NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

LABIOPLASTIKA - KOREKCIJA SRAMNIH USTNIC

Labioplastika je preprost kirurški poseg, pri katerem odstranimo ali preoblikujemo del malih sramnih ustnic (labia minora), ki so povečane oz. prevelike. Mnoge ženske namreč zmoti, če majhne sramne ustnice gledajo izpod velikih. Poseg ima lahko funkcionalni (zdravstveni) kot tudi samo estetski namen. Okrevanje je hitro in enostavno.
labioplastika
TRAJANJE POSEGA
30 min
labioplastika
ANESTEZIJA
lokalna anestezija
korekcija sramnih ustnic
HOSPITALIZACIJA
ni potrebna
labioplastika
ČAS OKREVANJA
nekaj dni
labioplastika
NAZAJ K SPOLNOSTI
3 - 4 tedne

Prednosti posega labioplastike

Zmanjšanje malih sramnih ustnic izboljša samopodobo in celo odpravlja težave, povezane z določenimi fizičnimi aktivnostmi. Labioplastika je poseg, ki ga opravimo individualno, ob upoštevanju posebnih zahtev in želja vsake naše pacientke. S tem zagotovimo, da je rezultat popolnoma skladen z željami in pričakovanji naših strank.

Pretirana velikost malih sramnih ustnic ali pa asimetrija ni le pogost vzrok za slabo samopodobo, ki je povezana s strahom o privlačnosti lastne intimne sfere, ampak je lahko tudi vzrok za nelagodje povezano z vsakodnevno telesno dejavnostjo, spolnim življenjem ali z nošenjem oprijetega perila in oblačil.

V nekaterih primerih se lahko ženske s povečanimi malimi sramnimi ustnicami upravičeno bojijo bolečih spolnih odnosov, saj lahko odvečna koža na sramnih ustnicah povzroča neprijetno drgnjenje ali se ujame ob telo partnerja, kar prav tako boli.

Problem ni redek, pogosto pa je še vedno tabu in ženske o njem ne želijo spregovoriti.

labioplastika

Kdaj sem primerna kandidatka za korekcijo malih sramnih ustnic?

Število pacientk, ki se odločijo za ta poseg, se iz leta v leto povečuje.

Primerna kandidatka za labioplastiko je vsaka ženska, ki doživlja fizično nelagodje ali psihične težave zaradi videza ali velikosti svojih sramnih ustnic. To lahko vključuje težave pri nošenju tesnih oblačil, nelagodje pri izvajanju fizičnih aktivnosti, kot so kolesarjenje ali jahanje, ali težave pri spolnih odnosih.

Prav tako je poseg primeren za ženske, ki doživljate psihične težave zaradi občutka nesorazmernosti ali neestetike. Vsak primer je edinstven, zato se v Estetiki Fabjan trudimo poslušati vsako našo pacientko in prilagoditi poseg njenim specifičnim potrebam.

Z vami bomo najprej opravili neobvezujoč posvet, kjer boste spoznali naše specialiste in jim predstavili svojo težavo. Zdravnik bo potrdil, ali ste primerna kandidatka za operacijo in vam predstavil rezultate, ki jih lahko pričakujete.

Želim posvet

Kakšni so vzroki za povečane sramne ustnice?

Pogosto so povečane male sramne ustnice prirojene, medtem ko druga skupina žensk opaža spremembe kot posledico poškodb, predvsem po porodih ali pa je povezana z fiziološkim staranjem telesa in drugimi hormonskimi spremembami.

Kako poteka labioplastika?

Če na posvetu izpolnimo vsa vaša pričakovanja, se bomo dogovorili o datumu vaše labioplastike. Dali vam bomo navodila o pripravi na poseg, dan prej pa vas bomo poklicali in določili še točno uro operacije.

Poseg traja približno pol ure do ene ure in poteka v lokalni ali splošni anasteziji, odvisno od zahtevnosti posega in želja pacientke. Pri korekciji malih sramnih ustnic kirur izreže odvečno tkivo, s čimer popravi in polepša videz tega dela telesa. Labioplastiko lahko izvede s pomočjo laserja ali pa s skalpelom. Pri posegu bomo pazili na oblikovanje naravnega in privlačnega videza, ki bo skladen z ostalimi strukturami vulve.

Robove ran kirurg na koncu zašije s posebnimi razgradljivimi šivi, ki se sami raztopijo. Iz bolnice vas po počivanju odpustimo še isti dan.

Informativna cena labioplastike:

Cena labioplastike je odvisna od specifik vsake posameznice in jo določimo ob koncu posveta.
Okvirna cena:
od 1.300€
Ali
36€
mesečno na 36 obrokov
Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Cena posega vključuje:

  • anestezijo,
  • operativni poseg,
  • uporabo najboljših materialov,
  • pooperativni pregled.

Kako izgleda okrevanje po posegu?

Okrevanje po labioplastiki je običajno preprosto in brez zapletov. Takoj po posegu lahko občutite rahlo bolečino, ki jo blažimo z zdravili. Po posegu vam priporočamo počivanje, medtem ko se lahko k vsakodnevnim aktivnostim praviloma vrnete po nekaj dneh. Kirurško celjenje ran ponavadi poteka brez zapletov in brez vidne brazgotine.

V prvih dveh tednih tednu po korekciji sramnih ustnic je pomembno, da se izogibate intenzivni fizični aktivnosti. Prav tako svetujemo, da se izogibate uporabi tamponov ali nošenju ozkega spodnjega perila, da preprečite morebitno draženje. Odsvetujemo tudi pretirano preživljanje časa v sedečem položaju ter kopanje v klorirani vodi (bazenih). Abstinenco (prenehanje s spolnimi odnosi) priporočamo za 3–4 tedne, da zagotovimo čim bolj nemoteno okrevanje.

Naše medicinsko osebje vam bo dalo podrobna navodila glede osebne higiene in nege operiranega območja ter vam bo na voljo za vsa vprašanja. Ko se rane popolnoma zacelijo, lahko nemoteno nadaljuje z vsemi aktivnostmi.

Ko se rane popolnoma zacelijo, lahko nemoteno nadaljuje z vsemi aktivnostmi.

Kakšni so možni tveganja oziroma zapleti po posegu?

Kot pri vsakem kirurškem posegu, tudi ta operacija nosi določena tveganja. Ta so v primeru korekcije sramnih ustnic zelo redka. Nekateri možni, a redki zapleti pri labioplastiki vključujejo okužbe, prekomerno krvavenje, poškodbe okoliških struktur in nestabilne ali neenakomerne rezultate. Te zaplete je mogoče zmanjšati z upoštevanjem vseh navodil za nego po posegu.

Želim posvet

Pogosta vprašanja

Ali lahko labioplastika vpliva na občutek med spolnim odnosom?

Mnoge ženske skrbi, ali lahko labioplastika vpliva na njihov občutek med spolnim odnosom. Strokovnjaki na naši kliniki so usposobljeni za izvajanje posega tako, da ne vpliva na občutljivost sramnih ustnic ali klitorisa. Pravzaprav mnoge naše pacientke poročajo, da se po posegu počutijo bolj samozavestne, kar lahko pozitivno vpliva na njihovo spolno življenje.

Ali je po posegu labioplastike še vedno mogoče roditi vaginalno?

Da, labioplastika ne vpliva na porod. Sramne ustnice so bistvene za zaščito vaginalnega vhoda, ne sodelujejo pa pri procesu poroda. 

Ali je rezultat labioplastike trajen?

Rezultati labioplastike so običajno trajni. Vendar pa lahko sčasoma hormonske spremembe, staranje in življenjski slog vplivajo na videz sramnih ustnic, kar je težko predvideti. Ponavadi sramne ustnice tudi ob dodatnih spremembah izgledajo bolje, kot če posega sploh ne bi opravili.

Sorodna vprašanja

PRIJAVITE SE NA POSVET Z GINEKOLOGOM

Vpišite podatke v spodnja polja in v najkrajšem možnem času vas bomo poklicali in vam uredili vaš posvet.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form