NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

POSEGI OBRAZA

Obraz je tisti del telesa, kjer se najprej opazijo učinki staranja.

Staranje obraza je naraven proces, ki se kaže skozi številne fiziološke spremembe. Koža postane manj elastična, kolagenska vlakna se razgradijo, podkožno tkivo izgublja volumen, mišice oslabijo, ter nastanejo gube in gubice. Poleg tega se lahko pojavi tudi povešenost kože, še posebej v predelu vratu, čeljusti in ličnic.

Poleg biološkega staranja igrajo pomembno vlogo tudi zunanji dejavniki, kot so izpostavljenost soncu, kajenje, prehranjevalne navade in stres. Ti dejavniki lahko pospešijo proces staranja in povzročijo dodatne spremembe na koži obraza.

V kliniki Fabjan izvajamo na obrazu naslednje operativne posege: korekcija zgornjih in spodnjih vek (blefaroplastika), dvig čela in obrvi (brow lift), dvig srednjega in spodnjega dela obraza, pomladitev (lifting) vratu, facelift (pomladitev obraza), korekcija nosu (rinoplastika), korekcija štrlečih ušes in ušesne mečice (otoplastika), korekcija brade (mentoplastika), dvig zgornje ustnice (lip lift) ter operacija podbradka.

LIfting obraza (facelift) je kirurški poseg dviga obraza, ki odstrani vidne znake staranja na obrazu in vratu.

Operacija ušes (otoplastika) lahko izboljša obliko, položaj ali del ušesa.

Rinoplastika (operacija nosu) povečuje harmonijo obraza in razmerje nosu. Prav tako lahko popravi oslabljeno dihanje in strukturne pomanjkljivosti v nosu.

Bleferoplastika (operacija vek) je kirurški postopek za izboljšanje videza. Operacija se lahko izvede bodisi na zgornjih ali spodnjih vekah. V okviru spodnje blefaroplastike izvajamo tudi kantoplastiko in kantopeksijo.

Korekcija brade (mentoplastika) je kirurški poseg skaterim spremenimo velikost in videz brade.


Plastične operacije obraza omogočajo ljudem izboljšanje njihovega estetskega videza in samopodobe. Ključnega pomena je, da se pred posegom temeljito posvetujete z našim strokovnjakom, da se določi najprimernejši postopek in da imate realna pričakovanja glede rezultatov operacije. S pravilnim načrtovanjem, kakovostno izvedbo in ustrezno po-operativno nego je mogoče doseči naraven in zadovoljiv rezultat plastične operacije obraza.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Želim posvet