NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

KOREKCIJA NADLAHTI - BRAHIOPLASTIKA

Operacija, s katero dosežete vitkejši in lepše oblikovan zgornji del rok - nadlahti.  Z njih odstranimo odvečno podkožno maščobo in povešeno odvečno kožo.
brahioplastika
TRAJANJE POSEGA
60 min
brahioplastika cena
ANESTEZIJA
lokalna anestezija
brahioplastika cena
HOSPITALIZACIJA
dnevna bolnišnična
brahioplastika cena
ČAS OKREVANJA
10 - 14 dni
brahioplastika cena
ODSTRANITEV ŠIVOV
7- 10 dni
brahioplastika cena
ODSOTNOST Z DELA
10 - 14 dni

Brahioplastika je estetski poseg, pri katerem odstranimo odvečno kože in podkožnega maščevja na nadlahti. Zgornji del rok - nadlahti preoblikujemo in jim povrnemo mladostni videz. Za najboljši rezultat poseg pogosto opravimo s kombinacijo liposukcije.

O posegu

Operacija obsega odstranjevanje odvečne kože na nadlahti roke. Odvisno od obstoječega kožnega presežka se lahko rez omeji na zgornji del roke ali se podaljša do komolca. Brahioplastika poteka v lokalni ali splošni anesteziji in traja (odvisno od kliničnega konteksta) eno do dve uri.

Po posegu:
Fizičnemu naporu se je treba izogibati 1 do 3 tedne po operaciji. Estetski rezultati so vidni takoj po operaciji, okrevanje pa se podaljša od 1 do 3 tedne po operaciji.

Kandidati

  • Če imate precej ohlapno kožo nadlakti.
  • Če je vaša teža relativno stabilna in niste prekomerno težki.
  • Če ste brez zdravstvenih težav, ki bi lahko ovirali zdravljenje ali povečali tveganje za operacijo.

Informativna cena brahioplastike:

Od
1.500 €
Ali
42 €
mesečno na 36 obrokov

Cena posega vključuje:

  • individualni pregled in posvet
  • operativni poseg
  • uporabo najboljših materialov
  • anestezijo
  • pooperativni pregled.

Pogosta vprašanja

Kako vem, da je korekcija nadlahti primeren poseg zame?

Primeren kandidat za korekcijo nadlahti ste, če ste v dobrem zdravstvenem stanju, ste stabilni v svoji teži že vsaj eno leto in si želite izboljšati vaš izgled nadlahti.

Ali je rezultat po posegu trajen?

Korekcija nadlahti je ob ohranjanju stabilne in zdrave telesne teže trajna. Ne pozabite, da bo s časom zaradi staranja vaša koža izgubila nekaj čvrstosti in bo postala nekoliko povešena, kar je povsem naravno.

Kaj vse obsega brahioplastika?

Brahioplastika vključuje odstranjevanje odvečnega tkiva zgornjega dela rok, kar opravimo neposredno z izrezovanjem odvečne kože ali združeno z liposukcijo, da odstranimo odvečno maščevje.

Se pri korekciji nadlahti opravi tudi liposukcija?

Odvisno glede na potrebno stopnjo popravka. Liposukcija je potrebna v primeru, ko je poleg odvečne kože potrebno odstraniti tudi večjo količino podkožnega maščevja.

Ali bo korekcija nadlahti potekala v splošni ali v lokalni anesteziji?

Poseg korekcije nadlahti običajno opravimo v lokalni anesteziji.

Kakšna je razlika med mini brahioplastiko in brahioplastiko?  

Mini brahioplastiko vam priporočamo v primeru, da se soočate z blago ohlapnostjo kože in blagim nabiranjem maščobe, medtem ko se standardna brahioplastika opravi pri večji količini odvečne kože (netopirjevih kril) in večjem kopičenju maščobnega tkiva.

Kje poteka rez?

Velikost reza je odvisna od tega, koliko tkiva je potrebno odstraniti in ali se to tkivo nahaja blizu pazduhe ali v spodnjem delu roke. Običajno vertikalni rez poteka od pazduhe, do komolca in na prsni koš. V primeru mini brahioplastike je rez skrit v pazduhi, delček pa lahko poteka tudi nad zgornjo polovico nadlahti.

Kakšni so možni zapleti in tveganja pri korekciji nadlahti? 

Tveganja pri tem posegu so redka. Pojavi se lahko otekanje zgornje okončine, ki izveni v nekaj mesecih. Ostala tveganja vključujejo težave pri celjenju ran in brazgotinjenje, vendar se slednja znižajo z upoštevanjem navodil kirurga in nošenjem kompresijskega oblačila v času okrevanja.

Ali lahko korekcijo nadlahti združim s še kakšnim posegom? 

Da, v mnogih primerih, ko pacient izgubi veliko število kilogramov, želi združiti več operacij hkrati, da je čas ukrevanja čim hitrejši in so rezultati učvrstitve kože bolj vidni. Najpogostejši postopki, ki so združeni s korekcijo nadlahti so povečanje prsi, dvig prsi, abdominoplastika, liposukcija ali dvig zadnjice.

Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Vpišite podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form