NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Urinska inkontinenca in ohlapna nožnica!

Predstavljamo najnovejšo metodo zdravljenja urinske inkontinence. Ta ni le učinkovita, temveč je tudi enostavna in predvsem VARNA!

KAJ JE SINDROM OHLAPNE NOŽNICE?

O sindromu ohlapne nožnice govorimo, ko občutek v intimnih predelih ni enak, da spolnost s partnerjem doživljata manj intenzivno ali da ima preprosto preširoko nožnico. Vzroki: prekomerno raztezanje nožnice ob porodu, prirojena slabost vezivnega tkiva in procesi staranja.

KAJ JE STRESNA URINSKA INKONTINENCA?

Stresna urinska inkontinenca (SUI) je pogosta težava žensk. Kaže se z nehotenim uhajanjem urina pri hoji po stopnicah, kihanju, kašljanju, teku, spolnih odnosih, smehu, itd..Vzroki: oslabelost zapiralnega mehanizma sečnice, obporodne poškodbe, pomanjkanja ženskih spolnih hormonov, dolgotrajno povečan pritisk v trebuhu, ki se pojavlja pri kroničnem kašlju, debelosti ali dvigovanju težkih bremen.

POSTOPEK LASERSKEGA ZDRAVLJENA OHLAPNE NOŽNICE IN SUI

S pogovorom in z ginekološkim pregledom ugotovimo statiko medeničnega dna, ugotavljamo sindrom ohlapne nožnice in grobo ocenimo stopnjo SUI.

Zelo pogosto sta SUI in sindrom ohlapne nožnice povezana, zato našim pacientkam v enem posegu, z zamenjavo laserske sonde nudimo zdravljenje obeh.

Prijavite se na brezplačen posvet, kjer se boste z ginekologom pogovorili o svoji težavi. Za dodatna vprašanja nas lahko pokličete tudi na 051 327 500.