NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

KOREKCIJA NADLAKTI - BRAHIOPLASTIKA

Brahioplastika oziroma korekcija nadlakti je poseg v estetski kirurgiji, s katerim preoblikujemo in zategnemo roke od predela pazduhe do komolca. Odstranimo odvečno kožo in podkožno maščevje, zaradi katerega so nadlakti videti viseče in postarane. 

Korekcija rok vam bo povrnila mladosten, bolj čvrst in privlačen videz rok.
brahioplastika
TRAJANJE POSEGA
60 min
brahioplastika cena
ANESTEZIJA
splošna anestezija
brahioplastika cena
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
brahioplastika cena
ČAS OKREVANJA
10 - 14 dni
brahioplastika cena
ODSTRANITEV ŠIVOV
7- 10 dni
brahioplastika cena
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni

Kaj vse obsega brahioplastika?

Z brahioplastiko odstranimo odvečno tkivo in maščobo iz nadlakti. Pri tem uporabljamo različne kirurške tehnike, odvisno od posameznega pacienta in njegovih potreb. Poseg lahko vključuje liposukcijo za odstranjevanje maščobe in rezanje ter šivanje kože za dosego boljše oblike. Korekcija je zelo podobna abdominoplastiki oz. tummy tuck-u – to je poseg za oblikovanje ravnega in zategnjenega trebuha.

Na tak način vam pomagamo povrniti videz rok, ki vam bo spet všeč. Številni ljudje se sramujejo svojih nadlakti in se skrivajo pod oblačili z dolgimi ali ohlapnimi rokavi, kar po brahioplastiki ni več potrebno.

Kako vem, da je korekcija nadlakti primeren poseg zame?

Kot pri vseh posegih preoblikovanja telesa, sta osnovna pogoja dva. Primeren kandidat za korekcijo nadlakti ste, če ste v dobrem zdravstvenem stanju ter imate stabilno težo približno eno leto oz. vsaj tri mesece.

Drugače pa je brahioplastika idealen poseg za vse, ki se počutite nesamozavestne zaradi odvečne kože ali maščobe na vaših rokah. Delujemo na tisto nadležno maščevje in raztegnjeno kožo, na katero ne morete vplivati sami, tudi če se ustrezno prehranjujete in ukvarjate s športom.

Veliko naših pacientov so posameznice in posamezniki:

  • ki se jim je videz rok poslabšal po nihanju telesne teže,
  • ki se jim je videz rok poslabšal po nosečnosti,
  • ali pa so genetsko nagnjeni k ohlapnejši koži, ki se hitro stara ter izgublja kolagen in elastin.

Pomembno je, da imate glede posega realna pričakovanja. V Estetiki Fabjan vsako preobrazbo začnemo z neobvezujočim posvetom. Na njem vas zdravnik spozna in potrdi, ali je ta poseg primeren za vas. Predstavi vam tudi rezultate, ki jih lahko dosežete.

Poseg korekcije nadlakti - brahioplastika

Kdo ni primeren kandidat za preoblikovanje nadlakti?

Tudi to najbolje preverimo na individualnem posvetu. Čeprav je brahioplastika varna metoda za izboljšanje videza nadlahkti, obstajajo skupine ljudi, ki jim moramo nameniti posebno pozornost. To so: osebe s težavami s strjevanjem krvi, sladkorno boleznijo, visokim krvnim tlakom ali boleznimi srca in ožilja.

Včasih poseg odsvetujemo tudi ljudem, ki nameravajo drastično izgubiti težo ali zanositi, saj lahko to vpliva na rezultate. Zavedati se morate, da brahioplastika ni nadomestilo za hujšanje. Je metoda, s katero lahko odstranimo videz “perutničk” na zgornjem delu rok, za doseganje ustrezne teže pa morate poskrbeti že prej.

Tudi o tem se lahko pogovorimo na posvetu. V takšnem primeru vas bomo najprej usmerili k zdravim možnostim hujšanja. Nato se bomo posvetili preoblikovanju telesa.

Kako poteka brahioplastika?

V Estetiki Fabjan izvajamo brahioplastiko s skrajno skrbnostjo in natančnostjo. Sledi potek operacije.

Priprava na poseg

Če opravite posvet in ste z njim zadovoljni, bomo določili datum vaše operacije.

K pripravi na brahioplastiko spada: opustitev kajenja, omejevanje pitja alkohola, prilagoditev vnosa nekaterih zdravil in občasno sprememba prehrane. Podrobna navodila dobite po posvetu. 

Dan pred operacijo vas pokličemo in potrdimo še točno uro posega.

Anestezija potrebna za korekcijo nadlaktii

Ob sprejemu v kliniko se srečate z anesteziologom. Prejeli boste splošno anestezijo. To pomeni, da med posegom spite in ga ne čutite. Korekcija nadlakti ponavadi traja eno uro.

Poseg brahioplastike in kje poteka rez

Poseg začnemo z rezom vzdolž notranje strani nadlakti. Velikost reza je odvisna od tega, koliko tkiva je potrebno odstraniti in od položaja ohlapne kože (ali je blizu pazduhe ali v spodnjem delu roke).  Največkrat rez poteka od pazduhe, do komolca in nekoliko na prsni koš.

V primeru mini brahioplastike (manjšega posega) je rez skrit v pazduhi, delček pa lahko poteka tudi nad zgornjo polovico nadlakti.

Če imate nabranega veliko podkožnega maščevja, bomo to odstranili. Maščobo odstranimo z liposukcijo – v tkivo vstavimo posebno tanko cevko (kanilo), ki razbije in izsesa maščobne celice. Nato odstranimo odvečno kožo in napnemo preostalo tkivo, da bodo vaše roke gladke in čvrste.

Na koncu rez zašijemo in čezenj namestimo zaščitne obliže.

Informativna cena brahioplastike:

Cena preoblikovanja nadlakti je odvisna od specifik vsakega posameznika in jo določimo ob koncu posveta.
Okvirna cena:
2.000 €
Ali
56 €
mesečno na 36 obrokov
Naše storitve želimo približati vsakomur, zato omogočamo obročno plačevanje na pet različnih načinov.

Cena posega vključuje:

  • individualni pregled in posvet,
  • anestezijo,
  • operativni poseg,
  • uporabo najboljših materialov,
  • pooperativni pregled.

Kako poteka okrevanje po posegu?

Brahioplastika je poseg, po katerem greste lahko še isti dan domov. Ko se zbudite iz anestezije, preverimo vaše počutje in vam še enkrat svetujemo o ustreznem okrevanju. Nato nekaj časa počivate in greste v domačo oskrbo.

Čez reze imate nameščene obliže, preko tega pa še povoj. To pomaga pri pravilnem oblikovanju kože med okrevanjem. Kompresijske povoje lahko nehate nositi po nekaj tednih, kar ocenimo tekom okrevanja. Po posegu boste morda čutili nekaj nelagodja in bolečine, ki jih blažimo s protibolečinskimi zdravili.

Odsotnost z dela priporočamo za približno dva tedna. Potem se lahko počasi vrnete k večjim aktivnostim.

Kakšni so možni zapleti in tveganja pri preoblikovanju nadlakti?

Vsak kirurški poseg prinaša določena tveganja. Pri brahioplastiki so precej redka. Pojavi se lahko otekanje zgornje okončine, ki izzveni v nekaj mesecih. Ostala tveganja vključujejo okužbe, težave pri celjenju ran in brazgotinjenje. Možnost za zaplete se zniža z upoštevanjem navodil kirurga in nošenjem kompresijskega oblačila v času okrevanja.
Pri Estetiki Fabjan med posegom in med okrevanjem naredimo vse, da zmanjšamo ta tveganja in zagotovimo vašo varnost.

Pogosta vprašanja

Ali je rezultat po posegu trajen?

Rezultat brahioplastike je običajno trajen, če ohranjate stabilno telesno težo in se redno ukvarjate s telesno dejavnostjo. Ne pozabite še, da bo s časom zaradi staranja vaša koža izgubila nekaj čvrstosti in bo postala nekoliko povešena, kar je povsem naravno. Izgled vaših nadlhati bo vseeno precej boljši, kot če operacije ne bi opravili.

Se pri korekciji nadlakti opravi tudi liposukcija?

Da, liposukcijo pogosto uporabljamo skupaj z brahioplastiko za odstranjevanje odvečne maščobe in oblikovanje nadlakti. To odločitev bomo sprejeli skupaj z vami glede na vaše potrebe in želene rezultate.

Kakšna je razlika med mini brahioplastiko in brahioplastiko?

Mini brahioplastika je manj invazivna različica brahioplastike, pri kateri se naredi krajši rez in odstrani manj kože. Ta postopek je idealen za ljudi z manj odvečne kože ali maščobe. Polna brahioplastika pa vključuje daljši rez in odstranitev večje količine kože, kar omogoča boljše oblikovanje nadlakti.

Ali lahko korekcijo nadlakti združim s še kakšnim posegom?

Da, v mnogih primerih, ko pacient izgubi veliko število kilogramov, želi združiti več operacij hkrati, da je čas okrevanja čim hitrejši in so rezultati učvrstitve kože bolj vidni. Najpogostejši postopki, ki jih združimo s korekcijo nadlakti so povečanje prsi, dvig prsi, abdominoplastika, liposukcija in BBL. Naša ekipa vam bo pomagala določiti, katera kombinacija posegov bo za vas najboljša.

Sorodna vsebina

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form