NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

ODSTRANITEV ODVEČNE KOŽE - abdominoplastika (abderoplastika)

Abderoplastika oz. abdominoplastika je operativni poseg odstranitve odvečne kože in maščevja iz trebuha. V nekaterih primerih za boljši rezultat abdominoplastiko kombiniramo z liposukcijo.
abdominoplastika cena
TRAJANJE POSEGA
120 min
abdominoplastika
ANESTEZIJA
splošna anestezija
abdominoplastika cena
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
abdominoplastika cena
ČAS OKREVANJA
14 dni
abdominoplastika
ODSTRANITEV ŠIVOV
10 - 14 dni
abdominoplastika cena
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni

Ko kljub dieti in telesni vadbi ne morete doseči ravnega trebuha oz. linije, ki ste jo pričakovali, si lahko raven trebuh povrnete s pomočjo abdominoplastike. Gre za poseg, ki ne nadomesti hujšanja, ampak omogoči oblikovanje trebuha in zmanjševanje maščobe na tem predelu. S posegom lahko zategnemo mišice, ki so se preveč raztegnile in vam omogočimo lepo obliko trebuha. 

Prednosti posega abdominoplastike

Hujšanje in nosečnost lahko povzročita ohlapno kožo in raztegnjene mišice. Preveč ohlapna koža ali slaba elastičnost lahko preprečijo, da bi dosegli želeno obliko in uživali v prednostih izgube teže. Mišice lahko postanejo tako raztegnjene, da ne glede na količino vadbe ne morejo biti več enako prožne.  Nekatera območja maščobe se ne odzivajo na telovadbo ne glede na to, kako zdrav je vaš življenjski slog.

Abdominoplastika ni nadomestilo za zdrav življenjski slog, lahko pa popravi probleme, nad katerimi nimate kontrole:

  • odstranitev trdovratne maščobe,
  • odstranitev odvečne kože,
  • zategnitev mišic.

Standardna abdominoplastika je običajno namenjena ženskam po enem ali večih porodih, saj se začnejo soočati z raztegnjeno kožo in odvečno maščobo ter si želijo izboljšanja estetskega videza in okrepitev celotne trebušne stene.
Za paciente, ki imajo odvečno kožo in trdovratno kožo le v spodnjem delu telesa - pod popkom, pa je primerna mini abdominoplastika. To je poseg, kjer z majhnim rezom opravimo korekcijo spodnjega dela trebuha in izboljšamo videz vašega trebuha z relativno kratkim časom okrevanja.

Informativna cena:

Od
4.000 €
Ali
110 €
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

  • individualni posvet in pregled
  • operativni poseg
  • uporabo najboljših materialov
  • anestezijo
  • pooperativni pregled.
abdominoplastika

Mommy makeover

Čedalje bolj priljubljen poseg je preoblikovanje postave po porodu. Le ta lahko vključuje dvig in korekcijo prsi, liposukcijo, abdominoplastiko, labioplastiko oz. ostale posege po potrebi. Kombinacija posegov pripomore, da si mamice lahko povrnejo svoj izgled pred porodom in se tako počutijo samozavestno in udobno.
Več o njem si lahko preberete tukaj.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da sem pravi kandidat za abdominoplastiko?

Primeren kandidat za abdominoplastiko ste, če se soočate z odvečno kožo in slabo elastičnostjo kože. Običajno je to posledica izgube velikega števila kilogramov.  Prav tako sta odstranitev odvečne kože in maščevja primerna za ženske po porodu, katerim se zaradi širjenja maternice med nosečnostjo koža ni mogla več povrniti v prvotno obliko. Ključnega pomena je,da ste v dobrem fizičnem stanju, ne načrtujete otrok in je vaša teža stabilna.

Ali bodo po abdominoplastiki rezultati trajni?

Da! Dokler je vaša telesna teža stabilna, je odstranitev odvečne kože in maščevja enkraten postopek, ki ga nikoli ni potrebno več ponoviti. Seveda bo z leti vaša koža koža postajala starejša, vendar se običajno nikoli ne vrne na ohlapnost, kot ste jo imeli pred operacijo.

Ali je možno, da z abdominoplastiko izginejo tudi strije?

To je popolnoma odvisno od tega, kje se strije nahajajo. Abdominoplastika odstrani večino odvečne kože v spodnjem delu trebuha, kjer se hkrati s kožo odstranijo tudi strije na tem območju, medtem ko strije drugod ostanejo.

Ali bom imela po operaciji težave z zanositvijo?

Ne, abdominoplastika ne predstavlja možnosti za težave pri zanositvi. Večina pacientk ima popolnoma običajen porod s povsem zdravimi otroki. Če pa načrtujete zanositev v prihodnjem letu, vam predlagamo, da poseg za nekaj časa odložite. V nasprotnem primeru in ob dobrem fizičnem zdravju z zanositvijo ne bo nikakršnih komplikacij.

Ali se z operacijo spremeni tudi oblika in pozicija popka?

Mini abdominoplastika predstavlja poseg, kjer se pozicija popka in oblika ne spremenita, medtem ko pri klasičnem posegu abdominiplastike prestavimo popek in učvrstimo kožo celotnega trebuha.

Ali bo abdominoplastika potekala v splošni ali lokalni anesteziji?

Zaradi vaše varnosti in udobja poseg običajno poteka v splošni anesteziji.

Kaj je mini abdominoplastika?

Mini abdominoplastika na vašemu telesu odstrani odvečno kožo pod trebuhom, medtem ko pri celotnem posegu abdominiplastike napnemo trebušne mišice in rekonstruiramo trebušno steno, ki se pri nosečnosti ali spremembi teže deformira.  

Kje poteka rez in ali je po posegu brazgotina vidna?

Brazgotina je odvisna od načina abdominoplastike, pri mini abdominiplastiki se rez naredi tik na genitalnim predelom, medtem ko pri celotni odstranitvi odvečne kože in maščevja rez poskušamo narediti znotraj urogenitalnega področja, da je brazgotina čim manj opazna. 

Ali je možno abdominoplastiko združiti s še kakšnim drugim posegom?

Da, običajno se abdominoplastika združi z liposukcijo ali s povečanjem prsi.

Imate dodatna vprašanja o posegu?

Vse odgovore lahko izveste na našem neobvezujočem posvetu s kirurgom.
Trudimo se, da vam zagotovimo vrhunsko izkušnjo pred, med in po posegu. Zato se o vseh želenih aspektih posega lahko dogovorite na našem strokovnem posvetu brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

Datum posveta boste določili z našim operaterjem in nato po pošti prejeli vse pomembne informacije, da se boste lahko lažje pogovorili o vprašanjih, ki so pomembna za vas.

Na posvet se lahko prijavite preko spodnjega obrazca ali nam pišite preko elektronske pošte na estetika@fabjan.si.  
Veselimo se srečanja z vami.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form