NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Cirkumcizija - obrezovanje penisa

Obrezovanje penisa (cirkumcizija) je kirurška odstranitev prepucije penisa, kože, ki pokriva glavo penisa. Včasih se je cirkumcizija opravila iz tradicionalnih prepričanj, danes pa se vse več moških odloča za ta poseg predvsem zaradi zdravstvenih razlogov.
cirkumcizija trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
30 min
cirkumcizija anestezija
ANESTEZIJA
lokalna anestezija
cirkumcizija hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
cirkumcizija čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
1 teden
cirkumcizija nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
4 - 6 tednov
Cirkumcizija - obrezovanje penisa

Ključna dejstva o posegu

Najpogostejši razlogi za poseg so:

  • preozka koža prepucija (fimoza)
  • ponavljajoče se infekcije sečnega trakta
  • patološka stanja, kot so Balanitis Xerotica Obliterans in kožne spremembe (karcinom)
  • boleči spolni odnosi zaradi preozke kože prepucija

Poglaviten razlog za obrezovanje penisa (cirkumzicijo) je včasih izhajal iz različnih religioznih in tradicionalnih prepričanj, danes pa se vse več moških odloča za ta poseg zaradi zdravstvenih težav. Cirkumcizija vam omogoča, da odpravite številne težave, kot so ponavljajoče se infekcije spolovila ali sečnega trakta in boleči spolni odnosi.

Priprava no poseg

Pred odločitvijo za poseg se oglasite v naši kliniki, kjer se bomo pogovorili o celotnem poteku operacije, vaših željah, možnih zapletih, zdravljenju in okrevanju po samem posegu. Na neobvezujočem posvetu se boste dogovorili tudi o ustrezni higieni operiranega predela pred in po posegu.

Potek obrezovanka penisa (cirkumcizije)

Na dan posega vas bo urolog ponovno pregledal in preveril, ali ste popolnoma seznanjeni o vašem posegu in zdravljenju.  
Obrezovanje penisa se opravi v lokalni anesteziji. Koža prepucija se kirurško odstrani, nakar sledi šivanje kirurške rane s samorazgradljivim materialom. Brazgotina se nahaja nekaj milimetrov pod korono glansa, njena velikost je odvisna od celjenja posameznika. Pri operaciji cirkumcizije ni pomembna le odstranitev odvečne kože, ki povzroča težave, temveč je pomemben tudi estetski videz samega spolovila po posegu.

Študije so pokazale, da cirkumcizija zmanjša tveganje za okužbo z virusom HIV in zmanjša možnost nastanka raka na penisu. Prav tako se s cirkumcizijo zmanjša tveganje za okužbo sečnega trakta.

obrezovanje penisa
obrezovanje penisa

Recirkumcizija - ponovna cirkumcizija

To je operacija, ki jo izvajamo na željo bolnika v primeru neustreznega izgleda po operaciji cirkumcizije (asimetrije, odvečna koža, nesprejemljiva brazgotina, ipd.)
Recirkumcizija se opravi v lokalni anesteziji.

Koža oz brazgotina (po predhodnjem posegu cirkumcizije) se kirurško odstrani, nakar sledi šivanje kirurške rane s samorazgradljivim materialom.

Brazgotina se nahaja nekaj milimetrov pod korono glansa, njena velikost je odvisna od celjenja posameznika.

INFORMATIVNA CENA

Od
1.000 €
Ali
28 €
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

  • operativni poseg
  • uporabo najboljših materialov
  • anestezijo
  • pooperativni pregled.

Več o posegu

Po posegu boste lahko našo kliniko zapustili že po dveh urah po operaciji ali še prej. Svetujemo vam strog počitek vsaj 72 ur po posegu in vam priporočamo izogibanje vožnji 48 ur po posegu oziroma dokler zaradi stanja po operativnem zdravljenju ne boste več ogroženi med vožnjo. Bolečina je zmerna in je obvladljiva z uporabo protibolečinskih zdravil, ki so dosegljiva v lekarni. Potrebna je redna higiena spolovila in vsakodnevno previjanje rane.

Šivni material je samorazgradljiv in bo izginil v roku dveh do treh tednov.

V pooperativnem obdobju lahko pričakujete oteklino predela nekje do dveh tednov po posegu in sufuzije (pomodrelost, ki je posledica manjših krvavitev). Dokončno se bo rana zacelila v roku od 4-6 tednov, do takrat pa vam odsvetujemo tudi spolne odnose. Po posegu obrezovanja penisa (cirkumciziji) je občutljivost same glave penisa nekaj časa povečana, kar je lahko za vas moteče. Pričakujete lahko tudi zmanjšanje občutljivosti predela v nekaj tednih po operaciji.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form