NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Botulinum toksin

Glajenje gub na različnih predelih telesa, v glavnem obraza. Trajnost rezultata je štiri do šest mesecev.
operacija krčnih žil
TRAJANJE POSEGA
10 - 30 min
operacija krčnih žil cena
ANESTEZIJA
ni potrebna
operacija krčnih žil cena
HOSPITALIZACIJA
ni potrebna
operacija krčnih žil
ČAS OKREVANJA
/
operacija krčnih žil
ODSOTNOST Z DELA
ni potrebna

Botulinum toksin (Dysport, Vistabel in drugi preparati) se uporablja na različnih delih obraza in deluje tako, da povzroča začasno paralizo mišic, v katere ga vbrizgamo. S tem gube postanejo manjše in manj izrazite. Lahko se ga uporablja tudi v predelu pazduh, stopal ali dlani za omejevanje potenja. Aplicira se ga s tanko iglo z več zbodljaji v želen predel. Učinek se ponavadi pojavi v roku štirih dni in je največji po dveh tednih. Trajnost rezultata je štiri do šest mesecev.

Tveganja

Vsak poseg je povezan z določenimi tveganji. Zato je pomembno, da razumete in sprejmete morebitna tveganja in zaplete, ki so z njimi povezani. Kljub temu, da se pri večini pacientov stranski učinki ne razvijejo, je pomembno, da se natančno pogovorite o tveganjih, možnih komplikacijah, omejitvah in posledicah uporabe preparatov botulinum toksina.

Nevšečnosti po posegu

Možno je, da po injekciji  nastopi krvavitev, ki je ponavadi omejena in se kaže z modrico. V zelo redkih primerih so lahko zaradi krvavitve potrebni še dodatni postopki, tudi kirurški. Za čim manjšo možnost tovrstnih zapletov je pomembno, da je zdravnik opozorjen na morebitno motnjo strjevanja krvi, 14 dni pred posegom pa se prekine jemanje preparatov, ki lahko vplivajo na proces strjevanja krvi, kot so Aspirin, vitamin E, preparati ginka in drugi. V primeru jemanja kumarinov (Marivarin, Sintrom in drugi) se po navodilih zdravnika preide na nadomestno zdravljenje. Manjša in ponavadi neopazna oteklina normalno nastopi po aplikaciji botulinum toksina, prav tako so normalno po aplikaciji vidna mesta zbodljajev. Oba pojava izzvenita v nekaj dneh. V prvih dneh po aplikaciji botulinum toksina so možni glavoboli, ki navadno v roku dveh tednov povsem izzvenijo. Posebej pri prvi aplikaciji botulinum toksina lahko nastopi občutek prekomerne ‘zategnjenosti’ kože. Ta občutek ponavadi izzveni v  dveh tednih. Po uporabi botulinum toksina lahko postane koža na mestih aplikacije pordela, kar prav tako ponavadi izzveni v nekaj dneh.

Naše telo je anatomsko in po izgledu asimetrično. Točne simetrije po aplikaciji botulinum toksina zato občasno ni mogoče doseči, lahko pa asimetrija nastopi tudi zaradi drugačne reakcije telesa na eni strani. Korekcija asimetrije lahko zahteva dodatne injekcije botulinum toksina ali tudi druge postopke.

Želim posvet
Želim posvet

Koliko stane botulinum toksin?

Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Cena posega se razlikuje glede na obseg regij. Cena 1 ml polnila je 350 EUR. Za več informacij se prijavite na posvet.

Rezultati posegov

Botulinum toksin Estetika Fabjan
No items found.
Želim posvet
Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form