NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

ODSTRANJEVANJE ZNAMENJ

Redna kontrola vaših kožnih znamenj je pomembna, če tudi vas ta morda estetsko ali fizično ne motijo.

Ukrepajte še predno vaša znamenja postanejo asimetrična, spremenijo barvo ali obliko.

PREGLEJ & ODSTRANI ZNAMENJE

Naročite se na pregled ali odstranitev vaših kožnih znamenj in zagotovite sebi ter svoji družini varno, zdravo in mirno izpostavljanje soncu!

"Kožni rak je najpogostejši rak pri ljudeh."
Vir: Onkološki inštitut Ljubljana

✓ Strokoven Pregled Brez Čakalnih Dob

✓ Zgodnje in 98,7% Uspešno Odkrivanje Kožnih Bolezni

✓ Možnost Histološkega Pregleda Tkiva

✓ Varna Odstranitev Znamenja Brez Brazgotin
✓ Pregled in Odstranitev že v Enem Obisku

✓ Odstranitev Znamenj na 4 Lokacijah po Sloveniji

✓ Več kot 27.000 zadovoljnih strank

✓ Več kot 147.000 uspešno odstranjenih znamenj

Vsak posameznik ima na svojem telesu povprečno
OD 30 DO KAR 40 ZNAMENJ

Ker imamo tako veliko število znamenj, je ključnega pomena, da  jih preventivno pregledamo vsaj enkrat letno. Še posebej je za vas pomembno, da znamenja pregledate pred izpostavitvijo sončnim žarkom in tudi po sončenju. Pomembno je še pravočasno odstranjevanje opaženih sprememb, ki prepreči razvoj hujših bolezni.

Kožne tvorbe in pigmentna znamenja lahko odstranimo v katerem koli starostnem obdobju. Sam poseg traja nekaj minut in za seboj ne pusti brazgotine.

PREGLEJ & ODSTRANI ZNAMENJE
odstranjevanje znamenj
odstranitev znamenja
TRAJANJE POSEGA
5 - 10 min
odstranitev znamenja
ANESTEZIJA
lokalna anestetična krema
odstranitev znamenja
HOSPITALIZACIJA
ni potrebna
odstranitev znamenja
ČAS OKREVANJA
odstranitev znamenja
ODSOTNOST Z DELA
ni potrebna
odstranjevanje znamenj

Samopregledovanje znamenj z metodo ABCDE

Znamenja, ki so opazno spremenila videz ali so značilna za katero koli od levo omenjenih težav, so potencialno rakava in ​​jih je treba čim prej preveriti. Oglasite pri enem izmed naših specialistov, ki vam bo znal svetovati.

Za odstranitev znamenja pa se lahko odločite tudi, če vam povzroča neprijetnosti, kot sta drgnjenje in zatikanje ob oblačila.

Varna odstranitev znamenja brez brazgotin

V le enem obisku lahko poleg pregleda znamenje tudi odstranimo.
Laserji so odobreni za uporabo v medicinskem okolju in so eden najbolj učinkovitih načinov zdravljenja kožnih poškodb in neželenih znamenj ter nepravilnosti.

Laserska odstranitev znamenja je dovolj učinkovita in poteka dovolj globoko, da se znamenje ne ponovi. V redkih primerih je potreben ponoven poseg. Po odstranitvi ni potrebno šivanje rane, ker je to manj invaziven poseg od izreza, tudi celjenje poteka hitreje in manj je krvavitev.

PREGLEJ & ODSTRANI ZNAMENJE
odstranitev znamenja

Kako poteka pregled z dermatoskopom?

V dermatološki ambulanti znamenja pregleda zdravnik z dermatoskopom, ki mu znamenja osvetli, poveča in omogoči globljo preglednost skozi vrhnje sloje kože. Na ta način na podlagi dermatoloških kriterijev loči sumljiva od nesumljivih znamenj. Sumljiva znamenja odstranimo kirurško in jih pošljemo na histološko analizo za končno diagnozo; nesumljiva pa na željo pacienta lahko odstranimo lasersko.

Čeprav večina pigmentnih znamenj na telesu ni nevarnih, jih je zaradi možnosti, da bi se iz njih razvil kožni rak, kljub temu potrebno opazovati.

Na dermatološke preglede znamenj prav tako hodimo redno – pogostost je odvisna od tipa kože,  vrste in števila znamenj, vsekakor pa priporočamo en obisk letno.

Digitalna dermatoskopija - FotoFinder

Nadgradnja dermatoskopa in trenutno najsodobnejši in vrhunski pripomoček v svetovnem merilu za objektivno spremljanje  in dokumentiranje kožnih znamenj, je FOTOFINDER, katerega smo za naše paciente nabavili tudi na kliniki Dr. Fabjan v Šenčurju.

V njem je združenih več postopkov, katere sistem s pomočjo umetne inteligence opravi sam:

  • skeniranje in fotografiranje celega telesa z vseh strani
  • avtomatizirana takojšnja analiza znamenj in prepoznava sumljivih ter novonastalih znamenj (v primerjavi z zadnjo shranjeno sliko pacienta)
  • digitalna dermatoskopija
  • individualna analiza znamenj

Komu je namenjen FotoFinder?

Fotofinder je najsodobnejša tehnologija, ki omogoča spremljanje in sledenje znamenj skozi čas. Še posebej je priporočljiv pri ljudeh, ki:

  • so imeli že dokazan maligni melanom,
  • imajo v ožjem sorodstvu prisotno diagnozo malignega melanoma,
  • imajo veliko pigmentnih znamenj po telesu (več kot 50),       
  • so svetle polti in so na sonce bolj občutljivi, ker jih hitreje opeče,
  • so imeli v otroštvu hude sončne opekline z mehurji.
Fotofinder_pregled znamenj_estetika fabjan

Številne prednosti FotoFinderja

Njegova največja prednost je v shranjevanju podatkov, s pomočjo katerih skozi leta sledimo spremembam posameznih znamenj in razvoju novih pojavov na koži. Sistem sam prepozna znamenja, ki so od prejšnjega pregleda nastala na novo ali so se pričela spreminjati in nas na to opozori.

Dermatološki pregled z vključeno obdelavo s Fotofinderjem traja približno 20 minut. Pomembne slike shranimo v naš arhiv.

S Fotofinderjem in vrhunskimi dermatologi so vaša znamenja pri nas najbolje obravnavana.

Kako poteka okrevanje po laserski odstranitvi znamenja?

Vidnih posledic skoraj ni, koža bo le spremenila svojo barvo v svetlejši odtenek. Pomembno je, da ste še naprej pozorni na svoje telo in na kakršnakoli znamenja, ki so se skozi čas spremenila.

Poleg tega je nujno, da zmanjšate izpostavljenost soncu in nosite kremo za sončenje. Pazite na svoje celotno telo in ne ignorirate območij, ki jih morda ne boste mogli redno pregledovati.

PREGLEJ & ODSTRANI ZNAMENJE

Pogosta vprašanja

Ali odstranjevanje znamenj pušča brazgotine?

Večina metod odstranjevanja znamenj, vključno z laserskim odstranjevanjem, ne pušča vidnih brazgotin. Vsaka rana, ki ostane po postopku, se običajno zaceli v približno 7 do 14 dneh. Sled odstranitve lahko ostane v obliki svetlejše kože.

Ali lahko odstranim znamenja, če sem noseča?

Med nosečnostjo vam svetujemo, da se o vaših možnostih odstranjevanja znamenj natančno pogovorite z dermatologom. Med nosečnostjo se lahko znamenja spremenijo, zato je še posebej pomembno, da si jih takrat redno pregledujete in da jih spremljamo.

Kako preprečim, da bi se pojavila nova znamenja?

Nekateri ljudje so genetsko nagnjeni k razvoju večjega števila znamenj, medtem ko lahko pri drugih nastanek novih znamenj povzroči izpostavljenost sončni svetlobi. Za preprečevanje nastajanja novih znamenj je pomembno uporabljati kremo za sončenje z visokim faktorjem zaščite pred UV žarki in UVA žarki, nositi zaščitna oblačila in se izogibati neposredni sončni svetlobi.

Ali je mogoče znamenje odstraniti brez uporabe laserja?

Da, obstajajo alternativne metode odstranjevanja znamenj, ki ne vključujejo uporabe laserja. V nekaterih primerih lahko uporabimo kirurško ekscizijo (izrez) ali krioterapijo (uporaba ekstremnega mraza za uničenje tkiva znamenja). Izbor metode je odvisen od vrste, velikosti in lokacije znamenja, pa tudi od individualnih preferenc pacienta.

Ali lahko po odstranitvi znamenje zraste nazaj?

Večina znamenj po odstranitvi ne zraste nazaj. Pri tem je pomembno, da na vaši koži ne smejo ostati nobene celice znamenja, če ne se lahko znamenje ponovno pojavi. Dermatolog, ki bo izvajal poseg odstranitve, mora biti zato natančen in temeljit, vi pa morate kot dodaten korak po postopku redno pregledovati območje odstranjenega znamenja in nas obiskati, če opazite kakršnekoli spremembe.

Sorodna vsebina

Prijavite se na preventivni pregled odstranitve znamenja z zdravnikom specialistom

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za odstranitev vašega znamenja.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Joj, nekaj se je zalomilo pri izpolnjevanju obrazca.