NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

PLastični KIRURG MATIC FABJAN, dr. med.

Matic Fabjan dr. med. je specialist plastične, rekonstrukcijke in estetske kirurgije.

Je eden od ustanoviteljev klinike Fabjan in Medical Fabjan. Ukvarja se s posegi estetske kirurgije, ambulantnimi estetskimi posegi in laserskimi posegi. V svoji dolgoletni karieri je opravil že preko 13.000 posegov.

Po zaključku študija medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, je l. 2011 opravil specializacijo iz plastične, rekonstrukcijke in estetske kirurgije. Navdušen je nad kirurgijo in estetsko medicino ter vsemi sodobnimi in inovativnimi anti-aging tehnikami.

dr matic fabjan

Specializiran je za celotno področje estetske kirurgije, ki med drugim zajema: povečanje prsi kot najpogostejši poseg v klinikah Fabjan, sledita mu dvig prsi in zmanjšanje prsi ter ostali posegi kot so: korekcija ušes, lifting obraza, blefaroplastika, liposukcija in ostali estetski posegi.
Je tudi eden izmed redkih kirurgov v Sloveniji, ki so specilizirani in ima dolgoletne izkušnje na področjih, ki so zelo nišna, kot denimo operacija nosu.

V zadnjem letu je poleg Šenčurja, Kolombana, Nove Gorice, Celja in Maribora, odprl še kliniko v Ljubljani, ki poleg estetskih posegov nudi tudi specialistične dermatološke storitve. Najbolj pogost poseg v tej kliniki je odstranitev znamenj, sledijo pa mu manjši kozmetični posegi kot so botulinum toksin in polnila.

Je tudi aktivni član Mednarodnega društva estetske in plastične kirurgije (ISAPS – InternationalSociety of Aesthetic Plastic Surgery). ISAPS je vodilnasvetovna strokovna organizacija estetskih plastičnih kirurgov, ki medse sprejme zgoljzdravnike z ustrezno izobrazbo in licenco ter jamči za visoko kvalificiranost svojih članov, nenehno izobraževanje in etična načela.

Svoje znanje redno izpopolnjuje  in nadgrajuje na vseh pomembnejših strokovnih srečanjih pri nas in v tujini. Je tudi član Zdravniške zbornice Slovenija (ZZS).
Njegova strokovnost in predanost sta dobro poznani tudi v tujini. Zato je čedalje več zanimanja s strani pacientov iz sosednjih držav kot denimo Italija, Avstrija in Nemčija. Dr. Fabjan tekoče govori angleški, nemški in hrvaški jezik.

Matic je velik strokovnjak na svojem področju in ker mu je skrb za zdravje zelo pomembna, je skupaj s podjetjem Popolna Postava sodeloval pri zasnovi dveh izjemno učinkovitih izdelkov, kot sta krema proti gubam Ageless in prehranski dodatek na osnovi kolagena - Premium Collagen Complex.

Je velik zagovornik zdravega načina življenja, uravnotežene prehrane in športa, zato ga v prostem času lahko srečate na potepu z družino v hribih, na kolesu ali morju.

dr matic fabjan

Zaradi svoje strokovnosti, prijaznosti in predanosti svojemu poklicu, je neizmerno priljubljen tudi med svojimi pacienti, o čemer pričajo številni pozitvni komentarji.

Eden izmed njih pravi takole.
"Dr. Matic Fabjan mi je spremenil življenje. Priznam, da sedaj več verjamem vase kot kdajkoli prej. Še prej pa mi je dokazal da on vame in si je vzel čas za katerega mu bom hvaležen celo življenje. Hvala ker si."

dr matic fabjan
Dr. Matic Fabjan o svoji poklicni poti

"Delo rad opravljam in mi predstavlja motivacijo, predvsem ko se uspešnost posega odrazi v zadovoljstvu pacientov."

Zametki že v otroštvu

"Najraje izvajam posege na obrazu, še najraje operacije nosu. Lahko jih naredim deset na dan. Kot otrok sem rad sestavljal lego kocke, še zdaj jih, in operacija nosu je podobna. Združuje gradbeništvo, funkcionalnost in estetiko."

Dr. Marjan Fabjan o poklicni izbiri svojega sina

"Naš Matic je fantastičen kirurg in velika škoda bi bila, če ne bi opravljal tega poklica, ker je v njem odličen."

Plastični kirurg mora biti tudi psiholog

"Izredno pomembno za vsakega pacienta je, da je pred posegom popolnoma prepričan, da si ta poseg želi in da je seznanjen, kaj lahko od njega pričakuje. Na meni kot kirurgu pa je, da prepoznam, ali pacient dejansko ve, kaj mu bo sam poseg prinesel in če bo zagotovil njegova pričakovanja. Če to razume, zagotavljam, da bosta rezultat in zadovoljstvo pacienta stoodstotna. V določenih primerih moram poseg tudi zavrniti, saj so želje nerealne, ali pa pacient meni, da bi z željenim posegom rešil neke druge težave v življenju, kar pa zagotovo ni rešitev."

Prihodnost poklica plastičnega kirurga

"Prihodnost našega poklica gre v obnovo tkiv in delo z volumnom. Največja težava v estetski kirurgiji je namreč prav to – kako vzdrževati volumen."

dr matic fabjan
Specializacija

Specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Področja delovanja

Korekcija prsi (povečanje, dvig in zmanjšanja prsi), liposukcija, abderoplastika, kirurško in nekirurško pomlajevanje obraza, korekcija ušes, operacija nosu, blefaroplastika (korekcija povešenih vek in podočnjakov), labioplastika in ostali posegi s področja ginekoestetike, kirurgija roke, dermatokirurgija, laserski posegi.

V medijih

Večkrat je že nastopil v medijih. V splošni in strokovni javnosti je poznan kot kredibilen sogovornik na področju plastične in estetske kirurgije. Seznam člankov najdete tukaj.

Lokacije klinik

Svojo dejavnost opravlja na lokacijah: Ljubljana, Celje, Maribor.