NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

ZMANJŠANJE PRSI

Ob zmanjšanju prsi dojke dvignemo in preoblikujemo, da se bolje prilegajo postavi in dobijo mladosten videz. Vrnemo jim naravno kapljičasto obliko.
povečanje prsi trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
60 min
povečanje prsi anestezija
ANESTEZIJA
splošna anestezija
povečanje prsi hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
povečanje prsi čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
7 - 10 dni
povečanje prsi odstranitev šivov
ODSTRANITEV ŠIVOV
7 - 10 dni
povečanje prsi odsotnost z dela
ODSOTNOST Z DELA
7 - 10 dni

Prevelike ali pretežke prsi vam lahko povzročajo kar nekaj neprijetnosti, bolečin in tudi zdravstvenih težav. Posledično se lahko v svoji koži počutite manj samozavestni in imate slabo samopodobo. V Estetiki Fabjan se že več kot 25 let ukvarjamo s posegi zmanjšanja prsi. Z operacijo vam lahko te težave v celoti odpravimo in vam zagotovimo popoln izgled in udobje v vseh trenutkih življenja.

Kakšne so prednosti zmanjšanja prsi?

Odločitev za zmanjšanje prsi je največkrat sestavljena iz skupka različnih dejavnikov. Prevelike prsi vam lahko povzročijo različne nevšečnosti ter posledično tudi slabo počutje. S pomočjo operacije vam poleg postavitve prsi v geometrijsko ravnovesje z ostalim telesom, odstranimo tudi vaše težave, ki so vam jih povzročale prevelike prsi. Tako dosežete olajšanje na mnogih področjih življenja, navdušeni pa boste tudi nad zdravim in lepim izgledom prsi.

Najpogostejši razlogi za zmanjšanje prsi so:

 • bolečine v križu,
 • težave z dihanjem,
 • deformacije skeleta,
 • izpuščaji,
 • slaba drža,
 • slaba samopodoba,
 • praske na ramenih zaradi prevelike teže naramnic,
 • težave pri športnih in intimnih aktivnostih.

Potek zmanjšanja prsi

Zmanjšanje prsi cena:

že od
3.600 €
oz. že od
100 € / mesec

Cena posega vključuje:

 • individualni pregled in posvet,
 • operativni poseg,
 • uporabo najboljših naprav,
 • anestezijo,
 • pooperativni pregled.

Informativna cena za zmanjšanje prsi

Ne glede na pristop redukcije prsi se bo naša ekipa potrudila, da bo brazgotina čim manj opazna. Eden izmed načinov zmanjšanja prsi je liposukcija, kjer zgolj izsesamo maščobno tkivo. S tem dosežemo, da so brazgotine skoraj neopazne, vendar lahko z njo vplivamo le na prostornino dojke, ne pa tudi na obliko. Liposukcijo običajno združimo s kirurško tehniko izreza odvečne kože in preoblikovanja žleznega tkiva ter nastavitev kolobarja in bradavice na ustrezen položaj.

Okrevanje po posegu

Po posegu bomo za vaš počitek poskrbeli v naši sobi za okrevanje, kjer boste ves čas pod našim skrbnim nadzorom, da bo okrevanje potekalo brez kakršnihkoli zapletov.
Vaše prsi bodo oskrbljene s posebnim kompresijskim nedrčkom, kar bo omogočilo čim hitrejše okrevanje, zato se boste že po nekaj urah že lahko vrnili nazaj domov.

Preden boste odšli domov, vam bomo podali vsa potrebna navodila; kako skrbeti za vaše prsi, kakšna so zdravila za podporo pri zdravljenju in preprečevanje infekcije ter napotke za hitrejše okrevanje. Prav tako boste dobili tudi datum pooperativnega kontrolnega pregleda pri kirurgu.

Pri okrevanju vam priporočamo uporabo dezinfikatorja, ki poskrbi za pravilno higieno in oskrbo po operativnem posegu.

Pogovor s partnerjem

Glede na naše izkušnje je zelo pomembno, da imate ob odločitvi za poseg zmanjšanja prsi vso podporo partnerja. Zmanjšanje prsi zna v primeru slabega razumevanja izgledati kot nerazumna odločitev. Večina razumevajočih partnerjev, ki se zavedajo omejitev, težav in zdravstvenih posledic velikih prsi, bo podpirala odločitev za poseg. Prav tako pomaga, če se zavedate, da boste po posegu bolj srečne in zadovoljne. Večina žensk poroča tudi o tem, da zmanjšanje prsi vpliva na izboljšanje intimnih trenutkov s partnerjem. 

Pogosta vprašanja

Gumb

Kdo je primeren kandidat za zmanjšanje prsi?

Za redukcijo prsi ste primerni, če so vaše prsi prevelike v razmerju z velikostjo telesa, se zaradi velikosti svojih prsi soočate z bolečinami na hrbtu, vratu, ramenih, imate »žlebove« v ramenih, ki so posledica naramnic od nedrčkov, imate slabo držo zaradi velikosti prsi, ne morete biti dovolj športno aktivni in če se soočate s številnimi drugimi psihološkimi razlogi, ki vplivajo na vašo slabo samopodobo zaradi prevelikega oprsja.

Gumb

Ali lahko zmanjšamo tudi prsne bradavice?

Da, pri izredno velikih dojkah vam prsne bradavice odstranimo in kasneje ponovno namestimo na ustrezni položaj. Običajno pa prsnih bradavic ne odstranjujemo in ostanejo na istem položaju.   

Gumb

Ali je rezultat zmanjšanja prsi trajen?

Da, rezultati so zmanjšanja prsi so trajni. Izjema je znatno povečanje telesne teže ali nosečnost.

Gumb

Katere so tehnike zmanjšanja prsi?

Tehniki zmanjšanja prsi sta dve: kirurška operacija ali liposukcija. Slednja je možna, če se odločate za doseganje manjših rezultatov zmanjšanja prsi. V prvem primeru pa je možno z operacijo odstraniti tudi odvečno kožo in tkivo dojke ter zmanjšati prsno bradavico.  

Gumb

Kje poteka brazgotina in ali je ta po operaciji opazna?

Pri liposukciji, kjer dosežete le manjše zmanjšanje prsi, pooperativnih brazgotin ni. V večini primerov rez poteka vertikalno od prsne bradavice navzdol do gube pod dojko, kar omogoča kirurgu, da vam ustvari lepše oblikovane prsi.

Gumb

Kdaj je pravi čas, da se odločim za redukcijo prsi?

Ženske se običajno za zmanjšanje prsi odločajo v dveh življenjskih obdobjih; to je v zgodnjem času dvajsetih let, ko se prsi dokončno razvijejo, ali po zaključenem obdobju dojenja.

Gumb

Ali bom po zmanjšanju prsi lahko dojila?

V večini primerov se med operacijo zmanjšanja prsi tkivo odstrani iz spodnjega dela dojke, kar omogoča, da mlečne žleze, živci in krvne žile ostanejo ohranjeni. Nekatere ženske ne morejo dojiti tudi v primeru, da se ne operirajo, zato je težko predvideti, ali boste po redukciji prsi lahko dojili.

Gumb

Ali bo zmanjšanje prsi potekalo v splošni ali lokalni anesteziji?

Naša želja je, da je vaše zmanjšanje popolnoma brez bolečin. Iz tega razloga vam zagotovimo splošno anestezijo, kar pomeni, da boste med celotnim posegom spali.  

Gumb

Kakšna so tveganja in možni zapleti?

Zmanjšanje prsi je operativni poseg, zato obstajajo tveganja in možni zapleti. V redkih primerih se pojavi asimetrija prsi, zmanjšana občutljivost prsnih bradavic, nabiranje krvi v dojki (manj kot 1 %), kar zahteva ponovno operacijo, da odstranimo nakopičeno kri. O vseh tveganjih in možnih zapletih se predhodno pogovorite s kirurgom.

Gumb

Ali lahko redukcijo prsi združim s še kakšnim posegom?

Da, redukcija prsi se za boljši rezultat po porodu običajno združi z dvigom dojk.

Imate dodatna vprašanja o posegu?

Vse odgovore lahko izveste na našem neobvezujočem posvetu s kirurgom.
Trudimo se, da vam zagotovimo vrhunsko izkušnjo pred, med in po posegu. Zato se o vseh želenih aspektih posega lahko dogovorite na našem strokovnem posvetu brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

Datum posveta boste določili z našim operaterjem in nato po pošti prejeli vse pomembne informacije, da se boste lahko lažje pogovorili o vprašanjih, ki so pomembna za vas.
Na posvet se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite preko elektronske pošte na estetika@fabjan.si.  
Veselimo se srečanja z vami.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet s kirurgom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form