NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

POVEČANJE IN DVIG ZADNJICE - BBL

Povečanje in dvig zadnjice je poseg, kjer z vbrizgavanjem lastne maščobe ali z vsadki dosežemo polnejšo in lepše oblikovano zadnjico.
povečanje in dvig zadnjice anestezija
ANESTEZIJA
splošna anestezija
povečanje in dvig zadnjice hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
povečanje in dvig zadnjice odsotnost z dela
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni
povečanje in dvig zadnjice
ČAS OKREVANJA
10 - 14 dni
BBL
ODSTRANITEV ŠIVOV
7 - 10 dni
BBL
TRAJANJE POSEGA
60 min

Kakšne so prednosti posega povečanje in dvig zadnjice?

Povečanje in dvig zadnjice ne prinašata le estetskih izboljšav, ampak pripomoreta tudi k povečani samozavesti in boljšemu počutju v lastnem telesu. Poleg tega vam omogoča, da nosite oblačila, ki jih prej morda niste mogli ali si jih niste upali. Povečanje in dvig zadnjice lahko pomaga tudi pri doseganju bolj uravnotežene postave, ki je skladnejša z ostalimi deli telesa.

Z leti vaša zadnjica zaradi sil težnosti in prerazporeditve maščobe izgubi svojo čvrstost. Povečanje in dvig zadnjice izboljša telesne proporce. Istočasno se lahko znebite nakopičenega podkožnega maščevja na drugih, neželenih mestih in ga uporabite za doseganje polnejše zadnjice.

Preoblikovanje zadnjice dvig - povečanje - Estetika Fabjan

Kdo je in kdo ni primeren kandidat za dvig zadnjice?

Pri Estetiki Fabjan se individualno prilagodimo vsakemu kandidatu. Prepričani smo, da je to ključ do uspeha ter obojestranskega zadovoljstva po posegu. Vsak potencialni kandidat za povečanje in dvig zadnjice najprej opravi neobvezujoči posvet s kirurgom. Ko vas kirurg spozna in pregleda, bo lahko ocenil rezultate, ki jih lahko dosežete.

Idealni kandidati za dvig zadnjice so v splošnem tisti, ki so v dobrem zdravstvenem stanju, imajo realna pričakovanja in imajo seveda željo po izboljšanem videzu zadnjice.

Najpogostejši razlogi za poseg so pri naših strankah naslednji:

 • ploska in neizrazita zadnjica že od otroštva,
 • nesorazmerna zadnjica zaradi izgube teže ali po nosečnosti,
 • povešena zadnjica kot posledica staranja in izgube čvrstosti kože.


Poseg odsvetujemo tistim, ki imajo resne zdravstvene težave ali težave s telesno težo (tako ekstremna suhost kot debelost). V primeru, da ste zelo suhi, vam ne svetujemo dviga zadnjice z lastno maščobo, saj morebiti nimate dovolj maščobe. V tem primeru je za vas bolj primeren dvig zadnjice z vsadki ali kombinacija dviga z vsadki in z lastno maščobo. V primeru debelosti pa se bomo najprej posvetili hujšanju in nato še preoblikovanju telesa.

V vsakem primeru vas vabimo na posvet, da se natančno pogovorimo o vseh možnostih, ki jih imate.

Želim posvet

Kako poteka povečanje in dvig zadnjice?

Če na posvetu zadovoljimo vsa vaša pričakovanja (in tudi mi potrdimo, da ste ustrezen kandidat), se bomo dogovorili o datumu posega.

Operacijo izvedemo pod splošno anestezijo in traja nekaj ur, odvisno od posameznika.

Priprava na poseg

Priprava vključuje posvet, kjer si zastavimo cilje in vam natančneje razložimo potek operacije. Dan pred posegom vas bomo poklicali in določili točno uro. V tednih pred operacijo močno svetujemo, da prenehate kaditi. Ostala navodila vam bomo podali na posvetu.

Različni načini dviga zadnjice

BRAZILSKI DVIG ZADNJICE (BBL): V zadnjih letih je močno v porastu brazilski dvig in povečanje zadnjice, saj omogoča prenos maščobe skozi le nekaj milimetrov velike luknjice, ki omogočajo nevidnost brazgotin. Brazilski dvig zadnjice predstavlja minimalno invaziven postopek, kjer maščobo, ki jo izsesamo iz drugih delov telesa s pomočjo liposukcije, primerno obdelamo in jo vbrizgamo v vašo zadnjico.  

Prednost te metode je, da pri povečanju ne uporabimo umetnih snovi in da hkrati odstranimo nakopičeno podkožno maščevje s trebuha, stegen, bokov, ali drugih delov telesa. Omejitev je, da se po prenosu nekaj maščobe naravno raztopi, zato rezultate ne moremo v popolnosti predvideti. Včasih je postopek potrebno ponoviti.

Poseg obsega:

 • Anestezija: Najprej pacienta uspavamo z anestezijo, da se zagotovi njegovo udobje in varnost med postopkom.
 • Liposukcija: Sledi liposukcija, s katero odstranimo maščobo z drugih delov telesa, kjer je odveč. To je lahko trebuh, stegna, hrbet ali korekcija nadlahti. Maščobo odstranimo s pomočjo posebnega instrumenta, ki se imenuje kanila.
 • Obdelava maščobe: Zbrano maščobo nato obdelamo. To pomeni, da jo prečistimo, da odstranimo tekočino in poškodovane maščobne celice. Tako dobimo visoko kakovostno maščobo, ki je primerna za brazilski dvig zadnjice.
 • Injiciranje maščobe: Maščobo nato injiciramo (vbrizgamo) v zadnjico. To kirurg naredi zelo previdno in natančno, da oblikuje lepo, naravno oblika. Količina in mesto injiciranja individualno prilagodimo vsakemu pacientu, da dosežemo najboljši možni rezultat.
 • Okrevanje: Po operaciji boste prejeli podrobna navodila za okrevanje. V naslednjih tednih se bo maščoba prilagodila in integrirala v novo okolje.


DVIG IN POVEČANJE Z VSADKI
: Ta način povečanja in dviga zadnjice priporočamo osebam, ki imajo premalo podkožnega maščevja, da bi lahko uporabili tehniko brazilskega dviga zadnjice z lastno maščobo. Vsadke vstavimo skozi zadnjično mišico skozi rez, ki je skrit v naravni gubi med zadnjicama.

Silikonski vsadki so, tako kot npr. vsadki pri povečanju prsi, skrbno izbrani in preverjeni s strani evropskih in ameriških zdravstvenih organizacij. Vsadki so tudi posebej prilagojeni povečanju zadnjice in so zato čvrstejši. Ker jih vstavimo pod mišico, niso tipni in ne motijo pri sedenju. Omogočajo  takojšen rezultat.

Poseg obsega:

 • Anestezija: Tudi tukaj postopek začnemo s splošno anestezijo.
 • Rez: Naredimo rez, običajno v zgornjem delu medzadnjične razpoke. To omogoča, da bodo morebitne brazgotine manj opazne.
 • Vstavljanje vsadka: Vsadek, ki je običajno izdelan iz trdnega silikona, vstavimo v mišično tkivo zadnjice. To daje dodaten volumen in izboljšuje obliko zadnjice.
 • Zaključek posega: Po vstavitvi vsadkov skrbno zapremo reze.
 • Okrevanje: Po posegu boste prejeli navodila za nego in okrevanje. Normalno je, da občutite nekaj nelagodja ali bolečine, ki ju bo mogoče obvladovati s protibolečinskimi zdravili.

Oba postopka izvajamo z najvišjimi standardi varnosti in strokovnosti. Vaše zadovoljstvo in dobro počutje sta naša prioriteta.

Kako vem, ali je zame primernejši dvig zadnjice z lastno maščobo ali klasični dvig zadnjice z vsadki?

Najboljšo metodo za vas bomo določili skupaj, na posvetu. Tisti, ki imajo na voljo dovolj lastne maščobe za presaditev in si želijo naravnejši videz, se pogosto odločijo za dvig zadnjice z lastno maščobo. Po drugi strani pa klasični dvig zadnjice z vsadki omogoča večje spremembe oblike in velikosti. Na koncu velja, da je vsaka oblika telesa edinstvena in si zasluži individualiziran pristop.

Kako poteka okrevanje po dvigu zadnjice?

Po posegu vam namestimo kompresijsko oblačilo, ki bo pripomoglo pri oblikovanju pravilne oblike zadnjice med okrevanjem. Obdobje okrevanja se razlikuje od osebe do osebe in je odvisno tudi od vrste posega. Po dvigu zadnjice je normalno, da občutite nekaj nelagodja ali bolečine, ki jih je mogoče obvladovati z analgetiki. Prvih nekaj dni boste morda potrebovali pomoč pri vsakodnevnih opravilih. Običajno se stranke na delo in k normalnim aktivnostim vrnejo v roku enega do dveh tednov.

Podrobnejša navodila za domačo nego vam bomo podali po posegu.

Koliko časa po posegu povečanja zadnjice z lastno maščobo lahko normalno sedim?

Priporočamo, da se ne usedate neposredno na zadnjico vsaj dva tedna po posegu. Kasneje boste za sedenje najprej uporabljali posebno blazinico, nato pa lahko sedite normalno. Takrat se lahko tudi vrnete k delu, če je to pretežno pisarniško (za več gibanja svetujemo še kak dan počitka).

Kakšna je cena povečanja in dviga zadnjice?

Cena dviga zadnjice je odvisna od specifik vsakega posameznika in jo določimo ob koncu posveta.
Okvirna cena od:
3.500 €
Ali
100 €
mesečno na 36 obrokov
Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Cena posega vključuje:

 • individualni pregled in posvet,
 • anestezijo,
 • operativni poseg,
 • uporabo najboljših materialov,
 • pooperativni pregled.

Kakšna so tveganja in možni zapleti pri dvigu zadnjice?

Kot vsak kirurški poseg, ima tudi dvig zadnjice določena tveganja, ki pa so zelo redka, če bo poseg opravil usposobljen strokovnjak in če boste sledili navodilom za okrevanje. Možni zapleti vključujejo okužbo, krvavitev, nezadovoljstvo z rezultati in potrebo po dodatnih operacijah. Pred posegom se bomo z vami pogovorili o vseh možnih tveganjih in kako jih lahko zmanjšamo.

Želim posvet

Pogosta vprašanja

Ali je rezultat trajen?

Ker so vsadki vstavljeni pod mišico, niso moteči in ne motijo pri sedenju. Nimajo roka trajanja. Pri zamenjavah gre v večini primerov za estetske želje po spremembi velikosti ali splošni osvežitvi. Zamenjati jih boste morali le v redkih primerih, če se prelomijo, kar je običajno posledica nekvalitetnih vsadkov ali nekvalitetne operacije. V naši kliniki večino operacij brazilskega dviga zadnjice opravimo z lastno maščobo, ker smatramo, da je to dolgoročnejše bolj varen poseg. Pri preoblikovanju zadnjice z vsadki so pogosto pojavljajo vnetja, saj se vsadki nahajajo ob zadnjični odprtini, ki služi defekaciji.

Ali bo pri dvigu zadnjice na njej razvidna brazgotina?

Ker za dvig zadnjice uporabljamo najsodobnejše tehnike prenosa maščobe, slednje vključujejo le zelo majhne 1 cm dolge brazgotine, ki so posledica liposukcije, zato brazgotinjenja skorajda ni. Tudi pri posegu z vsadki skušano reze narediti tako, da so brazgotine kar najmanjše.

Ali se lahko pri dvigu zadnjice uporabi maščobo nekoga drugega?

Ne. Za dvig zadnjice z lastno maščobo lahko uporabimo le maščobo iz vašega telesa, saj bi telo maščobo nekoga drugega prepoznalo kot tujek in jo zavrnilo.

Kaj se bo zgodilo, če se po dvigu zadnjice z lastno maščobo zredim?

Novo prenesena maščoba v vaši zadnjico bo delovala na enak način kot preostala maščoba v telesu. Če boste izgubili težo, je možno, da se bo vaša zadnjica pomanjšala in če jo boste pridobili, je možno, da se bo vaša zadnjica povečala.

Se lahko dvig zadnjice opravi združeno še s katerim posegom?

Seveda. Dvig zadnjice pogosto opravimo v kombinaciji z drugimi estetskimi posegi, kot so liposukcija drugih delov telesa ali abdominoplastika, da dosežemo bolj harmoničen in uravnotežen videz. O vaših željah se bomo pogovorili na posvetu.

Sorodna vsebina

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form