dajanje. Dojenčku dajete sredstva že v maternici: omogočate svojemu telesu, da jih sprejme, jim daste življenje in nato še naprej dajete vse, kar jim lahko. Matere le redko dobijo trenutek zase, in ko to storijo, ga pogosto uporabijo za razmišljanje o tem, kaj bi še lahko naredile za druge. Ko se ženska odloči za “mommy makeover", je to pogosto prvič, ko se po nekaj mesecih ali letih resnično osredotoči le nase. Zato je pogovor s kirurgom, ki vas bo poslušal in vas podprl pri tej odločitvi ter vam svetoval, zelo koristen.

Ko skrb za druge postane vaša rutina, je "mommy makeover" lahko priložnost, da enkrat na prvo mesto postavite samo sebe.

Pri dojenju se dojke pogosto povesijo. Z dvigom prsi jim povrnemo čvrsto obliko in višjo lego


Liposkukcija, abdominoplastika in dvig prsi so najbolj priljubljeni posegi pri mommy makeoverju. 

Iz skoraj tridesetletnih izkušenj opažamo, da se ženske največkrat odločijo za liposukcijo in/ali abdominoplastiko ter dvig prsi. Naj vam jih na kratko opišemo:


  • Liposukcija je kirurški postopek za odstranjevanje trdovratnih maščob iz različnih delov telesa, kot so trebuh, boki, podbradek in nadlahti. Ta poseg ne služi le izboljšanju videza, ampak tudi povečanju fizične mobilnosti, kar je koristno za mamice, ki želijo biti aktivne z otroki. Okrevanje običajno zahteva nekaj dni počitka in omejitev fizične aktivnosti za šest do osem tednov.
  • Abdominoplastika, pogosto označena kot "tummy tuck," ali abderoplastika je kirurški postopek, namenjen odstranjevanju odvečne kože in maščobe iz trebušne regije. Tako abdominoplastika združuje liposukcijo trebuha + izrez povešene kože. Postopek prav tako popravlja oslabljene ali ločene mišice trebušne stene, vključno z diastazo rektusov. Diastaza rektusov je ločitev mišic trebušne stene, ki se pogosto pojavi ob nosečnosti.
  • Dvig prsi je postopek, ki ženskam omogoča povrnitev mladostne oblike in položaja prsi po nosečnosti ali s staranjem. Prsi dvignemo, istočasno pa jih lahko zmanjšamo ali povečamo ter vam tako zagotovimo njihovo popolno obliko. Poleg tega dvig prsi nudi ženskam lažje gibanje in večjo udobnost pri nošenju oblačil. Okrevanje traja približno dva tedna za lažje aktivnosti in štiri do šest tednov za težje fizične napore.

S klikom na to povezavo lahko preberete izkušnjo Simone, ki je pred časom pri nas opravila abdominoplastiko in dvig prsi.

Mommy makeover poveča samozavest

Vsi smo že slišali rek: Ko izgledaš odlično, se tako tudi počutiš. Medtem ko izboljšanje vašega videza ne bo zagotovilo, da se boste vsak dan srečne, vendar je ključnega pomena za dobro splošno počutje. Za mnoge stranke je to največja mentalna prednost, ki jo potrebuje mama v vsakdanu. Preobrazba mamice je lahko potrebna osvežitev, ki vam vdahne novo življenje v zdravje in vam pričara nasmeh na obraz.

Materinstvo lahko globoko vpliva na samopodobo ženske. Med skrbjo za družino in dom je lahko težko najti čas za lastno dobro počutje in samozavest. Preobrazba mamic ponuja ne le fizično, ampak tudi psihološko prenovo. Estetske spremembe lahko služijo kot katalizator za boljše duševno zdravje. Po posegu mnoge pacientke poročajo o povečani samozavesti, boljšem razpoloženju in celo večji motivaciji za skrb za lastno zdravje in dobro počutje.

Vsaka ženska si zasluži biti samozavestna v svoji koži.

Raziskave kažejo, da izboljšanje telesnega izgleda lahko vodi do pozitivnih duševnih sprememb, vključno z manjšimi simptomi depresije in večjo splošno srečo. Pomembno je, da se v okviru "mommy makeoverja" osredotočimo tudi na psihološke vidike, saj je celostno dobro počutje ključnega pomena za uspešno materinstvo.

Vsaki pacientki na posvetu natančno in razumljivo predstavimo rezultate, ki jih lahko doseže, poleg tega pa smo iskreni tudi o morebitnih omejitvah. Želimo si iskrenega odnosa, tako da boste jasno vedeli, kaj pričakovati od vaše preobrazbe.

Cenik vseh posegov

Brca v rit za fizično aktivnost 

Materinstvo je čudovito, a tudi precej naporno. Med izgubljenim spanjem, skrbmi za otroke in zunanjimi kritikami samooklicanih “vsevednežev”, se je enostavno začeti počutiti brezvoljno in potrto. Če dodate fizične vidike telesa, ki ne samo da je videti drugače, ampak se tudi počuti in deluje drugače, je enostavno pasti v rutino sedenja in neaktivnosti.

To ima neposreden vpliv ne le na matere, ampak tudi na otroke. Z otroki se lahko postane težko igrati, tekati naokoli ali jim slediti na vseh popoldanskih aktivnostih. Ko pa ste srečnejši s svojim videzom, je gibanje lažje. Igraš, tečeš in  zabavaš se lahko samo, če se počutiš fizično sposobno. Tako bo mommy makeover pozitivno vplival na vašo voljo do gibanja in fizične aktivnosti, kar je koristno za celotno družino. Klinične študije kažejo, da se po estetskih posegih pogosto izboljša tudi motivacija za ohranjanje telesne kondicije, kar lahko prispeva k trajnejšim in celostnim izboljšavam vašega zdravja.

Nekatere ženske so prav v vlogi mame postale bolj fizično aktivne.


Zaključek – vse uporabnosti preobrazbe mamic

Mommy Makeover je celostni pristop, ki ponuja mnogo več kot zgolj estetske spremembe. Gre za priložnost, da postavite sebe na prvo mesto in izboljšate svoje fizično in psihološko počutje. Naša dolgoletna praksa in strokovno znanje zagotavljajo varne in učinkovite postopke, ki so prilagojeni potrebam in željam vsake posameznice.

S tem pristopom ne le izboljšate svojega videza, temveč pridobite tudi na samozavesti in splošnem dobrem počutju, kar ima pozitiven vpliv na vaše vsakdanje življenje in celo na vašo družino. Raziskave potrjujejo, da lahko estetski posegi vodijo do boljšega duševnega zdravja, kar je v kontekstu materinstva neprecenljivo.

Za celovito obravnavo in prilagodljivo rešitev, ki bo zadovoljila vse vaše potrebe in želje, se lahko obrnete na nas. Ekipa Estetike Fabjan je tu, da vas posluša, svetuje in podpre pri tej pomembni odločitvi. Ne odlašajte, za vse informacije smo vam na voljo preko spodnjega obrazca ali direktno po telefonu.

Povezana vsebina:

Preoblikovanje postave po porodu

Miti in dejstva o labioplastiki

Šest prednosti zmanjšanja vaših prsi

Kateremu estetskemu kirurgu lahko zaupam?

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki