NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

LASERSKO ODSTRANJEVANJE KOŽNIH SPREMEMB - DERMATOKIRURGIJA

Laserji so v medicini in kozmetiki naši najboljši prijatelji. Laserska tehnologija omogoča izvajanje ogromno različnih posegov. Uporablja se že dolgo, je skrbno nadzorovana in prinaša zanesljive rezultate. Poznamo laserje, specializirane samo za določeno aktivnost, ter take vrste laserjev, kjer s spremembo nastavkov spremenimo njihovo funkcionalnost.

operacija krčnih žil
TRAJANJE POSEGA
ni potrebna
operacija krčnih žil cena
ANESTEZIJA
po potrebi
operacija krčnih žil cena
HOSPITALIZACIJA
3 - 7 dni
operacija krčnih žil
ČAS OKREVANJA
ni potrebna
operacija krčnih žil
ODSOTNOST Z DELA
ni potrebna

Za zagotavljanje vaše varnosti in doseganje najboljših rezultatov v Estetiki Fabjan skrbimo za izbiro samo najboljših laserskih naprav in za njihovo redno vzdrževanje. Pred katerimkoli laserskim posegom najprej opravite neobvezujoč posvet, kjer nam predstavite svoje težave in želje. Skupaj ocenimo, kakšne učinke lahko pričakujete po tretmaju.

Uporabljamo medicinski laser Fotona SP Dynamis, ki je zasnovan za izvajanje vseh pomembnejših estetskih, kirurških in estetsko-ginekoloških posegov. Ta laser kombinira dve komplementarni valovni dolžini. Fotonina valovna dolžina Nd:YAG doseže najgloblje plasti kože, dolžina Er:YAG pa odpravlja kožne nepravilnosti in zagotavlja vizualno privlačne, obstojne rezultate.

Glavne lastnosti laserja SP Dynamis:

  • Zasnovan za najrazličnejše vrste postopkov v estetiki, estetski kirurgiji in dermatologiji.
  • Eden najzmogljivejših laserjev na tržišču, saj kombinira različne valovne dolžine.
  • Ima dve patentirani tehnologiji za popolno varnost in natančnost.
  • Poskrbi za čim manjše draženje kože.
  • Podjetje Fotona je podjetje z eno najdaljših tradicij na svetu, ki razvijajo lasersko tehnologijo v medicinske in estetske namene (že več kot 55 let).

Dodatno pri laserskem posegu odstranjevanja tetovaž uporabljamo še Fotonin laser StarWalker.

Fotona laser estetika dermatologija fabjan

Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak oz. laserska epilacija je ena najboljših metod za zmanjševanje poraščenosti. Z uporabo posebnih valovnih dolžin ciljamo melanin v dlakah. Ko pride laserski žarek v stik z melaninom, se v njem svetlobna energija v trenutku resorbira, kar povzroči gretje dlake in ta vročina uniči dlačni mešiček.

S kakšno napravo odstranimo dlake?

Za odstranjevanje dlak uporabljamo Nd:YAG nastavitev na Fotoninem laserju SP Dynamis. Sistem vključuje tehnologijo pulznega nadzora in patentirani tridimenzionalni vzorec postopkov (FRAC3®), ki zagotavlja varno in učinkovito odstranjevanje dlak. Laserska dolžina Nd:YAG je edina valovna dolžina, varna za uporabo na vseh tipih kože, kar izboljša razločevanje med dlakami in okoliško kožo.

Je lasersko odstranjevanje dlak trajno?

V resnici težko trdimo, da je lasersko odstranjevanje dlak popolnoma trajno. S trajnostjo mislimo naslednje: laser lahko uniči večino dlak, za kar je tudi pomembno, da opravimo več ponovitev (6–12 obiskov). Vseeno pa lahko nekaj (ponavadi do maksimalno 15–20 %) trdovratnih dlačic ostane tudi po laserju. Največkrat nekaj dlak ostane pri ženskah s PCOS (policističnimi jajčniki) ali ekstremno poraščenih posameznikih. V praksi pri večini ljudi dlake izginejo do te mere, da po zaključenem ciklu laserskih tretmajev ne uporabljajo več nobene druge metode odstranjevanja dlak.

Na katerih delih telesa lahko odstranimo dlake?

Laserska tehnologija omogoča odstranjevanje dlak na večini delov telesa, kjer ste poraščeni. To vključuje obraz, pazduhe, roke, noge, intimne predele, prsa, trebuh in hrbet.

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Z drsenjem nastavka po vašem telesu v kožo usmerjamo laserski žarek. Energija, ki se sprosti, se nakopiči v mešičku dlačice in ga uniči. Tkivo okrog dlačice ostane nepoškodovano. Z laserjem lahko uničimo zgolj dlačice v aktivni (anageni) fazi rasti – ravno zato pa je potrebnih več tretmajev, saj ne rastejo vse dlake istočasno in posledično niso vse naenkrat v anageni fazi. Med posameznimi obiski mora miniti 4–6 tednov, da ustrezno sledimo ciklu rasti dlačic.

Želim posvet

Lasersko odstranjevanje aken

Akne oz. “mozolji” niso samo kozmetična težava, temveč gre za bolezen kože. Povzročajo jo bakterije, ki so se preveč razrasle po površini kože. V mladosti se z njimi sreča skoraj vsak najstnik, nekateri pa se z njimi spopadajo še v odrasli dobi.

Kako poteka lasersko zdravljenje aken?

Lasersko odstranjevanje aken je primerno tako za najstnike kot za odrasle. Naše lasersko zdravljenje aken poteka v več korakih, ki so prilagojeni individualnim potrebam vaše kože. Laser uporabimo za zmanjšanje vnetja in uničevanje bakterij. Laserska energija spodbuja tudi proizvodnjo kolagena, ki je ključen pri obnovi kože in zmanjšuje videz brazgotin.

Staršem mladostnikov z aknami priporočamo, naj svojim otrokom pridejo nasproti in jim ponudijo pomoč. Najstniki zaradi zadrege marsikdaj ne priznajo, kako zelo jih akne motijo. V mislih imejte, da je pri nekaterih potrebno pogovor načeti večkrat.

Lasersko pomlajevanje obraza

Staranje je naraven proces, ki pa ga lahko spremljajo gube, izguba elastičnosti kože in neenakomerna pigmentacija. Pomlajevanje obraza z laserjem vam omogoča, da zasijete z mladostno in sijočo kožo. Ta neinvazivni postopek uporablja lasersko energijo za izboljšanje teksture kože, zmanjšanje gub in povečanje proizvodnje kolagena za bolj čvrsto in mladostno kožo.

Za koga je poseg primeren?

Lasersko pomlajevanje obraza je primerno za moške in ženske vseh starosti, ki si želite izboljšati videz svoje kože. Ta postopek je idealen za osebe, ki se spopadajo z gubami, neenakomerno pigmentacijo, drobnimi linijami, brazgotinami ali izgubo tonusa kože. Pomlajevanje obraza z laserjem je primerno tudi za tiste, ki si želite preprečiti ali zmanjšati znake staranja.

Kakšen laser uporabljamo za pomlajevanje obraza?

SP Dynamis ima na voljo različne nastavke, ki so namenjeni posameznim delom obraza. Tako najbolje targetiramo posamezne predele. Za pomlajevanje celotnega obraza pa imamo na voljo 4D tehnologijo.

To je tehnologija Fotona4D®, ki z kombinacijo dveh valovnih dolžin v štirih korakih zagotavlja celovito pomlajevanje obraza.

Kako poteka lasersko pomlajevanje obraza?

Terapija je nekirurška in neinvazivna, kar pomeni, da lahko po njej normalno nadaljujete svoj dan. Traja od 30 do 45 minut. Štirje načini pomlajevanja, ki jih izvedemo so:

  • SmoothLiftin™ (Er:YAG laser) – Poseg začnemo znotraj ustne votline, kar pomaga obravnavati gube na obnosnih delih in spodbuja nastajanje novega kolagena.
  • FRAC3® (Nd:YAG laser) – V tem koraku se osredotočimo na obravnavo globljih nepravilnosti in pigmentov v koži, kar obnavlja mladostno strukturo in videz kože.
  • PIANO® (Nd:YAG laser) – Ta faza je namenjena učvrstitvi oziroma zategovanju kože, kar je posebej učinkovito na spodnjem delu obraza in pri obravnavi povešene kože.
  • SupErficial™ (Er:YAG laser) – Zadnji korak vključuje nežen in kontroliran piling vrhnje plasti kože, ki kožo takoj po postopku naredi bolj gladko in sijočo.

Fotona lasersko pomlajevanje obraza Estetika Fabjan
Lasersko pomlajevanje obraza - prej/potem; Courtesy of: Adrian Gaspar, MD
Želim posvet

Koliko stane lasersko odstranjevanje kožnih sprememb?

Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Cena posega se razlikuje glede na tip posega. Za več informacij se prijavite na posvet.

Lasersko pomlajevanje vek – SmoothEye

SmoothEye® je inovativni postopek, ki je posebej namenjen učvrstitvi kože v periokularnem predelu in zmanjšanju gubic okoli oči. Poseg je nežen, hiter in natančno nadzorovan.

Kako deluje SmoothEye?

SmoothEye® deluje tako, da spodbuja preoblikovanje in krčenje kolagena, kar se pozna kot zmanjšanje gubic okoli oči. Naprava lasersko energijo dovaja v edinstvenem zaporedju pulzov, kar omogoča homogeno segrevanje v tkivu brez dviga temperature na koži.

Kako poteka lasersko pomajevanje vek?

Postopek izvajamo z lasersko energijo Er:YAG. Zajema celoten periokularni predel – predel nad, pod in ob očeh. Ta neinvazivna tehnika je nežna do pacientov in v večini primerov ne povzroča nelagodja. Potrebnih je nekaj tretmajev, po katerih se izboljša elastičnost kože, njena struktura in volumen, gube pa se znatno zmanjšajo.

Kako poteka okrevanje?

Okrevanje po postopku SmoothEye® je minimalno. Zaradi neablativne narave postopka je koža po posegu samo rahlo občutljiva, pri čemer je mogoče takoj nadaljevati z normalnimi dnevnimi aktivnostmi.

Lasersko odstranjevanje znamenj in brazgotin

Tudi lasersko odstranjevanje znamenj je minimalno invaziven poseg, ki ponuja hitro in nebolečo rešitev za vaše težave, v tem primeru z znamenji ali brazgotinami.

Ali lahko odstranimo vse vrste znamenj?

Laserski sistemi so idealni za obravnavanje širokega spektra znamenj. Postopek omogoča nežno ablacijo (odstranjevanje) znamenj, hkrati pa aktivira proces preoblikovanja kolagena. Rezultat je vidno izboljšanje stanja kože, brez dolgega procesa celjenja.

Če se želite prepričati, ali je vaše znamenje ali brazgotina primerno za odstranjevanje, se naročite na brezplačen posvet.

Zakaj je odstranitev znamenja koristna?

Odstranjevanje znamenj ni le estetska izbira, temveč je koristna tudi iz medicinskega vidika. Znamenja so lahko problematična, zato je njihovo odstranjevanje koristno. Hkrati ima lasersko odstranjevanje znamenj in brazgotin pozitiven psihološki učinek, saj izboljša samopodobo pacienta.

Kako poteka hitro in neboleče odstranjevanje znamenj in brazgotin?

Za odstranjevanje uporabljamo nastavitev z Er:YAG lasersko svetlobo. Postopek je zasnovan tako, da nežno odstranjujejo znamenje, hkrati pa stimulira preoblikovanje kolagena. Rezultat je gladka koža, brez vidnih sledi znamenj.

Je potrebno okrevanje?

Poseg običajno ne potrebuje daljšega okrevanja.

Lasersko odstranjevanje kapilar in rdečice kože

Kako poteka odstranjevanje kapilar in rdečice kože?

Posegi z laserji so postali standardni za odstranjevanje različnih vrst žilnih lezij, vključno s kapilarami hemangiomi, žilnimi malformacijami, kot so ognjena znamenja, teleangiektazija, flebektazija in angiomi. Za zdravljenje uporabljamo laserske valove v razponu Nd:YAG. Laserski žarek vpliva le na pigment (hemoglobin), ki ga vsebujejo žilne spremembe in pri tem ne poškoduje povrhnjice in drugih struktur v podkožju.

Ali poseg boli?

Nekateri pacienti poročajo o občutku zbadanja. Stopnja bolečine pa je lahko odvisna od občutljivosti posameznika. Vseeno večina pacientov laserske terapije za odstranjevanje kapilar in rdečice kože zelo dobro prenaša.

Kako poteka okrevanje?

Po laserskem posegu se lahko pojavi rahlo pordelost in oteklina na obdelanem območju, ki običajno izgine v nekaj dneh. Glede na raziskave je več kot 75 % pacientov z globokimi hemangiomi po postopku z laserjem Nd:YAG opazilo izjemno regresijo lezije.

Lasersko odstranjevanje bradavic

Bradavice so pogosta težava, ki lahko prizadene kogarkoli, ne glede na starost ali spol. Povzročajo jih virusi iz družine humanih papiloma virusov (HPV). Bradavice se lahko pojavijo kjerkoli na telesu, vključno z rokami, nogami, obrazom in celo genitalijami. Niso samo estetski problem, ampak lahko povzročajo tudi nelagodje in bolečino.

Na katerih delih teles lahko odstranimo bradavice?

Načeloma je lasersko odstranjevanje bradavic varno in učinkovito za odstranjevanje bradavic z večine delov telesa. Najbolje je, da se za podrobnosti pogovorite na neobvezujočem posvetu z našim dermatologom.

Lasersko odstranjevanje bradavic uporabljamo še posebej takrat, ko druge metode niso učinkovite ali so bradavice na težje dostopnih mestih.

Kako poteka odstranjevanje bradavic z laserjem?

Postopek laserskega odstranjevanja bradavic je običajno hiter in neinvaziven. Uporabimo laserski žarek, ki usmerjeno prodre v bradavico in uniči virus HPV, ki jo je povzročil.

Laserski žarek deluje tako, da segreje in uniči tudi žilice, ki hranijo bradavico, kar povzroči, da se ta posuši in odmre. Po posegu se na mestu odstranjevanje bradavice oblikuje krasta, ki odpade v nekaj tednih.

Ali je potrebno poseg ponoviti?

Čeprav je lasersko odstranjevanje bradavic običajno učinkovito pri prvem poskusu, v nekaterih primerih morda ne bo odstranilo vseh virusnih celic. V teh primerih bomo morda morali poseg ponoviti. Prav tako je možno, da se bradavice ponovno pojavijo na drugih delih telesa, saj se ponovno lahko okužite z virusom. Na ta del ne moremo vplivati, lahko pa se držite preventivnih ukrepov, kot so nošenje samo svoje obutve, uporabo natikačev na javnih kopališčih in podobno.

Lasersko odstranjevanje strij

Strije so neestetske raztegnjene ali raztrgane plasti kože, ki nastanejo, ko se koža hitro raztegne (npr. med nosečnostjo ali hitrim pridobivanjem teže ali med puberteto). Lahko se pojavijo na različnih delih telesa, vključno s trebuhom, stegni, prsi, zadnjici in rokah.

Zdravimo jih s Fotonimi nastavitvami laserske terapije LineLase™. Ta ponuja učinkovito in varno obravnavo strij, ki zgladi njihov videz in izboljša strukturo kože, ne glede na tip kože.

Kako poteka poseg odstranjevanja strij z laserjem?

Poseg se izvaja v dveh korakih: najprej uporabimo neablativno (to pomeni, da ni škodljiva za zgornjo plast kože) Er:YAG SMOOTH® nastavitev za učvrstitev kože. Nato s polnim ali frakcioniranim žarkom Er:YAG izboljšamo brazgotinast videz strij in odstranimo površinske nepravilnosti.

Pred posegom na območje strij nanesemo lokalni anestetik, ki zmanjša nelagodje. Nato laserski nastavek enakomerno premikamo čez območje strij, kar povzroči rahlo segrevanje kože in spodbudi proces obnove.

Kolikokrat je potrebno poseg ponoviti?

Število potrebnih posegov je odvisno od stanja in velikosti obravnavane kože. Večkratni posegi so pogosti, pri čemer so najboljši rezultati doseženi pri rdeče-vijoličnih strijah (Striae rubre), ki so se pojavile nedavno. Iz tega razloga vam svetujemo, da z zdravljenjem ne odlašate.

Okrevanje po laserskem odstranjevanju strij

Takoj po posegu lahko koža rahlo pordeči ali nabrekne, kar je normalen odziv na segrevanje tkiva. Ti simptomi ponavadi izginejo v nekaj urah do nekaj dneh. Večina ljudi se lahko vrne k svojim običajnim dejavnostim takoj po posegu.

Pomembno je, da upoštevate navodila zdravnika glede nege kože po posegu, kot so izogibanje sončni svetlobi in uporaba zaščitnih krem. Priporočamo tudi, da se izogibate močnim čistilom ali izdelkom za nego kože, ki bi lahko dražili obdelano območje, dokler se koža popolnoma ne pozdravi.

Fotona lasersko pomlajevanje obraza Estetika Fabjan
Lasersko izboljševanje strij - prej/potem; Courtesy of: Claudia M. Pidal, M.D.

Rezultati posegov

Fotona lasersko pomlajevanje obraza Estetika Fabjan
Fotona lasersko pomlajevanje obraza Estetika Fabjan
No items found.
Želim posvet

Pogosta vprašanja

Ali je lasersko odstranjevanje dlak boleče?

Lasersko odstranjevanja dlak običajno povzroči le rahlo nelagodje. Večina ljudi se strinja, da je ta občutek precej bolj sprejemljiv v primerjavi z bolečino, ki jo lahko povzroči voskanje ali britje. Poleg tega vam med samim postopkom kožo hladimo, kar dodatno zmanjša nelagodje. Občutek bolečine je odvisen tudi od predela tretmaja in se med sejami zmanjšuje, saj se dlake redčijo in rastejo počasneje, kar pripomore k bolj prijetnemu postopku od seje do seje.

Ali je lasersko odstranjevanje primerno za vse tipe kože?

Lasersko odstranjevanje dlak je v veliki meri primerno za številne tipe kože, vendar je učinkovitost in varnost postopka odvisna tudi od barve kože in pigmentacije dlak posameznika. Za vse tovrtsne informacije prosimo, da se obrnete na našega strokovnjaka, ki vam bo svetoval, ali je vaš tip kože primeren za postopek, ter določil najboljše parametre laserskega odstranjevanja glede na vaše individualne značilnosti. Prav tako je pomembno, da med postopkom upoštevate priporočila in skrbite za svojo kožo tudi po tretmaju.

Kateri deli obraza se najpogosteje pomlajujejo z laserjem?

Obstaja več delov obraza, ki se najpogosteje obravnavajo s postopki laserskega pomlajevanja zaradi svojih izrazitih znakov staranja ali drugih estetskih težav. To je predel okoli oči, ust, lica in čelo. Postopki izboljšajo elastičnost kože, spodbudimo tvorbo kolagena ter osvetlimo in izboljšamo tonus ter zmanjšamo drobne gubice.

Kakšni so običajni stranski učinki pri odstranitvi znamenja z laserjem?

Običajni stranski učinki pri odstranjevanju znamenj z laserjem vključujejo začasno rdečino, oteklino in tvorbo majhnih krast, ki minejo v nekaj dneh do tednih. Pomembno je, da skrbno upoštevate navodila našega strokovnjaka glede nege kože po posegu, da zmanjšate tveganje za morebitne neželene reakcije.

Sorodna vsebina

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form