NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Štiri koristi posega abdominoplastike

Estetika Fabjan

Poseg abdominoplastike je primeren tako za moške kot ženske in vam pomaga napeti raztegnjene trebušne mišice in kožo.

telo ženske z ravnim trebuhom

Verjetno ste že slišali za poseg odstranitve odvečne kože in maščevja. Znan tudi kot abdominoplastika ali abderoplastika, nam omogoča, da z njegovo pomočjo zategnemo raztegnjene notranje trebušne mišice in odpravimo na videz neprijetno odvečno kožo. Ker je operacija zasnovana tako, da je namenjena preoblikovanju in povrnitvi ravnega trebuha, se pacienti običajno za ta poseg odločijo po nosečnosti ali po tem, ko so v relativno kratkem času izgubili večjo količino teže. A abdominoplastika vam ne omogoča le to, z njeno pomočjo lahko odpravite tudi številne zdravstvene težave. V nadaljevanju si preberete, kateri so razlogi, zakaj se vse več ljudi odloča za tovrstni poseg.

odstranitev odvečne kože

Kdaj je poseg abdominoplastike zdravstveno koristen?

Brez dvoma abdominoplastika ponuja tudi obilo zdravstvenih prednosti, zlasti kadar se za korektivni kirurški postopek odločijo pacienti z določenimi stanji:

Kila

Kila, hernija, ali po domače pruh, nastane, ko vam rebušno tkivo prebije skozi oslabljeno trebušno steno in na zunanji strani povzroči izboklino. Ta kila se lahko razvije iz številnih razlogov, na primer oslabelost trebuha, ki je posledica obsežne izgube teže, apendektomije, nosečnosti ali carskega reza. Tako kot liposukcija trebuha lahko tudi abdominoplastika podobno popravi kilo, tako da se osreodtoča na izboljšavo oslabljenih trebušnih mišic in tako zmanjša pritisk na kožo.

Stresna urinska inkontinenca

Stresna urinska inkontinenca (SUI) je težava, ki se zgodi, ko je preveč pritiska na vaš mehur in sečnico. Za SUI je značilno nenadzorovano uhajanje, ki ga povzročajo nenadna dejanja, kot so kihanje, kašljanje, smeh in vadba. Običajno se stanje zdravi, ne da bi potrebovali kirurški poseg, toda študije so pokazale, da abdominoplastika, ki okrepi notranje mišice, olajša težave pacientov s SUI. Težava se večinoma pojavlja pri ženskah, zlasti po porodih, lahko pa prizadene tudi moške.

Bolečina v hrbtu

Bolečina v hrbtu je še ena pogosta težava, ki jo lahko zdravimo z abdominoplastiko. Po porodu ali znatni izgubi teže se pacienti pritožujejo zaradi bolečin v hrbtu, ki so posledica oslabljenih trebušnih mišic. Pri izravnavi trebuha in odstranjevanju odvečne maščobe vam hkrati s kirurškim posegom zategnemo in omogočimo podporo oslabljenim mišicam, kar lahko ublaži bolečine v hrbtu.

abdominoplastika cena

Slaba drža telesa

Stranski učinek okrepljenih trebušnih mišic in zmanjšanja bolečine v hrbtu je tudi izboljšana drža. Po postopku abdominoplastike boste lahko opazili, da je vaša zaradi zategnjenih mišic, kar daje večjo podporo hrbtenici.

Abdominoplastika
Abdominoplastika: prej/potem

Kdaj se je abdominoplastiki bolje izogniti?

Če ste ženska, ki še načrtuje kakšnega otroka, vam svetujemo, da s posegom počakate, dokler ne rodite zadnjega otroka. Med operacijo se namreč vaše mišice zategnejo in naslednja nosečnost lahko te mišice zopetločijo in povzročijo kilo. prav tako vam posega ne priporočamo, če še vedno načrtujete hujšanje. V tem primeru raje počakajte, dokler se vaša teža ne stabilizira.

Prijavite se na POSVET v kliniko fabjan!

abdominoplastika
Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki