NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

POVEČANJE IN DVIG ZADNJICE

Povečanje in dvig zadnjice je poseg, kjer z vzbrizgavanjem lastne maščobe ali z vsadki dosežemo polnejšo in lepo izoblikovano zadnjico, ki je z zdravo prehrano in telesno vadbo ne moremo preoblikovati.
povečanje in dvig zadnjice anestezija
ANESTEZIJA
splošna anestezija
povečanje in dvig zadnjice hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
povečanje in dvig zadnjice odsotnost z dela
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni
povečanje in dvig zadnjice
ČAS OKREVANJA
10 - 14 dni
BBL
ODSTRANITEV ŠIVOV
7 - 10 dni
BBL
TRAJANJE POSEGA
60 min

Kakšne so prednosti posega povečanje in dvig zadnjice?

Z leti vaša zadnjica zaradi sile težnosti in prerazporeditve maščobe izgubi svojo čvrstost in polnost. Povečanje in dvig zadnjice vam tako predstavlja, da izboljšate svoje telesno razmerje, se znebite nakopičenega podkožnega maščevja na neželenih mestih, hkrati pa dosežete izgled polnejše in čvrstejše zadnjice z občutno manjšim videzom celulitnih oblog. Zadnjico se lahko poveča s kar nekaj kirurškimi posegi (liposukcija, vbrizgavanje lastne maščobe (brazilski dvig zadnjice), vstavitev vsadkov in dvig zadnjice) s katerimi lahko preoblikujemo in polepšamo zadnjico. 

Najpogostejši razlogi za poseg:

  • ploska in neizrazita zadnjica že od otroštva,
  • nesorazmerna zadnjica zaradi izgube teže,
  • povešena zadnjica kot posledica učinka staranja.

Potek povečanja in dviga zadnjice:

V zadnjih letih je močno v porastu brazilski dvig in povečanje zadnjice, saj omogoča prenos maščobe skozi le nekaj minimentrov velike luknjice, ki omogočajo nevidnost brazgotin.
Brazilski dvig zadnjice predstavlja minimalno invaziven postopek, kjer maščobo, ki jo izsesamo iz drugih delov telesa s pomočjo liposukcije, primerno obdelamo in jo vbrizgamo v vašo zadnjico.  
Drugi način povečanja in dviga zadnjice z vsadki priporočamo osebam, ki imajo premalo podkožnega maščevja, da bi lahko uporabili tehniko brazilskega dviga zadnjice z vbrizgavanjem lastne maščobe. Uporabljamo vsadke okrogle ali kapljičaste oblike, ki jih vstavimo skozi zadnjično mišico skozi rez, ki je skrit v naravni gubi med zadnjicama. Le-ti so posebej prilagojeni povečanju zadnjice in so zato čvrstejši, ker pa jih vstavimo pod mišico, niso tipni in ne motijo pri sedenju ter omogočajo takojšen rezultat.

Okrevanje po dvigu zadnjice

Obdobje okrevanja je relativno kratko v primerjavi z dolgotrajnimi rezultati, ki se pri brazilskem dvigu zadnjice v celoti lahko opazijo v roku 3. mesecev po posegu, saj se pri prenosu nekaj maščobe porazgubi, preostala maščoba pa se do takrat popolnoma prilagodi na novo območje.
V nasprotju pa povečanje in dvig zadnjice z vsadki omogoča takojšnje in trajne rezulate.
Za popolno okrevanje vam priporočamo počitek, upoštevanje navodil zdravstvenega osebja, jemanje predpisanih zdravil, nošenje posebnih kompresijskih oblačil in zmerno gibanje takoj po operaciji, priporočamo pa vam tudi limfno drenažo, ki bo omogočila, da boste z rezultati še bolj zadovoljni.

Kandidati:

Poseg povečanja in dviga zadnjice je zelo učinkovit način za oblikovanje vašega telesa. Vendar pa mora kandidat ustrezati naslednjim pogojem:

  • je stabilen v svoji teži in
  • je v dobrem fizičnem stanju.

Informativna cena povečanja in dviga zadnjice:

Od
4500 €
Ali
125 €
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

  • individualni pregled in posvet
  • operativni poseg
  • uporabo najboljših materialov
  • anestezijo
  • pooperativni pregled.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da je dvig zadnjice pravi poseg zame?

Dvig zadnjice je primeren poseg za vas, če se soočate z majhno, asimetrično ali plosko zadnjico, ki si jo želite preoblikovati in učvrstiti.

Ali je rezultat trajen?

Ker so vsadki vstavljeni pod mišico, niso moteči in ne motijo pri sedenju. Vsadki imajo doživljenjsko dobo in se jih večinoma menja le ob spremembi velikosti, ko to izrazi posameznica. Zamenjati jih boste morali v le zelo redkih primerih, ko se prelomijo, kar je običajno posledica nekvalitetnih vsadkov ali nekvalitetne operacije. V zadnjih letih opravimo veliko več operacij brazilskega dviga zadnjice, ko zadnjico povečamo z lastno maščobo. Tudi tu se prenos maščobe po prvih nekaj mesecih, ko telo izloči vso odmrlo maščobo, šteje za trajno rešitev, saj bo vbrizgana maščoba vzpostavila oskrbo s krvjo in bo normalno delovala ob prenosu na zadnjico.

Kako bo potekalo moje okrevanje po dvigu zadnjice?

Vaše okrevanje je odvisno od tega, kako skrbno boste sledili navodilom svojega kirurga in kako hitro bo vaše celjenje. Običajno se stranke na delo in k normalnim aktivnostim vrnejo v roku enega do dveh tednov.

Koliko časa po posegu povečanja zadnjice z lastno maščobo lahko normalno sedim?

Za nemoteno in čim hitrejše okrevanje vam priporočamo, da pri sedenju vsaj osem tednov uporabljate napihljivo blazino, da boste olajšali nelagodje in preprečili motnje v prenosu maščobe.

Kako poteka povečanje zadnjice z vbrizgavanjem lastne maščobe?

Pri posegu povečanja zadnjice v vbrizgavanjem lastne maščobe kirurg naprej okoli tega predela opravi liposukcijo. Zbere dodatno maščobo, da bo imel dovolj kakovostne maščobe, da lahko opravi postopek. Ko pridobi dovolj maščobe, jo predela in nato ponovno vbrizga v zadnjico. Maščoba se nato prilagodi in ustvari naraven videz, ki bo vaši zadnjici dal želeno trdno in okroglo obliko.

Ali bo pri dvigu zadnjice na njej razvidna brazgotina?

Ker za dvig zadnjice uporabljamo najsodobnejše tehnike prenosa maščob, slednje vključujejo le zelo majhne 1 cm dolge brazgotine, ki so posledica liposukcije, zato brazgotinjenja skorajda ni.

Kako vem, ali je zame primernejši dvig zadnjice z lastno maščobo ali klasični dvig zadnjice z vsadki?

V primeru, da ste zelo suhi, vam dviga zadnjica z lastno maščobo ne svetujemo, zgolj iz razloga, ker za presaditev nimate dovolj maščobe. V tem primeru je za vas bolj primeren dvig zadnjice z vsadki ali za kombinacijo dviga z vsadki in lastno maščobo.

Ali se lahko pri dvigu zadnjice uporabi maščobo nekoga drugega?

Ne, poseg je možen le z uporabo lastne maščobe.

Kaj se bo zgodilo, če se po dvigu zadnjice z lastno maščobo zredim?

 Novo prenesena maščoba v vaši zadnjico bo delovala naenak način kot preostala maščoba v telesu; če boste izgubili težo, je možno, da se bo vaša zadnjica pomanjšala in če jo boste pridobili, je možno, da se bo vaša zadnjica povečala.

Kakšna so tveganja in možni zapleti pri dvigu zadnjice?

Če dvig zadnjice opravi kvalificiran in izkušen kirurg, je nevarnost resnih težav redka. Večina zapletov je manjših, ki jih je možno zlahka odpraviti s pravilnim zdravljenjem in časom. Zapleti so lahko otekanje, okužba, brazgotinjenje in estetsko nezadovoljstvo.

Se lahko dvig zadnjice opravi združeno še s katerim posegom?

Da, veliko žensk se odloči, da dvig zadnjice združi skakšnim izmed postopkov, kot sta liposukcija in odstranitev odvečne kože in maščevja (abdominoplastika).

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form