NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

FUE METODA PRESAJANJA LAS

Presaditev las po FUE metodi je čedalje bolj priljubljena metoda presaditve las. Je minimalno invaziven kirurški postopek in postaja standard za zdravljenje ženske in moške plešavosti. Prijavite se na pregled tu.
presaditev las trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
120 - 180 min
presaditev las anestezija
ANESTEZIJA
lokalna anestezija
presaditev las hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
presaditev las čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
7- 10 dni

Že stoletja znanstveniki opažajo, da se plešavost po moškem tipu razvije le po puberteti in jo prepreči kastracija pred puberteto, po njej pa izgube las ni mogoče ustaviti. Razlog temu je, da lasni mešički po izpostavitvi androgenim hormonom, postanejo na te hormone občutljivi. Dolgo časa so verjeli, da je moški tip plešavosti podedovana sistemska bolezen, povezana s spolno zrelostjo. Ta ugotovitev pa je bila v nasprotju z opazovanji izpred stoletij, ko so trdili, da lahko vsakdo izgubi lase po vstopu v puberteto. Danes je znano, da je patofiziološka osnova androgene alopecije vpliv moških hormonov na genetsko občutljive posameznike. Kljub temu, da govorimo o moškem tipu plešavosti, je ta tudi najpogostejši vzrok izgube las pri ženskah.

Zdravljenje izgube las s presajanjem foliklov - presaditev las po fue metodi

To je kirurška minimalno invazivna metoda, ki glede na klasične metode skrajša okrevanje ter zmanjša možnost zapletov. FUE (Follicle Unit Extraction) metoda postaja standard zdravljenja plešavosti, a je zaradi tehnične zahtevnosti njeno uveljavljanje počasno.

Kaj je presajanje foliklov?
Presajanje foliklov(ali lasnih mešičkov)je sodobna tehnika korekcije plešavosti. Za razliko od starih metod, se presadi posamezne lasne folikle, od katerih vsak vsebuje od 3 do 4 lase.
Specializirani kirurg odvzame posamezne lasne folikle iz donatorskega področja, to je najbolj poraščeno območje in se v večini primerov nahaja zadaj na glavi.
V naslednjem koraku kirurg presadke (grafte) prenese na prejemno mesto. Natančni mikro-inštrumenti omogočajo natančno implantacijo presadkov, zato je rezultat naraven, saj je vzorec rasti presajenih las enak naravnemu. S tem se dosežemo tudi večjo gostoto las.
Postopek je za pacienta minimalno invaziven in neboleč, okrevanje je krajše in lažje kot pri ostalih metodah presajanja las. Če poseg ni zelo obširen in vaše delovno mesto ni preveč zahtevno, se lahko vrnete na delovno mesto naslednji dan po posegu.

Presaditev las z metodo fue

Informativna cena presaditve las:

Od
2.000 €
Ali
56 €
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

  • individualni pregled in posvet,
  • operativni poseg
  • uporabo najboljših materialov
  • anestezijo
  • pooperativni pregled.

Primerni kandidati

Cilj presaditve las je izboljšanje izgleda in povečanje samozavesti, za kar pa je potrebno natančno določiti cilje in se o njih pogovoriti s kirurgom.

Kandidati morajo imeti za pripravo presadkov zdrave lase ob straneh in na zadnji strani glave, s teh področij se namreč odvzamejo folikli, ki se nato presadijo na mesta pomanjkanja. Na rezultat vplivajo tudi tekstura las, smer rasti in valovitost las.

Obstajajo tudi omejitve presajanja las in osebam z nizkim številom las presajanje las odsvetujemo. Pred posegom je potrebno ugotoviti vzrok izpadanja las, proces izpadanja ter genetsko obremenjenost. Ocenimo število potrebnih presadkov, gostoto las, barvo in kakovost las, kvaliteto kože ter predvideno nadaljnje izpadanje las.

Potek posega

Presajanje las opravljamo v lokalni anesteziji. Lokalni anestetik vbrizgamo v lasišče s pomočjo injekcije in tanke igle in prične delovati zelo hitro. Odvzem presadkov poteka enakomerno po veliki površini na zadnji strani glavi in nad ušesi, s čimer se ne spremeni izgled lasišča. Nato se anestezira še prejemno mesto, kamor se vsadi posamezne folikle. Poseg traja več ur, pri večjem številu vsadkov celo ves dan. Po posegu sta odvzemno in prejemno mesto nekoliko krvavkasta, pokrita s krusticami. Pokrijemo ju s posebno gazo, ki se s podlago ne sprime, in glavo povijemo.

Po posegu

Bolečine po posegu so minimalne. Prav tako so minimalne otekline, te izginejo v nekaj dneh, redko trajajo do tri tedne.
Glavo se lahko previje po dveh dneh. Pri tem je potrebno izredno paziti, da obveza ne bi izpulila transplantiranih las. Pri tem se lahko glava tudi opere s toplo vodo z nežnim curkom. Dovoljena je tudi uporaba nežnega šampona v nizkih odmerkih.
Pacienti prejmejo tudi pisna navodila glede nege po posegu presaditve las.
Transplantirani lasje v nekaj dneh do tednih izpadejo, kar je normalno. V nekaj mesecih pričnejo poganjati novi lasje. Končni rezultat se oceni po 12 mesecih.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Želim posvet