NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Pacientka o abderoplastiki in dvigu prsi

Estetika Fabjan

Z vami smo želeli deliti le eno izmed izkušenj, ki nam jih zaupajo naši pacienti po opravljenem posegu. Tokrat si lahko preberete kakšna je bila izkušnja po abderoplastiki mlade mamice Simone, ki sta ji nosečnost in porod pustila sledi na telesu...

Doktor se posvetuje z pacientom

“ Že odkar pomnim, sem imela rada gibanje, kot otrok sem bila težko 5 minut na miru. Prav zato so me starši pri štirih letih vpisali k atletiki, ki sem jo trenirala kar 15 let. Rezultat tega je bilo mišičasto in vitko telo, odkrito rečeno – bila sem zadovoljna s svojim izgledom.

Zelo zgodaj, pri 21ih letih sem zanosila, čez dve leti še enkrat. Otroka sta danes stara 3 in 5 let, a nosečnosti in dojenje so pustile opazen pečat na mojem telesu. S kilogrami sem se skorajda približala teži, ki sem jo imela pred porodom (+2 kg), a na trebuhu je predvsem od druge nosečnosti ostalo veliko odvečne kože, prsi sem imela povešene in so izgledale kot prazni vrečki. Poskusila sem z rednimi treningi, zdravo prehrano, (disciplino pri prehrani sem zaradi atletike k sreči ohranila še od najstniških let :) ), a sprememb navzven ni bilo. Odvečna koža mi je visela čez kavbojke, oprijetih majic, oblek nisem nosila, da ne začenjam o tem, kako je to izgledalo v kopalkah…zato sem začela razmišljati o drugih ukrepih.

Prijateljica mi je povedala za brezplačen posvet v Estetiki Fabjan. Ogledala sem si njihovo stran, kaj ponujajo in preden sem se prijavila, sem si vzela čas za razmislek. Po glavi mi je šla 100 in 1 misel, kaj bo, če se odločim za poseg. Mamice veste kako je to - vedno na prvo mesto postavimo otroke: kako bosta brez mene, kdo ju bo pazil, jim skuham že vse vnaprej in zamrznem, kaj bo na poseg porekel mož, mami, …soseda?? Hkrati pa mi je notranji glas narekoval, da je čas, da nekaj naredim zase, saj resnično nisem bila zadovoljna v svoji koži, kar se je poznalo tudi v partnerskem odnosu. Oddala sem prijavo in popoldne zaupala odločitev možu. Presenetljivo me je takoj podprl in izrazil željo, da me spremlja na posvet. Naslednji dan sem se že dogovorila za termin in lokacijo posveta, ter nato na trnih čakala izbran datum.

Odkrito rečeno, me je bilo posveta malce strah, saj ne veš kaj te čaka, saj moraš popolnemu neznancu pokazati tisto, kar te najbolj moti na telesu. Takoj ko sem vstopila v kliniko v Ljubljani, je bil moj strah odveč. Sprejela me je prijazna sestra Nadja, ki je z menoj malo poklepetala, dokler sem čakala na kirurga, dr. Matica Fabjana. Ko sem ga zagledala, sem si oddahnila, saj me je pozdravil njegov širok nasmeh in močan stisk roke, ki mi je vlil zaupanje, da bo vse v redu. Jasno sem mu razložila kaj me moti in kaj bi rada spremenila. Dr. Matic mi je natančno razložil potek posega abderoplastike, kakšno okrevanje lahko pričakujem in istočasno predlagal tudi rahel dvig prsi, kar bi dalo piko na i končnemu izgledu. Cena posega je bila ugodna, seveda sem vprašala tudi za rahel popust :). S partnerjem sva se že na posvetu odločila, da bom poseg opravila, le o datumu sem morala še razmisliti, da smo uskladili službo, varstvo otrok (kar nam je uspelo, saj so starši priskočili na pomoč).

Konec aprila, pred prvomajskimi prazniki je bil dan D. Na kliniko sem prispela zgodaj zjutraj, ob 8.uri, kjer sem se preoblekla in s kirurgom opravila dodaten pogovor pred posegom. Poseg je minil povsem brez zapletov, od anestezije sem bila nato malo omotična, ampak ne prehudo. Zaradi obsežnosti posega, sem v kliniki prenočila in bila stalno pod nadzorom sester, tako da sem bila pomirjena, da ne bi šlo kaj narobe. Vmes so mi zaradi  bolečin enkrat dali analgetik, to pa je bilo vse. Okrevanje kot tako res ni bilo hudo, sem pričakovala več bolečin. Doma sem nato še slabe 3 tedne nosila kompresijsko oblačilo, ki je pripomoglo h končnemu rezultatu.

Zdaj mineva 5 mesecev od posega in ne bi mogla biti srečnejša. S posegom je bil dosežen želen rezultat – trebuh je lep, raven, rahla brazgotina je vidna le pod robom spodnjih hlačk, prsi pa so dvignjene in so lepo skladne s telesom. Bolje se počutim, sem bolj samozavestna, z veseljem otroke večkrat peljem na bazen.

Vse tiste, ki razmišljate o tem koraku, torej spodbujam, da se opogumijo, gredo na posvet in tako vidijo, ali je poseg za njih sploh prava rešitev. Zame je bila. Sama sem izbrala Estetiko Fabjan, ker so me prepričali z dolgoletnimi izkušnjami, znanjem in toplino, ki jo človek začuti, ko pride k njim, zato tudi nisem imela potrebe po posvetu kje drugje. Prav tako so me spremljali skozi celotno pot do posega ter po njem in tako nisem bila prepuščena sama sebi."

Hvala še enkrat dr. Maticu in celotni ekipi,

Simona, 27 let Brezovica

Zavedamo se, da odločitev za lepotni poseg ni enostavna, zato se prijavite na brezplačen posvet, na katerem boste skupaj s kirurgom predelali vsa vprašanja, strahove in dvome, ki se vam morda pojavljajo o želenem posegu.

Za več informacij preberite:

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki