NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Pomlajevanje obraza z lastno maščobo - Lipofiling

Vbrizgavanje lastne maščobe za mladosten videz.
operacija krčnih žil
TRAJANJE POSEGA
60 min
operacija krčnih žil cena
ANESTEZIJA
lokalna anestezija
operacija krčnih žil cena
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
operacija krčnih žil
ČAS OKREVANJA
3 - 7 dni
operacija krčnih žil
ODSOTNOST Z DELA
7 - 14 dni

Lastne maščobne celice imajo prednost pred drugimi sredstvi (kolagen, hialuronska kislina ali Artecoll), ker niso tujek in so v tem smislu popolnoma nenevarne za pacientov organizem. Maščoba, ki jo vbrizgamo, deloma odmre, preostali del pa živi trajno.

Pomlajevanje z lastno maščobo

Obraz se stara tudi zato, ker se zmanjša prostornina podkožnega maščevja.  Če zgubanemu obrazu dodamo tkivo, bo ponovno mladostno napeto.

Kot najboljše sredstvo za polnjenje obraza se je izkazala lastna maščoba, ki pa jo vbrizgavamo z injekcijsko brizgo v majhnih količinah, da se celice ‘primejo’ in je rezultat trajnejši. Maščobo odvzamemo iz stegen, kolen ali trebuha. Maščoba, ki jo vbrizgamo, deloma odmre, preostali del pa živi trajno. Odstotek preživetja maščobe je odvisen od posameznika, zato je možno, da je za dosego končnega cilja potebno več ponovitev.

Okrevanje po posegu

Najhujše otekline so drugi ali tretji dan po posegu, celo večje kot po operaciji, po enem tednu je oteklin že manj. Možno je, da otekline in črnice trajajo do tri tedne, odvisno od organizma. Po enem tednu običajno pacientu svetujemo nežno masažo, ki hitreje zmanjša otekline. Poseg je narejen v lokalni anesteziji, na željo pacienta pa tudi v narkozi.

Želim posvet
Želim posvet

Koliko stane pomlajevanje obraza z lastno maščobo - Lipofiling?

Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Cena posega se razlikuje glede na tip posega. Za več informacij se prijavite na posvet.

Rezultati posegov

No items found.
Želim posvet

Kdaj se priporoča lipofilling obraza?

Na obrazu ga največkrat uporabljamo za zapolnitev globljih gub ali nesimetričnosti obraza, saj je učinek z lastno maščobo dolgotrajnejši od uporabe polnil na osnovi hialuronske kisline.

Ali so rezultati trajni?

Končni rezultat dosežemo nekaj mesecev po posegu, saj se cca 10-30% aplicirane maščobe reabsorbira. Ker gre za telesu lastno sestavino, je postopek nenevaren.

Ali je za postopek potrebna liposukcija?

Maščobne celice, ki želimo aplicirati, moramo od nekod dobiti. Ker gre za manjšo količino maščobe, jo največkrat pridobimo iz predela trebuha, pasu, ledja ali stegen.

Sorodna vsebina

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form