NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

TOP 5 načinov kako lahko ohranite mladosten videz po 50. letu

Estetika Fabjan

V tokratnem članku vam razkrijemo kako izgledati mladostno tudi po 50. letu starosti in kateri so najpogostejši posegi 50+. Cca 35% vseh posegov namreč opravimo pri ženskah starejših od 50 let. To je čudovito življenjsko obdobje, ženske se pri teh letih zavedajo sebe, svoje moči in šarma. Svoje poklicno in sentimentalno življenje živijo polno, pogosteje kot v preteklosti imajo pri teh letih še majhne otroke, morebiti imajo novo ljubezensko zgodbo (pogosto z nekaj let mlajšimi partnerji) in to jih privede do tega, da želijo ohraniti mladosten in spočit videz.

plastična kirurgija po 50. letu Fabjan

Nekirurški posegi

 

Nekirurške metode so zelo priljubljene, saj se opravijo ambulantno.

To so hitri in učinkoviti postopki, ki prinesejo fantastične rezultate, ko gre za odstranjevanje drobnih linij in gubic. Omogočajo oblikovanjerazličnih predelov obraza, dodajanje volumna tankim ustnicam in upadlim ličnicam.

 

Botulinum toksin in dermalna polnila

Najboljše rezultate dosežemo s kombinacijo aplikacije botulinom toksina in dermalnih polnil. Botulinum toksin zgladi dinamične gubice, ki nastanejo zaradi uporabe mimičnih mišic (smejanje, mrščenje, pretirana uporaba mimike med govorom); dermalna polnila pa povrnejo izgubljen volumen obraza in zapolnijo globoke gube, ki niso toliko odvisne od delovanja mišic, ampak bolj od povešenosti in staranja obraza.

Čas okrevanja: Takoj.

Trajnost posega: Do 6 mesecev.

  

Lasersko pomlajevanje obraza - 4D Lifting in SmoothEye

Laserski 4D lifting na neinvaziven in neboleč način delno nadomesti klasičen kirurški lifting obraza, kar je popolna rešitev za vse tiste, ki si želite povrniti čvrstost vaše kože brez kirurških posegov.

Priznana Fotonina tehnologija 4D Lifting in SmoothEye (za predel okrog oči), ki jo uporabljamo v naši kliniki, je nekirurška metoda pomlajevanja obraza št. 1 na svetu, ki ji zaupajo tudi znani obrazi.

Čas okrevanja: Takoj.

Trajnost posega: Do enega leta oz. odvisno od začetnega stanja in št. terapij.

 

Kirurški posegi

 

S kirurškimi posegi boste z razliko od nekirurških dosegli trajnejše učinke.Sami posegi so nekoliko bolj zahtevni, večinoma jih opravimo v dnevni bolnišnici, čas okrevanja pa traja od enega do treh tednov glede na vrsto posega.

 

Korekcija zgornje/ spodnje veke (blefaroplastika)

V starostnem obdobju med 40. in 60. letom je to eden najbolj iskanih plastičnih posegov in je zaradi napredka v kirurških tehnikah tudi eden izmed najvarnejših. Prav tako je tudi na naših klinikah.  Blefaroplastika daje izjemno naravne rezultate in odpravi številne estetske in funkcionalne težave.

S posegom uspešno odstranimo zabuhlost, gube, temne kolobarje oz. podočnjake, popravimo vdolbine, odstranimo vrečke izpod oči, odvečno kožo, ki povzroča gube in popravimo videz težkih, utrujenih oči. Končni rezultat je pomlajen in svež obraz.

Čas okrevanja: Dva tedna.

Trajnost posega: Rezultati so trajni.

 

Lifting obraza in vratu (facelift, necklift)

Obraz in vrat sta najbolj vidni področji, ki razkrivata vašo starost. Vzrelih letih koža postane bolj ohlapna, se povesi, linije in gubice pa so bolj izrazite. Opazimo lahko tudi poškodbe in izgubo strukture tkiva, kar se ponavadi kaže kot t.i. »puranji ovratnik« oz. ohlapna kožo pod brado.

Lifting obraza

Ena najbolj priljubljenih posegov je kirurški lifting obraza. Z izboljšanjem elastičnosti kože in dvigovanjem spodnjih struktur, dobimo rezultat, ki nam daje bolj gladek, napet, strukturiran, osvežen in seveda mlajši videz.

Lifting vratu

Z liftingom vratu odstranimo odvečno kožo in maščobo okrog čeljusti, kar ustvari bolj definiran in mladosten vrat. Za optimalen rezultat ga pogosto opravimo v kombinaciji z liftingom obraza.

Čas okrevanja: Dva tedna do tri mesece.

Trajnost posega: Rezultati so trajni, vendar podvrženi normalnim starajočimse procesom.

 

Operacija nosu (rinoplastika)

Korekcija nosu ni poseg, ki je primeren le za mlajše. Nos se s staranjem namreč spreminja. Predvsem osrednji del med nosnicama, t.i. kolumela se z leti zniža.

S korekcijo nosu dosežemo bolj proporcionalne in estetsko prijetne obrazne linije.

Čas okrevanja: 2 tedna

Trajnost posega: Rezultati so trajni.

 

Preoblikovanje trebuha (abderoplastika)

Maščoba okoli trebuha je problematično področje tako za moške kakor tudi za ženske. Pri ženskah se trebušna koža in okoliške mišice med nosečnostjo raztegnejo, po porodu ali po izgubi teže pa pogosto ostane odvečna koža in oslabljene ali celo ločene trebušne mišice (diastaza rektusov). S posegom bomo odstranili odvečno maščobo in kožo, ki obdaja trebuh, tako da bo ta ponovno čvrst in napet. Za boljši rezultat jo pogosto izvedemo v kombinaciji z liposukcijo trebuha in ledvenega dela hrbta.

Čas okrevanja: 3 do 4 tedne

Trajnost posega: Rezultati so trajni.

 

Dvig prsi (mastopeksija)

Podobno kot obraz, so tudi prsi podvržene procesom staranja in gravitacije. Povešenim dojkam z relativno enostavnim posegom bomo povrnili čvrst in mladosten videz.

Čeprav ta operacija že sama posebi zagotavlja odlične rezultate, jo pogosto kombiniramo s povečanjem prsi, saj obenem poveča volumen dojk in tako zaokroži celovito pomlajevanje prsi. V kolikor oblika, velikost ali položaj dojk niso simetrični, se lahko vse to popravi, vključno s simetrijo areol.

Čas okrevanja: 2 tedna

Trajnost posega: Rezultati so trajni.

 

Izgledati fantastično po 50. letu ni več težko. Z veseljem vam bomo pomagali do željenega rezultata.

Vabljene na posvet pri naših certificiranih plastičnih kirurgih. Naredite prvi korak in se naročite na brezplačen POSVET še danes!

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki