NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

ODPRAVA SMRČANJA s FOTONA NIGHTLASE

Fotona NightLase je varna in učinkovita metoda z laserjem za zdravljenje in odpravo smrčanja.

S smrčanjem ima težave približno 30% ljudi. Pogosto odvzame kvaliteten spanec tistemu, ki smrči, še bolj pogosto pa kvari spanec spalnemu partnerju.
Pomanjkanje kvalitetnega spanca vodi v številne zdravstvene težave, kot so utrujenost, razdražljivost, izčrpanost, motnje koncentracije in spomina.

povečanje prsi trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
15 - 30 min
povečanje prsi anestezija
ANESTEZIJA
ni potrebna
povečanje prsi hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
ni potrebna
povečanje prsi čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
takoj
povečanje prsi odsotnost z dela
ODSOTNOST Z DELA
ni potrebna

Lasersko zdravljenje smrčanja

NightLase je učinkovita in hkrati neboleča metoda za lasersko odpravljanje smrčanja. To potrjujejo številni pacienti, ki so s to metodo prenehali smrčati.
Na tržišču so sicer prisotne številne kirurške in nekirurške metode za odpravo smrčanja, ki pa se niso izkazale za tako učinkovite in uspešne kot je metoda NightLase. Kirurške metode so poleg invazivnosti posega, povezane tudi z visokim tveganjem ter relativno nizko uspešnostjo odprave smrčanja.
Edina do sedaj učinkovita metoda za zdravljenje smrčanja, ki jo ponujamo tudi v naši kliniki, je terapija s Fotona laserjem Nightlase, ki dokazano zmanjša smrčanje in apneje v spanju. Deluje na principu erbijevega laserja, ki v mehkih tkivih sproži tvorbo novega kolagena, kar povzroči zategovanje mehkega  neba in okoliških tkiv. Posledica je dvig mehkega neba in zategnitev orofarinksa, zaradi česar postanejo dihalne poti bolj prehodne.

Želim posvetNeboleča metoda odprave smrčanja

Kaj je smrčanje?

Smrčanje je zvočna vibracija, ki je posledica zoženja ali zapore na enem ali  več mestih v ustni, nosni ali žrelni votlini. Obstrukcija ali zapora se lahko pojavi na več odsekih. Najpogostejša mesta so:

Smrčanje se pojavi, ko pretok zraka povzroči vibriranje tkiva v predelu nosu in grla. Do tega pride zaradi ozke faringealne (žrelne) dihalne poti v grlu, ustih ali nosu. Za pomoč pri zdravljenju spalne apneje in smrčanja uporabljamo Fotonino terapijo NightLase. To je neinvazivna laserska metoda, ki izboljša kakovost spanca.

Na sliki so obarvana področja na katera delujemo s Fotona laserjem. Niže si lahko ogledate še predstavitveni video poteka terapije.

Zapora dihanja - vzroki za smrčanje

Kaj je spalna apneja?

Pri smrčanju lahko pride tudi do zapore dihanja, pri čemer pacient za nekaj sekund pa vse do minute preneha z dihanjem, kar imenujemo spalna apneja. Nezdravljena spalna apneja povzroča hudo utrujenost ter poveča tveganje za kardiovaskularne bolezni, kot sta srčni infarkt in možganska kap. Zato je zelo pomembno, da spalno apnejo pravočasno odkrijemo in pričnemo z zdravljenjem.

Zakaj je spanje pomembno?

Spanje je osnovna človekova potreba. Urejeno in kvalitetno spanje je vzrok za boljše razpoloženje, vpliva na psihomotorično uspešnost in boljši imunski odziv.

Spanje je povezano s številnimi fiziološkimi, vedenjskimi in kognitivnimi sistemi. Vpliva na dober spomin, imunski odziv, uravnava inspodbuja pravilno delovanje hormonov, prispeva k srčno-žilni regulaciji, telesni temperaturi in k številnim drugim pomembnim telesnim funkcijam. Zato pomanjkanje in slaba kakovost spanja  lahko vodita v številne zdravstvene težave.

Eden izmed pogostih vzrokov za slabo spanje je tudi smrčanje, ki pa ga na srečo lahko pozdravimo. Smrčanje pogosto lahko negativno vpliva na vaše in partnerjeve življenjske in spalne navade. Pomanjkanje spanja zaradi smrčanja povzroča utrujenost, razdražljivost in težave s koncentracijo. Nezdravljena spalna apneja je lahko vzrok tudi za resnejše zdravstvene težave, kot so nereden srčni utrip (aritmija), bolezni srca in visok krvni tlak, lahko pa vodi celo do možganske kapi. Zato je zelo pomembno, da se pravočasno odločimo za zdravljenje.

Kakšne so posledice smrčanja?

Osebe, ki smrčijo so lahko izpostavljene številnim tveganjem, kot so:

Kako odpraviti smrčanje - prednosti laserskega zdravljenja

NightLase je revolucionarna in povsem neinvazivna terapija z laserjem, ki vpliva na zmanjšanje  smrčanja in spalne apneje.

Kdo je primeren kandidat za lasersko zdravljenje smrčanja?

Lasersko terapija NightLase je povsem varna metoda, zato je primerna za vsakogar s težavami s smrčanjem. Najboljše rezultate smo doslej dosegli pri pacientih, ki smrčijo zaradi ohlapnosti tkiva mehkega neba.
Primernost pacienta za tovrstno zdravljenje in število terapij oceni zdravnik na posvetu.
V splošnem je potrebnih tri do pet terapij v razmaku sedem do deset dni. Posamezna terapija traja od 15 do 30 minut.

Kako poteka terapija z Nighlase?

Zdravljenje s pomočjo laserja po metodi NightLase poteka neboleče, brez rezanja in brez prodiranja v tkiva mehkega neba. Z laserjem delujemo na tkiva mehkega neba na tak način, da se tkiva v mehkem nebu skrčijo, s tem pa se poveča napetost v mišicah in tkivih. Mehko nebo se pri tem odmakne od zadnje stene žrela, zato ne prihaja več do vibracij med dihanjem. Pri tem se poveča prehodnost nosu kar izboljša dihanje skozi nos.
Takoj po posegu lahko pacient normalno opravlja vse funkcije in ne potrebuje počitka.
V povprečju je potrebnih tri do pet terapij, ki si sledijo na sedem do deset dni. Posamezen tretma traja približno 30 minut. Po zaključenem zdravljenju proporočamo vzdrževalni obnovitveni tretma enkrat letno.

Kako poteka okrevanje?

Lasersko zdravljenje smrčanja je nekirurški, neinvazivni in neboleč postopek, ki ne zahteva posebne oblike okrevanja. Takoj po terapiji se lahko odpeljete domov in nadaljujete z vašo običajno vsakodnevno rutino.
Pacienti lahko nekaj dni po prvi terapiji občutijo rahlo praskanje v žrelu, ki spominja na občutek ob zaužitju prevroče tekočine. Pojavi se zaradi segrevanja in zategovanja struktur na mestu delovanja laserja. Pri nadaljnih terapijah tega nelagodja ni.

Kakšna je uspešnost zdravljenja

Z rezultati smo na naši kliniki zelo zadovoljni. Izjemno redki so primeri kjer se stanje po terapiji ne bi izboljšalo.
Glede na dosedanje raziskave je uspeh zdravljenja po opravljenih petih terapijah 90%; več kot  80% pacientov  pa poroča o lažjem dihanju.

Pred in po uspešnem posegu odprave smrčanja
Lasersko zdravljenje smrčanja - prej/ potem; Courtesy of: Luis Mansilla, MD; Fotona NightLase®

Kakšni so stranski učinki terapije z laserjem?

Terapija z Nightlase je povsem varna metoda zdravljenja smrčanja. Stranskih učinkov praktično ni. Edino kar boste lahko zaznali po prvi terapiji je rahlo prasketanje v žrelu, ki pa ni prisotno ob nadaljnih terapijah.

Želim posvet

Pogosta vprašanja

Ali je kakšna starostna omejitev za terapijo?

Terapijo z laserjem izvajamo pri starejših od 18 let, pri mlajših pa zgolj ob klinični indikaciji in ob privolitvi staršev. Zgornje starostne omejitve ni.

Ali je terapija z Nightlase boleča?

Poseg se običajno izvaja v lokalni anesteziji in traja približno pol ure. Po posegu lahko takoj zapustite kliniko. V primeru splošne anestezije, pa vas bomo nekaj ur dlje zadržali na kliniki na opazovanju, a boste domov lahko odšli še isti dan.

Ali so rezultati trajni?

Po zadnji terapiji z Nightlase priporočoma obnovitveni vzdrževalni tretma enkrat letno.

Koliko časa traja okrevanje po zadnji terapiji?

Zdravljenje z Nightlase je nekirurški postopek, zato je čas okrevanja zelo kratek. Že takoj po posamezni terapiji boste lahko nadaljevali z ustaljeno rutino.

Koliko terapij je potrebnih za odpravo smrčanja?

Število terapij bo določil zdravnik na prvem posvetu. Na podlagi zbranih informacij in pregleda bo ocenil ali ste primerni za tovrstno metodo zdravljenja smrčanja. V povprečju je potrebnih tri do pet terapij v razmaku 7 do 10 dni. Po zadnji terapiji priporočamo enkratni obnovitveni tretma na 12 mesecev.

Koliko se naročim na zdravljenje?

Našim pacientom se trudimo ponuditi vrhunsko izkušnjo, zato vas vabimo, da se o vseh želenih aspektih posega pogovorite z našim zdravnikom, ves čas pa vam je naše strokovno osebje na voljo tudi po telefonu in mailu.

Na posvet se lahko prijavite preko obrazca tukaj, s klicem na tel. 051327500 ali preko maila estetika@fabjan.si.

Sorodna vsebina

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Želim posvet