NAPOTNICE - Šenčur: 051 357 200Nova Gorica: 08 205 40 66Celje: 041 608 544

Preoblikovanje postave po porodu

Estetika Fabjan

Materinstvo je lahko eno od večjih užitkov v življenju, po drugi strani pa na telesu pušča velike spremembe. Kaj lahko naredite glede njih?

Hči daje svoji materi poljub

Z vsako nosečnostjo žensko telo učinkoviteje shranjujeje maščobo, da je ta na voljo za razvoj otroka med nosečnostjo in dojenjem. Ne samo, da telo poveča zaloge maščobe. Tu so tudi hormonske spremembe, ki pri pripravi dojenja spermenijo videz prsi. Ne glede na to ali ženska svojega otroka doji ali ne, se njene prsi spremenijo.

Aktiven življenjski slog z ustrezno prehrano in redno vadbo po porodu je prvi pametni korak na poti do zdravega in lepega telesa po porodu. Toda včasih tudi najboljša prehrana in reden vadbeni režim morda ne bosta dovolj, da bi lahko po nosečnosti obrnili nekaj trajnih spremembna vašem telesu. Na tem mestu stopi v upoštev, preobrazba za mamice. S kombinacijo posegov se lahko vsem mamicam povrne lepe, polne dojke, čvrst trebušček in ženstveno silhueto bokov in zadnjice. Vse več žensk se odloča tudi za korekcijo zunanjega spolovila.

Liposukcija, Korekcija Dojk

Medtem, ko se odločate ali razmišljate, če ste pripravljeni na takšno preobrazbo, se s svojim izbranim kirurgom posvetujte glede na spodnja vprašanja. Odločitev bo zagotovo lažja!

1. Sem primerna kandidatka za preobrazbo?

Skoraj vsaka ženska, ki je na splošno dobro zdravje in se trudi izboljšati ton in obliko njenega telesa, bi lahko bila dobra kandidatka za preobrazbo mamice. To je dejal, obstaja še nekaj dodatnih dejavnikov, ki lahko ugotovijo, ali bi mamina preobrazba lahko bila prava za vas v tej fazi življenja. Vaš plastični kirurg bo verjetno želel razpravljati o takšnih vprašanjih z vami: Ali imate otroke?
Kako dolgo je že odkar ste imeli svojega zadnjega otroka? Ali trenutno dojite? Kakšni so vaši cilji?
Najbolje je, če ste končali z otroki in naredili s svojim dojenjem. Bodite pripravljeni razpravljati o tem, kako dolgo je že odkar ste imeli svojega zadnjega otroka in kakšni so vaši kozmetični cilji. To bo vašemu kirurgu pomagalo pripraviti individualiziran postopek za doseganje želenih rezultatov.

2. Katere lepotne posege naj vključim v preobrazbo?

Če se vi in ​​vaš plastični kirurg odločitia, da ste primerna kandidatka za preobrazbo, je naslednji korak, da začnete načrtovati, katere postopke bosta vključila. Najpogostej vključeni posegi so abderoplastika - poseg odstranitve odvečne kože, liposukcija in korekcija dojk. Vendar pa so vaši osebni cilji in želje (skupaj s priporočili vašega plastičnega kirurga) na koncu tisti, ki naj odločijo, kaj je najboljše za vas.

3. Katere kirurške tehnike so priporočljive?

Ko veste, katere  postopke želite združiti kot del preoblikovanja vašega telesa, lahko vi in ​​vaš plastični kirurg podrobneje razpravljata o kirurških tehnikah, ki bi bile najbolj primerne za vas. Na primer, če bosta govorila o postopku abderoplastike, postavite vprašanja, kot so: Kako dolgo bo moj rez? Kje bo potekal moj rez? Ali bo vključena liposukcija?

Za postopke pri korekciji prsi lahko vprašate: Je zame primernejši dvig prsi z ali brez vsadkov? Kakšne vsadke mi priporočate in kje bodo vstavljeni? Položaj vsadka vpliva na brazgotine?

4. Kako bo izgledalo moje okrevanje?

Večina žensk okreva od 2 do 3 tednov. Pomembno je, da se glede okrevanja posvetujete s kirurgom, saj je to odvisno od izbire in števila vključenih postopkov.

V prvih dveh tednih okrevanja boste potrebovali več počitka. Potrebno se bo izogniti težkemu dviganju, vključno z dvigovanjem majhnih otrok. Pričakujte, da boste sprva imeli nekaj nekaj oteklin in podplutb, vendar se ti simptomi postopoma zmanjšujejo.

5. Kako dolgo bo potrebno, da se brazgotine zacelijo?

Izkušeni plastični kirurg bo poskrbel, da brazgotine pusti tam, kjer jih lahko zlahka skrijete. Upoštevajte pa, da bo trajalo od 6 do 12 mesecev, da bo brazgotina popolnoma zrela, zato morate v naslednjem letu sami po navudilih kirurga primerno skrbeti za izboljšanje videza brazgotine.

6. Kdaj bodo vidni rezultati preobrazbe?

Večina žensk lahko dobi dobro predstavo o tem, kakšni so lahko njihovi rezultati v približno 3 mesecih po preoblikovanju postave. Vendar lahko traja 6 mesecev do enega leta, da vidite končni rezultat.

V kliniki Fabjan se zavedamo, da odločitev za lepotni poseg in pravega plastičnega kirurga za vas ni enostavna, zato se prijavite na  posvet, na katerem boste skupaj s kirurgom predelali vsa vprašanja, strahove in dvome, ki se vam morda pojavljajo o želenem posegu.

Na posvet se lahko prijavite TUKAJ.

Za več indormacij preberite:

Abderoplastika
Vprašajte nas ali se prijavite na posvet z zdravnikom specialistom

Če vas zanima karkoli v zvezi z našimi posegi, v spodnji obrazec vpišite svoje podatke. Poklicali vas bomo in se dogovorili za neobvezujoč posvet.

Hvala za vaše poslano sporočilo. Kontaktiramo vas tekom našega delovnega dne.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktualni članki