NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

MENTOPLASTIKA - KOREKCIJA BRADE

Mentoplastika oziroma korekcija brade je estetski kirurški poseg za preoblikovanje brade. Poseg prilagodimo vašim željam in potrebam, kar lahko vključuje povečanje ali zmanjšanje brade ter spremembo njene oblike. Uporabljamo najnovejše tehnike in tehnologije, da zagotovimo naravne in privlačne rezultate.
ginekologija trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
30 - 60 min
ginekomastija anestezija
ANESTEZIJA
lokalna ali splošna
ginekomastija hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
ginekomastija čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
par dni
ginekomastija odstranitev šivov
ODSTRANITEV ŠIVOV
resorptivni
ginekomastija odsotnost z dela
ODSOTNOST Z DELA
po potrebi

Kdaj sem primeren kandidat za mentoplastiko?

Preoblikovanje brade ali mentoplastika je nekoliko manj znan estetki poseg; a je dokaj enostaven in daje čudovite rezultate. Z mentoplastiko lahko preoblikujemo profil in poskrbimo za bolj harmoničen obraz.

Poseg je primeren za vse, ki ste nezadovoljni z obliko ali velikostjo svoje brade. Korekcija je primerna za oba spola in opažamo, da je delež zanimanja za tovrsten poseg enakomerno razporejen med žensko in moško populacijo. Oblika in velikost brade namreč nista zanemarljiva, saj pomembno vplivata na skladnost in izgled obraznega profila. Položaj in oblika brade sta v veliki meri posledica kostne strukture celotnega obraza. Ljudje največkrat niso zadovoljni s svojim stranskim profilom – mnogi menijo, da je njihov nos prevelik ali premajhen, velikokrat pa je vzrok premajhna ali prevelika brada.

Največkrat si kandidati mentoplastiko želijo iz naslednjih razlogov:

 • nesimetričen obraz,
 • prevelika ali premajhna in nazaj pomaknjena brada,
 • neskladen obrazni profil,
 • neizrazita brada.

Korekcija brade je primerna tudi za tiste, ki so doživeli poškodbe ali deformacije brade.

V Estetiki Fabjan razumemo, da lahko nezadovoljstvo z lastnim videzom, vključno z obliko in velikostjo brade, močno vpliva na samozavest in samopodobo. Močna, izrazita čeljust in lepo oblikovana brada sta dostikrat povezani z moškostjo ter občutkom moči. Pri ženskah pa se v družbi največkrat ceni lepa ter simetrična brada, ki zaokroži vse ostale obrazne poteze.

Nezadovoljstvo glede lastnega videza se lahko odraža v vsakodnevnem življenju, vpliva na socialne interakcije in celo vodi do občutkov anksioznosti ali depresije. Verjamemo, da je vsak posameznik edinstven in da je lepota v raznolikosti. Vendar pa tudi razumemo, da lahko majhne spremembe, kot je korekcija brade, pomagajo izboljšati samozavest in dobro počutje. Naš cilj je, da vam pomagamo doseči videz, ki se ujema z vašo notranjo podobo sebe, in s tem izboljšamo vašo samozavest.

korekcija brade mentoplastika fabjan

Kako poteka korekcija brade oz. mentoplastika?

Vsaka preobrazba se pri nas začne z neobvezujočim posvetom s kirurgom. Zdravnik vas spozna, pregleda, prisluhne vašim željam in vam predstavi, kakšne rezultate lahko dosežete.

Pred posegom mora kirurg natančno preučiti obraz in dimenzije brade. Izključiti moramo nepravilno lego čeljusti in ugriz, saj je v takih primerih najprej potreben obisk pri oralnem kirurgu. Ključ do uspešnega posega pa je kot vselej odvisen od jasne komunikacije s svojim kirurgom in od realnih pričakovanj.

Če na posvetu izpolnimo vsa vaša pričakovanja, bomo določili datum korekcije brade. Poseg je dokaj enostaven in traja od pol do ene ure. Lahko ga izvedemo v lokalni ali splošni anesteziji, odvisno od želja pacienta in kompleksnosti.

Dan posega poteka tako:

 • Ko pridete na kliniko, opravimo sprejem. Kasneje se spoznate z anesteziologom, ki vam da ustrezno anestezijo.
 • Kirurg poseg začne s kratkim rezom pod brado. Skozenj vstavimo silikonski vsadek. Minimalna brazgotina ostane skrita pod previsom spodnje čeljusti ali pa vsadek vstavimo skozi rez v sluznici ustne votline. Izbiramo lahko med vsadki različnih velikosti in oblik.
 • Brado lahko zmanjšamo in preoblikujemo tudi brez vsadkov, s korekcijo spodnje čeljusti. V tem primeru skozi rez v naravni gubi pod brado (na prehodu brade v vrat) s spodnje čeljusti odstranimo željeni del kosti, tako da brada dobi popolnejšo obliko.
 • Poseg opravimo v dnevni bolnišnici; nekaj ur po posegu pa že lahko odidete domov.
Želim posvet

Korekcija brade s silikonskimi vsadki

Kirurško preoblikovanje brade s silikonskimi vsadki je operacija, ki jo v klinikah Fabjan pogosto izvajamo.S posegom spremenimo velikost in videz brade. Operacija povečanja brade je prilagojena vsakemu pacientu glede na njegove potrebe.

Kirurški rez lahko poteka v ustni votlini na spodnjem delu spodnje ustnice ali neposredno v koži pod brado.
Najboljši kandidati za to vrsto operacije so posamezniki, ki si želijo izboljšanje videza svojega obraza, ne iščejo pa popolnosti. Za pacienta, ki se odloča o operaciji brade, je poleg realnih pričakovanj pomembno tudi dobro zdravje in psihična stabilnost.
Operacijo brade lahko izvajamo skupaj z drugimi operacijami.

Preoblikovanje brade brez vsadkov

Brado lahko povečamo tudi s pomočjo tkivnih polnil ali lastne maščobe. O za vasnajbolj primerni metodi svetujemo, da se pogovorite z našim zdravnikom na posvetu.

Informativna cena korekcije brade z vsadki:

Cena mentoplastike je odvisna od specifik vsakega posameznika in jo določimo ob koncu posveta.
Okvirna cena od:
1.700 €
Ali
48 €
mesečno na 36 obrokov
Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Cena posega vključuje:

 • individualni pregled in posvet
 • anestezijo,
 • operativni poseg,
 • uporabo najboljših materialov,
 • pooperativni pregled.

Kako poteka okrevanje?

Pri mentoplastiki je odsotnost z dela zelo različna. Odvisna je od nelagodja vsakega pacienta in od drugih lastnosti, kot so narava dela (če npr. morate v službi neprestano govoriti), obseg korekcije itd.

Nekaj dni po operaciji boste čutili nelagodnost in rahlo bolečino na področju posega, kar je normalno. Za lajšanje nelagodja vam bomo predpisali analgetike. Po naših izkušnjah jih stranke jemljejo 3-4 dni po posegu.

Prehodno se lahko pojavi tudi spremenjen občutek za dotik na bradi, ki izzveni po par tednih. Modrice in otekline izginejo v tednu ali dveh. Z vsakodnevnimi opravili lahko pričnete takoj po posegu, s športnimi dejavnostmi pa je priporočljivo počakati vsaj dva tedna.

Ali obstajajo stranski učinki, tveganja in zapleti preoblikovanja brade?

Kirurški poseg preoblikovanja brade izvajajo naši izkušeni kirurgi. Kot pri vsakem kirurškem posegu, pa tudi mentoplastika prinaša nekatera tveganja. Natančno vam jih razloži kirurg na posvetu. Ta lahko vključujejo okužbo, krvavitev, nepravilno celjenje, nezadovoljstvo z rezultati in potrebo po dodatnih posegih.

Pri tem je pomembno sodelovanje pacienta in zdravnika, ohranjanje realnih pričakovanj in podrobno sledenje navodilom za okrevanje.

Pogosta vprašanja

Katere posege se pogosto opravi skupaj s korekcijo brade?

Mentoplastiko pogosto izvajamo skupaj z drugimi estetskimi posegi na obrazu, kot so rinoplastika (korekcija nosu), liplift (dvig ustnic) ali facelift (dvig obraza). Kombinacija teh posegov lahko pomaga doseči bolj uravnotežen videz obraza. Če ne veste, kaj vse morate izbrati za doseganje želenega videza obraz, nas brez oklevanja vprašajte.

Kako dolgo traja, da vidim končne rezultate mentoplastike?

Začetno spremembo boste opazili kmalu po korekciji. Končni rezultati mentoplastike se običajno pokažejo v nekaj tednih do nekaj mesecev po posegu, ko oteklina popolnoma izgine. V tem času se bo vaša nova brada oblikovala in prilagodila.

Ali bo moja brada po posegu izgledala naravno?

Da, en naših glavnih ciljev je, da vaša brada po posegu izgleda čim bolj naravno. Vaša nova brada bo skladna z ostalimi obraznimi potezami in bo izboljšala vaš splošni videz, ne da bi izgledala umetno.

Ali bo korekcija brade vplivala na moje govorjenje ali žvečenje?

Mentoplastika običajno ne vpliva na sposobnost govorjenja ali žvečenja. Medtem ko lahko v prvih dneh po posegu občutite nekaj nelagodja, se to običajno hitro izboljša. Naša ekipa bo z vami skozi celoten proces okrevanja, da zagotovimo čim manj stresno okrevanje.

Ali bo korekcija brade trajno izboljšala obliko moje brade?

Da, rezultati mentoplastike so običajno trajni. Vaša nova brada bo ohranila svojo obliko in velikost, tudi ko boste starali. Vendar pa je pomembno vedeti, da lahko nekateri dejavniki, kot so velike spremembe telesne teže, vplivajo na videz vaše brade. Naša ekipa bo z vami razpravljala o vseh možnih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na vaše rezultate, in vam pomagala razumeti, kako lahko ohranite svoje rezultate.

Sorodna vsebina

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Želim posvet