NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Operacija hidrokele (vodene kile)

Hidrokela testisa je akumulacija serumske tekočine okoli testisa (vodena kila). Nastane kot posledica sekrecije iz ovojnice testisa v mošnji. Ovojnico imenujemo tunika vaginalis.
cirkumcizija trajanje posega
TRAJANJE POSEGA
45 min
cirkumcizija anestezija
ANESTEZIJA
splošna/lokalna
cirkumcizija hospitalizacija
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična/ 1 noč
cirkumcizija čas okrevanja
ČAS OKREVANJA
14 dni
cirkumcizija nazaj k spolnosti
NAZAJ K SPOLNOSTI
4 - 6 tednov

Ključna dejstva o posegu

Najpogostejši razlogi za poseg:

Za odstranitev hidrokele se odsvetuje aspiracija (drenaža) tekočine z iglo, saj je velika verjetnost, da se bo ta ponovno pojavila.  

Hidrokela je nenevarno stanje, ki ga ne smemo enačiti s tumorjem testisa, je pa le tega potrebno izključiti. Hidrokela ne okvari delovanja testisa in ne vpliva na plodnost. Funikulokela je podobno stanje, vendar se v tem primeru serozna tekočina nabira višje v poteku semenskega povesma. Hidrokela je diagnosticirana s pomočjo kliničnega pregleda in s pomočjo slikovnih metod, kot je ultrazvok.

Operacija hidrokele (vodene kile)

OPERACIJA HIDROKELE

Izrezanje hidrokele (vodene kile) je poseg, s katerim izpraznemo tekočino znotraj ovojnice testisa. Namen kirurškega posega je tudi preprečitev ponovnega nastanka.

V primeru, da se hidrokela poveča, se pojavijo težave pri prekomerni velikosti in vas lahko ovira pri vsakodnevnih opravilih. Pojavi se lahko bolečina v modih in občutek polnosti nad modi. Hidrokelo lahko spremljajo tudi ponavljajoča se vnetja testisa.

Na dan posega vas bo urolog ponovno pregledal in preveril, ali ste popolnoma seznanjeni o vašem posegu in zdravljenju.  

Hidrokela se izreže v lokalni anesteziji, v sedaciji ali tudi v splošni anesteziji. Opravi se kirurški rez kože mošnje, ki je minimalen glede na samo velikost hidrokele. Nato sledi rez same ovojnice in izpraznitev vsebine (tekočine). Ovojnico testisa v primeru prevelike velikosti izrežemo in jo prilagodimo, nato pa testis z obmodkom položimo nazaj v mošnjo, kirurško rano anatomsko zašijemo ter nastavimo prevezo.

Brazgotina se nahaja v poteku kožnih gub mošnje in je dolžine nekaj centimetrov.

INFORMATIVNA CENA

od 
1.750 €
ali
49 €
mesečno na 36 obrokov  

Cena posega vključuje:

VPRAŠAJTE NAS ali se PRIJAVITE NA POSVET S KIRURGOM SPECIALISTOM

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam odgovorimo ali vas kontaktiramo, da z vami poiščemo najboljši termin za posvet. Posvet je popolnoma neobvezujoč.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form