NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

UROLOGIJA in genitalna kirurgija

Spermatokela je cista v predelu obmodka testisa in je napolnjena s tekočino, ki lahko vsebuje spermije.
Hidrokela testisa je akumulacija serumske tekočine okoli testisa (vodena kila). Nastane kot posledica sekrecije iz ovojnice testisa v mošnji. Ovojnico imenujemo tunika vaginalis.
Varikokela ali varice skrotuma so razširjene vene okrog testisa. Nastanejo zaradi motenega odtoka venske krvi.
Penilna proteza za zdravljenje erektilne disfunkcije.
‍Vazektomija - Sterilizacija moškega je kirurški poseg, pri katerem se opravi prerezanje semenovoda v predelu mošnje obojestransko.
Erektilna disfunkcija (ED) je definirana kot bolezensko stanje za katerega je značilno, da se sama otrdelost spolnega uda težko vzpostavi in/ali težko vzdržuje v dovoljšnji meri, da omogoča zadovoljiv penetrativni spolni odnos.
Z namenom augmentacije spolovila oz podaljšanja penisa, je dokazano edina učinkovita rešitev kirurški poseg.
Penis web ali scrotum web imenujemo stanje pri katerem je peno-skrotalni kot pomaknjen vzdolž penilnega telesa. Stanje je lahko prirojeno, lahko pa tudi pridobljeno in je najpogosteje posledica fimoze (ko kože prepucija penisa ni možno potegniti vzdolž glansa) ali posledica operativnega zdravljenja fimoze - cirkumcizije.
Prerez frenuluma (frenulotomija) je prekinitev kratke kože frenuluma na penisu.
Obrezovanje penisa (cirkumcizija) je kirurška odstranitev prepucije penisa, kože, ki pokriva glavo penisa. Včasih se je cirkumcizija opravila iz tradicionalnih prepričanj, danes pa se vse več moških odloča za ta poseg predvsem zaradi zdravstvenih razlogov.
Kirurška vstavitev testikularne proteze (implant) je kirurški postopek, s katerim se v mošnjo vstavi testikularna proteza.
Kongenitalna - prirojena ukrivljenost spolovila je stanje, ki označuje ukrivljeno spolovilo od rojstva. Najpogosteje je ukrivljenost ventralna, lahko pa tudi dorzalna ali lateralna. S korekcijo pripomoremo k izravnavi spolovila, ohranitvi dolžine spolovila in vzpostavitvi ustrezne trdnosti, ki omogoča zadovoljiv penetrativni spolni odnos.
Redukcija skrotuma je odstranitev odvečne kože mošnje.
Peyronijeva bolezen penisa je ukrivljenost penisa, ki se pojavi kot posledica bolezenskega dogajanja vezivnega tkiva tunike (tunica albuginea) brecilnega telesa penisa.

Strokovnjak, ki mu lahko zaupate

Urologija, Miloš Petrović spec. urolog

Miloš Petrović, dr. med., spec. urolog

Študij medicine je opravil na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Urologijo je specializiral v Ljubljani. Področji delovanja sta urologija in urogenitalna rekonstruktivna kirurgija.

Na svoji profesionalni poti se je izobraževal in pridobival izkušnje v številnih priznanih centrih v Evropi in širše. Več let je sodeloval s kliničnim centrom Cattinara v Trstu, kjer je sodeloval na področju rekonstruktivne kirurgije genitalij, sečnice in na področju spremembe spola. Njegovo strokovno delo je objavljeno v tuji literaturi.

Aktivno sodeluje s svetovno priznanim centrom za genitalno rekonstrukcijo v Beogradu.

Je član Združenja urologov Slovenije, Slovenske sekcije za spolno medicino (SSSM) in član interdisciplinarnega konzilija za potrditev spolne identitete Slovenije.

VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form